• Anonym (E)
    Tue 7 Jul 2020 13:17
    715 visningar
    14 svar
    14
    715

    Jag har Aspergers syndrom, vad tror ni om mig?

    Jag har inte en massa fördomar kopplat till dessa frågeställningar på individnivå.

    Nu har jag själv ett barn med aspergers vilket kanske kan göra att jag har mindre fördomar en en del andra.

    Om du är tjej tror jag att din största svårighet är att du blir trött av intryck och därmed har svårt med orken. Men det är ju bara en gissning.

  • Anonym (E)
    Tue 7 Jul 2020 14:07
    #8
    Anonym (som jag) skrev 2020-07-07 13:55:29 följande:

    Jag tänker inget särskilt utöver att jag funderar över om diagnosen är rätt eller fel, det är så många som blir feldignostiserade inom npf. Ca 25% sade en forskare till mig en gång. 

    Har själv massor av drag och svårigheter inom autismspektrat om jag läser på nätet, men ingen psykolog har någonsin misstänkt diagnos för min del. Sen kan man läsa om andra som har diagnos men betydligt färre drag och svårigheter än jag har. Jag har själv aldrig känt någon lust att bli utredd.

    Så jag funderar på vad som gör att vissa får genomgå utredning och får diagnos och andra inte; beror det på vem som hanterar ens ärende, vad man själv vill, kötider, regionens resurser eller annat???


    Självklart spelar vad man själv vill roll. Man utreds ju normalt sett inte mot sin vilja och när det gäller barn inte mot föräldrarnas vilja.

    Sen kan det givetvis handla om kunskap också. Lyssnade på en föreläsning om en kvinna som blivit utredd först som vuxen efter många års kontakt med psykvård bland annat som inlagd. Tyvärr har det väl varit en del flickor som missats och därför inte fått rätt hjälp.
Svar på tråden Jag har Aspergers syndrom, vad tror ni om mig?