• Anonym (Despe­rat)
    Tue 7 Jul 2020 01:02
    2306 visningar
    46 svar
    46
    2306

    Att vara utan sex

    Hej!

    Vi är ett par som varit tillsammans i 25 år nu. Vi har inga barn tillsammans utan har barn på varsitt håll. I början hade vi underbar sex som jag tror dom flesta har i ett förhållande. Men dom sista åren har vårt sexliv avtagit avsevärt. Jag är 55 år och min fru är 4 år äldre en mig alltså 59 år.

    Jag tänder på min fru fortfarande efter alla dessa år och sex är något som jag tycker hör till i ett förhållande om man älskar varandra. Sex är något jag tycker är underbart mellan 2 st som verkligen älskar varandra.

    Nu till det tråkiga, min fru vill inte längre ha sex med mig.

    Är det något som händer med kvinnor när dom blir äldre att sex avtar?

    Är det därför män skaffar yngre när dom blir äldre? Jag ställer dessa frågor för att få ett svar från personer som kanske sitter i samma situation eller från äldre kvinnor som vet mer hur deras sexlust förändras med åldern?

    Jag älskar min fru men det har gått så långt att jag funderar på att det är lika bra att vi går åt varsitt håll pga detta. Jag kan inte leva i ett förhållande där sex inte existerar överhuvudtaget. Jag vill inte heller vara otrogen mot min fru bara för att vi inte har sex.

    Har försökt prata med henne om detta men får egentligen inget bra svar förutom att det nog blir bättre. Men det kommer inte bli bättre. Detta har pågått för länge och jag har väl någonstans hoppats att det skulle bli bättre men har insätt att det kommer inte bli någon förändring från hennes sida när det gäller sexet tyvärr.

    Saknar närheten och sex så vad ska man göra?

    Jag kan inte vara ensam om denna situation? Fler måste ha varit i samma som jag sitter i just nu. Jag vill inte fortsätta leva i ett förhållande där sex och närhet inte fungerar även om jag älskar min fru så kan jag inte fortsätta leva utan detta. Har ni några råd att ge till en desperat sex hungrig man? Otrohet är helt uteslutet från min sida så länge vi är gifta.

  • Svar på tråden Att vara utan sex
  • Anonym (.)
    Tue 7 Jul 2020 01:46
    #1

    Nu är jag visserligen ung men vet att kvinnors sexlust kan förändras när man blir äldre och kommer in i övergångsåldern inte alltid de blir så men risken finns och olika hormoner i kvinnokroppen sjunker och man kanske känner sig torr och att slemhinnorna känns skörare än förr, försök fråga de för de kan finnas hjälp.

  • Anonym (lå)
    Tue 7 Jul 2020 02:15
    #2

    Jag är medelålders kvinna. Hos oss är det mannen som inte vill

  • Anonym (S)
    Tue 7 Jul 2020 06:57
    #3

    Vad jag har läst är det snarare tvärtom på gruppnivå. Att sexlusten för många ökar vid övergångsåldern.

    Men det är givetvis individuellt och för vissa kan det förstås vara så, men man kan i te dra en generell slutsats att lusten skulle minska.

  • Anonym (S)
    Tue 7 Jul 2020 07:04
    #4
    Anonym (S) skrev 2020-07-07 06:57:15 följande:

    Vad jag har läst är det snarare tvärtom på gruppnivå. Att sexlusten för många ökar vid övergångsåldern.

    Men det är givetvis individuellt och för vissa kan det förstås vara så, men man kan i te dra en generell slutsats att lusten skulle minska.


    Föratt förtydliga. Om man googlar finns det ungefär öika mycket som säger det ena som säger det andrq vilket väl innebär att det är väldigt olika.Geneeellt är det väl så att sexlusten går upp och ned under hela livet.

    Däremot förändras det ju för både män och kvinnor med åldern, men inte främst på grund av åldern som sådan utan på grund av fler sjukdomar, mediciner osv.
  • Anonym (JW)
    Tue 7 Jul 2020 07:57
    #5

    Jag är gift med en 57 årig man och i vårt fall så är det han som inte vill ha sex mer än 1 gång per vecka vilket är alldeles för lite för min del så det är nog olika. Jag är 34 om det har något med saken att göra.

  • Anonym (Man 55)
    Tue 7 Jul 2020 09:25
    #6

    Det går att vara utan eller sällan sex. Vi har pratat ut om att vi haft olika intresse för sex och hon förklarar att hennes kropp troligen känner att det är slut med barnafödandet och då har hon inte samma lust längre. Vi är i samma ålder. Eftersom jag blir fullständigt avtänd om jag känner att hon ställer upp på någon form av barmhärtighets sex så kom vi överens att hon får ge en diskret hint när hon skulle känna sig sugen. Förut onanerade jag ofta men insåg att då blir man bara sugen på riktig sex så jag övade mig på att tänka bort tanken på sex. Inte triggas av något som får igång tankarna. Har inte onanerat i år och vi försökte faktiskt att ha sex på midsommardagen men kanske det var alkoholen dagen innan eller att jag var ovan men det lyckades inte. Före det var det 28/12 men jag tycker det är ok har vant mig att vara utan sex men vi kan kramas och visa att vi tycker om varandra ändå.

  • Tue 7 Jul 2020 10:20
    #7
    Anonym (JW) skrev 2020-07-07 07:57:23 följande:

    Jag är gift med en 57 årig man och i vårt fall så är det han som inte vill ha sex mer än 1 gång per vecka vilket är alldeles för lite för min del så det är nog olika. Jag är 34 om det har något med saken att göra.


    Jag har i princip samma läge. 34 år, gift med en man som är 52. Han är väldigt ointresserad av sex numera. Max 1 gång/månad, vilket för mig är alldeles, alldeles för lite. Pratas sällan om att män tappar sexlusten. Mer att kvinnor gör det, antingen efter barnafödande eller i övergångsåldern.

    Till TS så tror jag att det kan gå åt vilket håll som helst vid klimakteriet. Antingen öka eller minska. Men så länge hon inte ser det som ett problem så kommer hon inte göra nåt för att ändra det heller. Tyvärr.
  • Anonym (Despe­rat) Trådstartaren
    Tue 7 Jul 2020 10:56
    #8

    Jag förstår att detta med sex livet är väldigt individuellt och att vissa kanske klarar sig utan ett sex liv. Men att lägga av med sex vid en åldern av 55 år finns tyvärr inte på kartan för min del i alla fall. Varför skulle jag vara utan någonting som jag verkligen tycker om? Jag vill så länge jag klara av det och hoppas det blir länge i livet :)

    Jag vill kunna ha sex lite överallt med den jag är tillsammans med. Att vara pryd när man har sex är inget för mig, sköter man det bara snyggt och inga andra blir lidande av att se det så kan man egentligen ha sex lite överallt. Spontan sex har ingen dött utan det är även sådant som förgyller sex livet. Vi alla är olika och alla ska självklart göra som dom själva vill och trivs med tillsammans. Men att leva i ett förhållande utan allt detta är inget jag klara av.

    Ett bra sexliv hör till i ett förhållande.

    Sen vill jag självklart inte att man fru ska släppa till bara för att jag vill ha sex, båda ska självklart ha samma intresse när det gäller sex. Att ha sex med någon som inte vill är helt bortkastat.

    Kanske en del tycker att jag är en idiot som resonerar på detta sätt. Har fått höra flera gånger att en del tycker att det finns så mycket annat en bara sex i ett förhållande.

    Självklart är det så men ett bra sexliv i ett förhållande är i mina ögon lika viktigt.

    Ja vad ska man göra? Trodde väl aldrig att man skulle hamna i detta läge när man tänker tillbaka hur allting har varit. Detta är så förbannat frustrerande.

  • Tue 7 Jul 2020 11:05
    #9

    Måste ha sex

  • Anonym (närhe­tsbris­t)
    Tue 7 Jul 2020 11:12
    #10
    +1

    Jag är kvinna i medelåldern och har två perspektiv på saken som jag vill belysa. För mig var klimakteriet en rysare som började runt 47 ca då all min sexlust försvann, Jag hade ständiga smärtor i underlivet med urinvägsinfektioner och svamp, samtidigt som kroppen svällde upp några kilo. Kände mig helt främmande för min egen kropp, och kände mig otroligt oattraktiv. Kunde inte sova längre och svettades i horder. Vidrigt och stressande, samtidigt som jag var i en dålig relation där ingen av oss kände för sex längre. Båda fantiserade nog om det men inte med varandra.

    Kvinnans sexualitet är speciellt på det sättet att vi ofta tappar attraktionen eller lusten att ha sex efter några år med samma partner. Vi kan älska en person och fortsätta vilja leva med denne men tänder inte längre sexuellt. Skulle kunna leva helt utan sex för egen del. Tror detta kan vara en anledning också för din frus uteblivna intresse, i kombination med de kroppsliga förändringarna. Sånt är dock väldigt känsligt att prata om och man skyller lätt på annat.

    Efter min skilsmässa levde jag upp igen och dejtade några olika män och sex blev kul igen och jag blev tom kär. Men jag kommer aldrig mer att kunna ha sex på den nivå som när jag var yngre. Slemhinnorna är för sköra och att jag gillar inte längre min kropp och dess nya utseende, känner mig inte sexig som när jag var ung. Är inte heller så intresserad av sex mer som fenomen.

    Jag tycker du ska ta ett allvarligt samtal med din fru och faktiskt lämna henne, för jag tror inre att hon kommer få tillbaks sin lust för dig. Du kommer må sämre för varje år och beskylla henne för vad du går miste om ifall du stannar.

Svar på tråden Att vara utan sex