• Anonym (kp)

    Jag har Aspergers syndrom, vad tror ni om mig?

    Anonym (som jag) skrev 2020-07-07 13:55:29 följande:

    Jag tänker inget särskilt utöver att jag funderar över om diagnosen är rätt eller fel, det är så många som blir feldignostiserade inom npf. Ca 25% sade en forskare till mig en gång. 

    Har själv massor av drag och svårigheter inom autismspektrat om jag läser på nätet, men ingen psykolog har någonsin misstänkt diagnos för min del. Sen kan man läsa om andra som har diagnos men betydligt färre drag och svårigheter än jag har. Jag har själv aldrig känt någon lust att bli utredd.

    Så jag funderar på vad som gör att vissa får genomgå utredning och får diagnos och andra inte; beror det på vem som hanterar ens ärende, vad man själv vill, kötider, regionens resurser eller annat???


    Skulle tro ADHD är lättare att sätta fel i ung ålder, som vuxen/tonåring tror jag inte att det blir så mycket fel i diagnostiseringen. De flesta blir utredda för att livet inget fungerar och misstankar finns helt enkelt. Är personen över tonåren&autist så har den ofta skapat strategier och "maskar" för att verka som alla andra vilket gör att det kan vara svårt att bedöma om man inte utreder helt. Jag trodde bara att jag var helt fel för världen. Inte att jag var autistisk tills jag läste på strax innan utredning och insåg att jo, det var jag. Förklarar så otroligt mycket. För mig var det tvunget pga krav från AMS/liknande men väntetiden var flera år. Helt klart så borde någon fångat upp mig som yngre men det fanns inte den kunskapen då. Är man så pass fungerande att man inte behöver insatser utan har lyckats anpassa sig själv till ett liv där man inte bränner ut sig är det toppen och då behöver man inte diagnosen på papper :)
Svar på tråden Jag har Aspergers syndrom, vad tror ni om mig?