• light

    Tidiga missfall, ev pcos

    Hej! Jag går igenom liknande just nu.

    Har en son på 8 år som blev till på första försöket och naturlig väg. Nu när vi skulle försöka skaffa syskon så gick det inte. Först när jag fått lite hjälp av mediciner blev jag gravid men fick missfall några dagar efter plusset. Fick en mens och blev sedan gravid igen, men fick missfall i v 6.. har inte slutat blöda än, senaste hände förra veckan. Ska träffa min läkare på fredag och prata om detta. Ska be om progesteron bla.

    Jag har också pco(s?) men mina symtom är äggstockar med många äggblåsor, rätt kass hy och något ökad behåring. Ingen övervikt och har regelbunden mens, typ. 28-31 dagars cykel.

    Ska du inte gå till gyn? Följa upp det där med pcos och ta blodprover och kolla hormonnivåerna?

  • light

    Vet inte hur insatt du är men det finns ganska många Youtube-klipp och artiklar om pcos och missfall där man pratar om hur det kan hänga ihop. Främst utländska.. Verkar inte finnas så mkt svenska studier som är till hjälp.

  • light

    Hur går det för er?

    Jag har en autoimmun sjukdom också, vitiligo. Jag tog upp detta med min läkare och hon gick med på att skriva ut kortison för att dämpa immunförsvaret, jag är nämligen ganska säker på att det är med och spökar i mina missfall..

    Så det var vad jag fick, och nu fick jag första mensen efter senaste missfallet så överväger om vi ska försöka igen. Jag har ju letrozol också och ska i så fall ta dom nu under mensen. Min sambo vill försöka igen nu men jag vet inte om jag orkar gå igenom ett sånt här långdraget missfall till om inte kortisonet funkar.. så osäker..

  • light
    Anonym (Trebarnsmamman86) skrev 2020-07-14 23:08:33 följande:

    Hej!

    Jag har PCOS och endometrios och har precis haft två tidiga missfall/kemisk graviditet. Genomgår andra just nu, plussade svagt igår och idag kom blödningen ????

    Vi har tre barn sedan tidigare som alla blev till relativt lätt. Men min pcos förvärrades mycket senare och nu bara vill det sig inte. Min gynekolog har rekommenderat Ovusitol eller liknande som tydligen ska hjälpa ägglossning och äggkvalitet. Men för ?riktig? medicinering behöver vi träffa en specialist.


    Vi har en son som blev till på första försöket också men nu har vi försökt i 1,5 år och senaste månaderna lyckats bli gravida men då fått 2 missfall..
  • light

    Jag tar också D-vitamin och omega syror. Plus gravidvitaminer för att få med allt + folsyra. Förstår va du menar med att man måste känna att man gör nånting för att förbättra chanserna..

    Min läkare sa att hon inte ville ge mig progesteron förrän hon testat mina nivåer när jag väl är gravid, och eftersom jag ägglossar så borde det ligga på en bra nivå eller nåt sa hon.. hoppade över att tjata om det eftersom jag ändå fick kortison (vilket verkar va svårt att få i detta syfte).

    Håller tummarna för dig att du är gravid igen och att det går vägen <3

  • light
    Eylen skrev 2020-08-06 06:12:33 följande:
    Nähäpp, blödning idag. Har inte fått till ett svagt plus ens på nån sticka. Men jag tror ju att jag blev gravid, har haft ömma bröst i 1,5 v och det här spänt vid livmodern (inte molvärk). Vill ju helst att jag inte ska ha varit det så det inte är ytterligare ett missfall. Men det kan jag ju inte riktigt då veta.

    Hur går det för er?
    Hej! Hur går det för dig?

    Jag har precis plussat igen. Tog en paus resten av sommaren från allt.. Men denna gång går jag på predisolon också så vi får se om det hjälper.

    Svar på ditt andra inlägg: jag går till kvinnohälsan där jag har min läkare
Svar på tråden Tidiga missfall, ev pcos