• SWO

    ALLA blir alltid arga på mig, vad gör jag för fel??

    Låter helt ärligt att du måste lära känna dig själv.

    Du säger att ALLA gör så här mot dig - då tror jag (vet att det låter elakt, men logiskt sett så ska det stämma) att det är dig det är "fel" på.

    Låt mig förklara med ett exempel: tänk dig att en person måste köpa en ny bil varje år - för de går sönder. Tror du att det är bilarna som alltid är kassa eller tror du att det är föraren som inte kan kör bilarna ordentligt?

    Det är svårt för oss att sitta och utvärdera ditt liv så här - mest för att du endast ger oss din bild och din känsla av din situation. Den känslan kan vara väldigt stark (och helt korrekt), men det är fortfarande bara DIN bild av läget.

    Som jag skrev i början - eftersom ALLA gör så här mot dig, så måste du börja med dig själv. Du måste lära känna dig själv - inte bara veta vad du tycker om eller hur du är - utan verklig gå utanför de situationer som uppkommer för att opartiskt analysera dem för att se vad som går fel (OCH rätt för den delen).

    Detta kan du göra genom att prata med experter inom området - socionomer, kuratorer, psykologer eller t.o.m. en präst (en präst har full tystnadsplikt). Se bara till att du hittar en som passar dig rent socialt.

    Det kommer könnas konstigt i början, sedan kommer du se saker som ej sett innan. Då kommer du också börja kunna analysera situationerna och kanske få reda på varför folk gör som de gör mot dig.

    Det svåra kommer sen i att se vems "fel" det är. I början skrev jag att det troligen är dig det är "fel" på. Detta betyder inte att du behöver ändra dig eller liknande, utan bara vara medveten om hur du fungerar och hur andra fungerar - då har du en bättre möjlighet att ta dig igenom situationer på ett sätt som gör dig bekväm med resultatet.

    Jag önskar dig lycka till - om du vågar, prata gärna med en person i din nöra omgivning. Det kan vara bra att du får en ärlig bild av dig från en annan - är dock svårt att få det då de flesta inte vill säga saker som de är då det kam kännas taskigt.

    SWO

Svar på tråden ALLA blir alltid arga på mig, vad gör jag för fel??