• nnnnnnnn

    Barn nu eller snart?

    Eftersom ni är såpass unga och har en hel del stress framför er med flytt, kanske köpa boende?, nytt jobb mm. så vore det smartare att vänta ut det först och se hur ni klarar av det som par.
    Svetsas ni samman av press och stress? Eller får det er att glida isär?

    För ett barn ger också massa stress och press = dubbelt av den varan om ni inte ordnar med det andra först.
    Så då vore det bra att veta hur ni reagerar på stress innan ni skaffar mer av den varan.
    '

    Kanske kan ni ta andra steg mot vuxenlivet före barn?
    Som samtidigt underlättar för er att skaffa barn om ett år? Så känner ni båda att ni är på väg in i en ny fas i livet, även om det dröjer 1-2 år innan barnet kommer.

    Det jag tänker på är:

    Fixa jobb på nya stället.

    Gifta er? Så har ni mycket som går smidigare när ni skaffar barn + att det kan vara ett sätt att svetsa er samman mer.

    Köpa ett boende i nya staden? Så har ni ett boende som funkar med barn + tid att renovera/fixa till så det passar er bättre.

    Kanske göra livsstilsändringar? Sluta röka/snusa om ni gör det, träna regelbundet, läsa på om bra kost, ta kosttillskott tex folsyra för kvinnan mm.

    Läsa på om barn? Diskutera föräldraledighet, hur ska den fördelas? Hur mycket ska ni vara lediga tillsammans i början? Hur ska ni hjälpas åt att ta hand om barnet? Vad behöver ett barn? Vad har ni för grundläggande tankar om uppfostran? Vad säger forskningen? Förbered er på bästa sätt!

    Spara en rejäl barnbuffert! Om ni tex tänker vara hemma utan att ta ut FP första året så behöver ni en rejäl hög pengar att ta av för att klara er ekonomiskt. Ska båda vara hemma utan att ta ut FP så behöver ni ännu mer! Så börja spara massor, så ser ni också hur lite pengar ni klarar er med = ha den summan sparad gånger 12, så har ni till första året.

Svar på tråden Barn nu eller snart?