Inlägg från: Anonym (Syster) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Syster)

    Läkare/ssk: När bör jag åka in? Dålig syresättning(konstaterad covid)

    Det låter som att du kanske fått lite oproportionerlig hälsoångest?
    Jag tror inte det är bra för dig att hålla på och mäta i tid och otid, i synnerhet om resultatet kan bli missvisande samt att du läser in för mycket i resultaten, en procent hit och en procent dit. Det du borde fokusera på är att vila, sova så mycket du kan (tipsen som folk gett här är bra dvs palla upp med kuddar och sov halvsittandes eller sov på mage), drick mycket vatten, ät det du orkar och tillför salt om du har feber och svettas mycket.

    Om du hela tiden håller på och amatör-mäter hemma och det skapar oro hos dig så kan det i sin tur dra ut på tillfrisknandet. Plus att oro/ångest också påverkar andningen på ett dåligt sätt. Jag vet att det låter fånigt men försök fokusera på saker som får dig att slappna av, må bra eller som tar fokus från ditt destruktiva intresse för din egen syresättning, t.ex. kolla på dina favoritfilmer/serier. 

    Om du redan besökt sjukvården och det såg ok ut så får du lita på deras bedömning. Att din lungröntgen inte visade något är ju jättebra. Ta en dag i taget och sluta håll på och mät din syresättning, det skapar bara onödiga hjärnspöken hos dig och är något som sjukvården bör pyssla med. 
    Om ditt tillstånd på något sätt blir mycket sämre så ring 1177. 

Svar på tråden Läkare/ssk: När bör jag åka in? Dålig syresättning(konstaterad covid)