• Jenzia

    BIM Augusti 2020

    [quote-nick]Nico91 skrev 2020-07-09 22:57:34 följande:[/quote-nick]Hej!

    Åh, två stycken? Det ger mig hopp!

    Hur doserade du? Har rosenrot hemma men vet inte om jag vågar testa hahah! Började ta bisolvon CD 3, hoppas inte att det är försent? Bör min man också ta eller tog bara du? Förlåt för tusen frågor men efter drygt 12 försök och 1 med bisolvon förra cykeln så börjar man tappa tålamodet..

    Har varit hos gyn och gjort undersökning av både mig och mannen och vi ska enligt hennes utsago vara i ?toppform?.....[/quote]

    Vad jag förstår så ska både du och din man käka bisolvon fram till ÄL, sen ska du sluta. Samma sak med rosenrot, alltså att mannen kan också ta det, men du ska inte ta det efter ÄL

  • Jenzia

    Jag hakar på. Sjunde försöket med första barnet. BIM 2/8.

    BIM lista för augusti 2020

    2/8 Jenzia, 36 år, första barnet

  • Jenzia
    Amidina skrev 2020-07-10 15:57:37 följande:

    Hah, hittade dig! :)

    BIM lista för augusti 2020

    2/8 Jenzia, 36 år, första barnet

    10/8 Amidina, 34 år, första barnet


    Hihi!!! Välkommen!
  • Jenzia
    Amidina skrev 2020-07-10 17:07:06 följande:

    Tackar, tackar! Hade ju gärna setts i en annan tråd (typ BF nästa år nån gång), men väldigt glad för sällskapet ändå! 


    Ja så klart!!! Men plötsligt händer det!! Jag svär att det kommer ske den månad man minst tror att man är gravid
  • Jenzia
    Amidina skrev 2020-07-10 20:34:00 följande:

    Haha, jo så är det säkert. :P När insemination och allt är planerat och man gjort sig redo.. Jag är nog ändå rätt inställd på att vi kommer behöva ta till det.

    När har du ÄL den här cykeln?


    Är det via RMC ni har planerat insemination eller är det privat? Flera av mina närmsta vänner har gjort IVF på RMC, men jag hade nog också föredragit att börja med insemination. Låter mer skonsamt, om du förstår vad jag menar

    Planen för oss är utredning i höst så får vi se vad rekommendationen blir. Lite rädd för att jag ska ha dålig kvalitet på mina ägg Kan en utredning ens ge svar på det?

    Preliminärt har jag ÄL den 18/7, en vecka kvar. Har börjat tempa denna cykeln! Tack vare dig! Och ska testa med stickor så jag kan se stegringen. Hur ser din cykel och plan ut denna månaden?

    Ja så kör både jag och maken rosenrot från och med denna cykeln! Maxar allt!!!
  • Jenzia
    Amidina skrev 2020-07-11 00:09:21 följande:

    Det blir privat, de vägrade ge oss det alternativet på RMC (trots att vi uppfyllde kraven..), och precis som du säger är det mer skonsamt. :) Så himla glad att jag hittade den här kliniken, för innan dess hade vi nästan gett upp om att få den hjälp vi har rätt till liksom.

    Nej, de kan inte se kvalitén på äggen på något sätt, det enda de kan mäta är AMH vilket visar hur väl äggstockarna svarar på stimulering. De vill gärna få det att låta som att det är mått på hur många ägg man har kvar också, men det kan de inte heller se. :) Och det absolut bästa av allt är att det går att påverka kvalitén eftersom äggen tar ca 90 dagar på sig att mogna, och din allmänhälsa påverkar dem! Finns massvis om det att läsa hos bland annat Vulverine (rekommenderar helt klart!), för min del kändes det sååå skönt att veta att hoppet inte alls var ute där och att jag faktiskt kan påverka det själv. :)

    Tjoho, hoppas du får kläm på det direkt! Om du kan så tempa vaginalt eller rektalt, det ger absolut mest stabilt resultat. :) Hojta till om du behöver tolkningshjälp med kurvan!

    Rosenrot har jag hemma, har testat i några månader men fick inget resultat alls av det. Har dock en vän som blev gravid med det direkt, och de låg en gång flera dagar innan äl den cykeln. :P

    Här blir det letrozol, bättre kost, och så ska jag köra snippsauna lite mer och se om det kan hjälpa. Vet andra som blivit gravida efter det, och det ska tydligen vara jättebra vid endo eller andra oroligheter i underlivet. Ska även se till att maken skärper sig rejält med mat och motion. :) Så blir det till att försöka hitta lusten och slippa alla tvångstankar om att behöva ha sex si eller så ofta, är såååå trött på schemalagt sex nu..

    Men beställde nya stickor idag, så nu behöver jag inte bekymra mig om det heller. :D


    What?!? Vägrade RMC?! Något skäl? So weird! Vilken behandling rekommenderade dom då? IVF?

    Varit inne och läst lite på Vulverines hemsida, men det ska finnas podar också va? Än så länge har jag bara dragit ned på koffein, men får läsa på mer helt enkelt! Något särskilt som du tagit till dig?

    Jag har tempar under tungan, fått ungefär samma temp varje dag, 36.30. Lite oklart om det är rättvisande, men jag tänker att jag kör vaginalt först nästa cykel i sådant fall.

    Vad tusan är Snippsauna?! Haha! Aldrig hört talas om, men låter härligt!

    Du skrev i något inlägg att din man förbättrat kvaliteten och mängden på sina spermier avsevärt, hur gjorde han det? Var det kosten? Min make är väldigt förtjust i whiskey, rom och vin. Han dricker 1-2 enheter nästan varje dag, vilket jag inte är så förtjust i just nu när vi försöker bli gravida

    Usch ja, hatar schemalagt sex!! :-P De senaste månaderna har vi kombinerat sex med heminsemination, när orken och lusten tryter, och om maken får prestationsångest. Dålig kombination! Tänker att det inte kan skada, men det har heller inte gjort mig gravid.. än

    Vilken CD dag börjar du testa för ÄL? Min ÄL kommer för det mesta mellan CD12-CD16. Tänkte börja med stickor på CD9, måndag. Det borde väl räcka?
  • Jenzia
    Amidina skrev 2020-07-12 10:42:44 följande:

    Ja, de sa bara att eftersom min tidigare gyn hade skickat remiss för IVF så var det det som gällde (trots att han sagt att de själva bestämmer behandling efter sin utredning)..

    Ja, det finns massvis med poddar också! Jag var hos henne 2018, och fick hjälp att tolka blodprover bland annat, och tips om tillskott och kost och så, vilket har hjälpt då senare blodprov har sett bättre ut än nånsin, och jag känner mig allmänt friskare när jag följer råden. Är skitdålig på att hålla efter kosten i perioder dock, och det straffar sig direkt..

    Det låter ju bra om tempen är så regelbunden, ska bli spännande att höra när skiftet kommer och hur det ser ut. :) Kollar man sekret och stickor samtidigt så borde du inte kunna missa äl. Ja om du alltid får äl i det spannet borde det räcka gott och väl. :) Jag har äl mellan CD 14-16, så brukar börja på 11-12 (men håller koll på sekret också för att inte börja för tidigt). Man vill ju inte förbruka hela lagret på en cykel ju. :P

    Jodå, gubben min fick också ta blodprover som Vulverine hjälpte oss tolka, och sen var det slut på allt vad godis och kakor hette, la om till en striktare kost av kött, grönsaker, frukt och fullkorn, lagom med motion, han slutade snusa, och ingen alkohol på 6 månader. :) Funkade ju skitbra, men vi vet inte exakt vilket som gjorde mest, eller om det var kombon av allt. Han la även fokus på sånt som är testosteronhöjande, och tog maca-tillskott som är bra för just det. :)

    Låter som att din man dricker lite väl mycket, det hade jag också protesterat mot. Frågan är ju vilken motivation som är lättast för att få honom att lägga om lite.. :/ Har ni fått gjort ett spermietest på labb?


    Jasså du har träffat henne för rådgivning/undersökning?!? Spännande! Vart finns hon? Fick du några riktiga aha-upplevelser? Jag är generellt sätt rätt duktig med min kost på egen hand, äter väldigt lite socker, ingen läsk och inga dåliga fetter. Tycker mest om fisk/kyckling med lite potatis/matvete och grönsaker/sallad. Försöker äta mindre rött kött, men blir kanske griskött någon gång veckan. Min akilleshäl är dock att jag ÄLSKAR bröd... Åhhh! Nybakat bröd med smör, ost och marmelad. Saliverar nu

    Höjs tempen först efter dippen vid ÄL eller hur funkar det? Idag hade jag högre tempo, 36.56, men drack två glas vin igår och somnade sent, vet inte om jag bör föra in resultatet ens då. Hmmm. Vad ligger din temp på innan ÄL? Och efter?

    Maca-tillskott? Låter spännande! Vad är det?

    Jag kommer nog ha svårt att motivera maken till att dricka mindre i o m att det är sommar. Kanske kan få honom att minska ner i veckorna.. Annars äter och tränar han bra, så det känns ju bra iaf!

    Vi gjorde faktiskt en light utredning nov 3017, det var kopplat till en frivillig studie som RMC gjorde för kvinnor mellan 30-35 år. Min man fick att han hade godkänt på mängd, lite i underkant, och bra kvalitet. Min äggreserv eller vad det är, något värde, såg bra ut, och jag hade olika stora och flera äggblåsor på gång i båda äggstockarna. Det var det vi fick veta då. Men det är ju tre år sedan nu, tänker att mkt kan hända mellan 34-37 år (fyller ju 37 år i höst).

    Jag har hört att det är rätt vanligt med endometrios, att man kan ha det utan symptom. Hur fick du veta att du hade det?
  • Jenzia
    Msofie skrev 2020-07-13 07:49:54 följande:

    Här sitter man på BIM +2 med negativt test denna morgonen, så jag vet just nu inte när min nästa ÄL är. Sjukt frustrerande, blev de inte något vill man liksom gå vidare till nästa cykel.


    Förstår dig precis! Kan din ÄL varit senare denna cykeln? Annars borde ju inte mensen vara sen.. om du inte är gravid. När tog du test senast?
  • Jenzia
    Msofie skrev 2020-07-13 07:49:54 följande:

    Här sitter man på BIM +2 med negativt test denna morgonen, så jag vet just nu inte när min nästa ÄL är. Sjukt frustrerande, blev de inte något vill man liksom gå vidare till nästa cykel.


    Ahh! Du tog test igår morse! Missade det först. Hmm, avvakta idag och ta ett nytt test imorgon?
  • Jenzia
    Trean2021 skrev 2020-07-14 08:07:34 följande:

    Sen ville jag höra med er också, när i cykeln börjar ni med äl-tester? Är på CD 5 nu och börjar funderar på om vi ska köra varannan dag metoden tills BIM eller om jag ska testa och försöka pricka äl...


    Jag brukar börja runt CD10, min ÄL kommer oftast runt CD13-16. Och så har jag börjat tempa för att bekräfta att ÄL verkligen sker.
Svar på tråden BIM Augusti 2020