• Sogol

    Varför uppmanas inte män att vara tacksamma?

    Det kan ju vara så att kvinnor har generelt sätt fler saker att vara tacksamma över också i dagens samhälle. Du vet ju inte hur det känns att vara man, precis som jag inte vet hur det känns att vara kvinna. Men visst finns det alltid de som har det värre.

  • Sogol
    Anonym (Anna) skrev 2020-06-30 14:34:11 följande:
    Såklart har vi brister! Det har ju alla. Jag anser inte att kvinnor skulle vara bättre än män, utan det jag menar är att det verkar som att kvinnor generellt jobbar med sig själva med att se det positiva och bryta negativa tankemönster.

    Det blir sån kontrast där.

    Har tex varit inne på forum med bara kvinnliga medlemmar och det är vanligtvis en mycket positiv ton, pepp och stöd. Omtanke och att fokusera på det som är bra. Medan jag varit inne på formulera som nästan uteslutande dominerats av män som jag fått lämna med en klump i halsen och nästan tårar i ögonen för att samtalen har varit så hatiska och grova. Människosyn jag inte trodde existerade.

    Det får mig att undra om kvinnor och män håller på att drivas åt två olika motpoler istället för samma riktning?
    Nu finns det ju både män och kvinnor här på Familjeliv. Men majoriteten är kvinnor, och jag upplever ofta tonen som hatisk och kall här. Men du har kanske varit medlem på ryggdunkarforum där det går ut på att man bara håller med varandra.
  • Sogol
    Anonym (Anna) skrev 2020-06-30 14:36:35 följande:
    Kan det absolut vara. Men vet inte om kvinnor (på den tiden det var betydligt kämpigare att vara kvinna) var hatiska, konspirationernas och bittra på systemet? Men det kanske de var..
    Fast det finns ju fortfarande gott om kulturer där man har de traditionella könsrollerna, och många kvinnor i de kulturerna verkar ofta glada och nöjda. De har dock ofta ett litet flickaktigt och oskuldsfullt sätt, även fast de är i 20 års åldern.
  • Sogol
    Anonym (Hen) skrev 2020-06-30 14:56:03 följande:
    Är du man eller kvinna som skriver detta? Tillhör du någon av dessa kulturer, vilka du nu pratar om?
    Jag är man som skriver detta, och nej jag tillhör själv inte dessa kulturer. Men utåt sätt ser det ut som många av kvinnorna är glada och nöjda. Hur de känner på insidan är förstås svårt att veta.
Svar på tråden Varför uppmanas inte män att vara tacksamma?