• Anonym (Linn)

    Tar jag för mycket skit av andra?

    Jag tycker att du svarade bra mot svärmor. Men det är verkligen aggressiva samtal ni för med varandra. Det är uppenbart att svärmor ogillar dig starkt. Jag skulle tom säga att man hatar någon om man regelbundet fäller sådana kommentarer som hon gör.

    Varför umgås du med henne?

    Nästa gång hon säger så, fråga rakt ut: Vad menar du? Varför säger du sånt?

    Slingrar hon sig och menar på att hon skämtar, säg: Jag tror inte att du skämtar. Alltså låt henne inte komma undan.

  • Anonym (Linn)
    Anonym (Ebba) skrev 2020-07-01 14:06:14 följande:

    Lite annorlunda än hur jag gör kan man säga.Fast jag blir ju inte sårad. Jag tycker bara att hon är en idiot när hon säger sånt där och att det säger mer om henne än mig.Min man gömmer sig och henne bakom att hon har dålig humor och att hon är gammal och att man förändras då. Det skulle jag kunna köpa om det inte var så att hon alltid har varit så här i dom 20+ åren jag har känt henne. Jag umgås med henne för att det är min mans mamma och jag är "tvungen" pga det.Så tänker jag också alltid om jag bryr mig om den personens åsikt och faktum är att jag inte gör det i 99 fall av 100. Kanske är därför som jag inte orkar säga ifrån? För att jag låter det rinna av mig som vatten på en gås för att jag inte bryr mig? Jag vet inte.Svårt att säga med svärmor men det jag är säker på är att hennes dröm är att bo ihop med sin son. Inte friskt alltså. OBS! Jag menar inte på ett incestuöst sätt utan bara att hon alltid har gått så mycket upp i sin son att hon inte skaffade sig ett eget liv fast han flyttade hemifrån för många herrans år sen.Hade inte vunnit nånting utan jag funderar mer på om det är dåligt för min egen självkänsla eller nåt att inte bita ifrån. Eller om det faktum att jag inte gör det betyder att jag är konflikträdd. Eller kanske är jag högst normal, sansad och mogen som någon skrev. Det är det jag vill reda ut och förstå om mig själv så jag uppskattar alla bra råd jag har fått av er.


    Din man ska tacka sin lyckliga stjärna för att du inte lämnat honom pga svärmor. Jag kan tänka mig att ni träffar henne väldigt ofta. Hon verkar vara en elak energitjuv. Starkt att du stått ut.
Svar på tråden Tar jag för mycket skit av andra?