• Amidina

    BIM Augusti 2020

    Jenzia skrev 2020-07-10 12:55:11 följande:

    Jag hakar på. Sjunde försöket med första barnet. BIM 2/8.

    BIM lista för augusti 2020

    2/8 Jenzia, 36 år, första barnet


    Hah, hittade dig! :)

    BIM lista för augusti 2020

    2/8 Jenzia, 36 år, första barnet

    10/8 Amidina, 34 år, första barnet
    35 år, inga barn, kämpat i 3 år, endo och myom. Nördig gällande kvinnlig fertilitet, fråga mig gärna så hjälper jag alltid!
  • Amidina
    Jenzia skrev 2020-07-10 17:00:59 följande:
    Hihi!!! Välkommen!
    Tackar, tackar! Hade ju gärna setts i en annan tråd (typ BF nästa år nån gång), men väldigt glad för sällskapet ändå! Solig
    35 år, inga barn, kämpat i 3 år, endo och myom. Nördig gällande kvinnlig fertilitet, fråga mig gärna så hjälper jag alltid!
  • Amidina
    Jenzia skrev 2020-07-10 20:10:57 följande:

    Ja så klart!!! Men plötsligt händer det!! Jag svär att det kommer ske den månad man minst tror att man är gravid


    Haha, jo så är det säkert. :P När insemination och allt är planerat och man gjort sig redo.. Jag är nog ändå rätt inställd på att vi kommer behöva ta till det.

    När har du ÄL den här cykeln?
    35 år, inga barn, kämpat i 3 år, endo och myom. Nördig gällande kvinnlig fertilitet, fråga mig gärna så hjälper jag alltid!
  • Amidina
    Jenzia skrev 2020-07-10 22:15:52 följande:

    Är det via RMC ni har planerat insemination eller är det privat? Flera av mina närmsta vänner har gjort IVF på RMC, men jag hade nog också föredragit att börja med insemination. Låter mer skonsamt, om du förstår vad jag menar

    Planen för oss är utredning i höst så får vi se vad rekommendationen blir. Lite rädd för att jag ska ha dålig kvalitet på mina ägg Kan en utredning ens ge svar på det?

    Preliminärt har jag ÄL den 18/7, en vecka kvar. Har börjat tempa denna cykeln! Tack vare dig! Och ska testa med stickor så jag kan se stegringen. Hur ser din cykel och plan ut denna månaden?

    Ja så kör både jag och maken rosenrot från och med denna cykeln! Maxar allt!!!


    Det blir privat, de vägrade ge oss det alternativet på RMC (trots att vi uppfyllde kraven..), och precis som du säger är det mer skonsamt. :) Så himla glad att jag hittade den här kliniken, för innan dess hade vi nästan gett upp om att få den hjälp vi har rätt till liksom.

    Nej, de kan inte se kvalitén på äggen på något sätt, det enda de kan mäta är AMH vilket visar hur väl äggstockarna svarar på stimulering. De vill gärna få det att låta som att det är mått på hur många ägg man har kvar också, men det kan de inte heller se. :) Och det absolut bästa av allt är att det går att påverka kvalitén eftersom äggen tar ca 90 dagar på sig att mogna, och din allmänhälsa påverkar dem! Finns massvis om det att läsa hos bland annat Vulverine (rekommenderar helt klart!), för min del kändes det sååå skönt att veta att hoppet inte alls var ute där och att jag faktiskt kan påverka det själv. :)

    Tjoho, hoppas du får kläm på det direkt! Om du kan så tempa vaginalt eller rektalt, det ger absolut mest stabilt resultat. :) Hojta till om du behöver tolkningshjälp med kurvan!

    Rosenrot har jag hemma, har testat i några månader men fick inget resultat alls av det. Har dock en vän som blev gravid med det direkt, och de låg en gång flera dagar innan äl den cykeln. :P

    Här blir det letrozol, bättre kost, och så ska jag köra snippsauna lite mer och se om det kan hjälpa. Vet andra som blivit gravida efter det, och det ska tydligen vara jättebra vid endo eller andra oroligheter i underlivet. Ska även se till att maken skärper sig rejält med mat och motion. :) Så blir det till att försöka hitta lusten och slippa alla tvångstankar om att behöva ha sex si eller så ofta, är såååå trött på schemalagt sex nu..

    Men beställde nya stickor idag, så nu behöver jag inte bekymra mig om det heller. :D
    35 år, inga barn, kämpat i 3 år, endo och myom. Nördig gällande kvinnlig fertilitet, fråga mig gärna så hjälper jag alltid!
  • Amidina
    Jenzia skrev 2020-07-11 16:51:32 följande:

    What?!? Vägrade RMC?! Något skäl? So weird! Vilken behandling rekommenderade dom då? IVF?

    Varit inne och läst lite på Vulverines hemsida, men det ska finnas podar också va? Än så länge har jag bara dragit ned på koffein, men får läsa på mer helt enkelt! Något särskilt som du tagit till dig?

    Jag har tempar under tungan, fått ungefär samma temp varje dag, 36.30. Lite oklart om det är rättvisande, men jag tänker att jag kör vaginalt först nästa cykel i sådant fall.

    Vad tusan är Snippsauna?! Haha! Aldrig hört talas om, men låter härligt!

    Du skrev i något inlägg att din man förbättrat kvaliteten och mängden på sina spermier avsevärt, hur gjorde han det? Var det kosten? Min make är väldigt förtjust i whiskey, rom och vin. Han dricker 1-2 enheter nästan varje dag, vilket jag inte är så förtjust i just nu när vi försöker bli gravida

    Usch ja, hatar schemalagt sex!! :-P De senaste månaderna har vi kombinerat sex med heminsemination, när orken och lusten tryter, och om maken får prestationsångest. Dålig kombination! Tänker att det inte kan skada, men det har heller inte gjort mig gravid.. än

    Vilken CD dag börjar du testa för ÄL? Min ÄL kommer för det mesta mellan CD12-CD16. Tänkte börja med stickor på CD9, måndag. Det borde väl räcka?


    Ja, de sa bara att eftersom min tidigare gyn hade skickat remiss för IVF så var det det som gällde (trots att han sagt att de själva bestämmer behandling efter sin utredning)..

    Ja, det finns massvis med poddar också! Jag var hos henne 2018, och fick hjälp att tolka blodprover bland annat, och tips om tillskott och kost och så, vilket har hjälpt då senare blodprov har sett bättre ut än nånsin, och jag känner mig allmänt friskare när jag följer råden. Är skitdålig på att hålla efter kosten i perioder dock, och det straffar sig direkt..

    Det låter ju bra om tempen är så regelbunden, ska bli spännande att höra när skiftet kommer och hur det ser ut. :) Kollar man sekret och stickor samtidigt så borde du inte kunna missa äl. Ja om du alltid får äl i det spannet borde det räcka gott och väl. :) Jag har äl mellan CD 14-16, så brukar börja på 11-12 (men håller koll på sekret också för att inte börja för tidigt). Man vill ju inte förbruka hela lagret på en cykel ju. :P

    Jodå, gubben min fick också ta blodprover som Vulverine hjälpte oss tolka, och sen var det slut på allt vad godis och kakor hette, la om till en striktare kost av kött, grönsaker, frukt och fullkorn, lagom med motion, han slutade snusa, och ingen alkohol på 6 månader. :) Funkade ju skitbra, men vi vet inte exakt vilket som gjorde mest, eller om det var kombon av allt. Han la även fokus på sånt som är testosteronhöjande, och tog maca-tillskott som är bra för just det. :)

    Låter som att din man dricker lite väl mycket, det hade jag också protesterat mot. Frågan är ju vilken motivation som är lättast för att få honom att lägga om lite.. :/ Har ni fått gjort ett spermietest på labb?
    35 år, inga barn, kämpat i 3 år, endo och myom. Nördig gällande kvinnlig fertilitet, fråga mig gärna så hjälper jag alltid!
  • Amidina
    Jenzia skrev 2020-07-12 13:04:22 följande:
    Jasså du har träffat henne för rådgivning/undersökning?!? Spännande! Vart finns hon? Fick du några riktiga aha-upplevelser? Jag är generellt sätt rätt duktig med min kost på egen hand, äter väldigt lite socker, ingen läsk och inga dåliga fetter. Tycker mest om fisk/kyckling med lite potatis/matvete och grönsaker/sallad. Försöker äta mindre rött kött, men blir kanske griskött någon gång veckan. Min akilleshäl är dock att jag ÄLSKAR bröd... Åhhh! Nybakat bröd med smör, ost och marmelad. Saliverar nu

    Höjs tempen först efter dippen vid ÄL eller hur funkar det? Idag hade jag högre tempo, 36.56, men drack två glas vin igår och somnade sent, vet inte om jag bör föra in resultatet ens då. Hmmm. Vad ligger din temp på innan ÄL? Och efter?

    Maca-tillskott? Låter spännande! Vad är det?

    Jag kommer nog ha svårt att motivera maken till att dricka mindre i o m att det är sommar. Kanske kan få honom att minska ner i veckorna.. Annars äter och tränar han bra, så det känns ju bra iaf!

    Vi gjorde faktiskt en light utredning nov 3017, det var kopplat till en frivillig studie som RMC gjorde för kvinnor mellan 30-35 år. Min man fick att han hade godkänt på mängd, lite i underkant, och bra kvalitet. Min äggreserv eller vad det är, något värde, såg bra ut, och jag hade olika stora och flera äggblåsor på gång i båda äggstockarna. Det var det vi fick veta då. Men det är ju tre år sedan nu, tänker att mkt kan hända mellan 34-37 år (fyller ju 37 år i höst).

    Jag har hört att det är rätt vanligt med endometrios, att man kan ha det utan symptom. Hur fick du veta att du hade det?
    Ja, några små aha-upplevelser blev det allt, jag hade ju nördat ett tag innan dess också så hade ändå rätt bra koll kände jag. :) Hon bor i Malmö så det är mest där hon träffar folk numera, men vet att hon kör lite via skype också om man bor långt bort. Men hon har ju flera kollegor i Sverige nu också, och vet att de finns på andra ställen i landet. :) 
    Det är skitbra att du har koll! Det jag blev lite förvånad över är att äggutvecklingen behöver kolesterol, men det var rätt glädjande ändå för jag äääälskar smör och ost så jag kunde börja äta det lite extra igen (hade hållt igen lite förr)! Jag tänker att så länge man bakar själv och kör lite fullkorn (och tål gluten såklart) så är det ingen fara. ;) 

    Ja, den stiger efter! Det kan vara att du drack och sov lite mindre, särskilt mindre sömn ger en lite högre temp. Men det var en såpass liten stegring så inte att bry sig om tror jag. :) Min ligger runt 36,3 innan och inom loppet av ca 3 dagar efter äl har den stigit till ca 36,8-37,0. Det blir en rätt tydlig skiftning, plus att sekretet blir som förbytt och helt ogästvänligt för spermier. :P

    Maca är en rot som traditionellt getts till lamadjur och så för att boosta deras fertilitet. :P Funkar rätt bra på iaf karlar också, min får inte ta för ofta för det orkar jag inte, haha! 
    Alltså, starkspriten kan han ju hålla till helgen kanske, och sen är det ju beroende på, tar det lång tid att bli gravid ja då kanske man får börja titta på sånt och hålla upp några månader och testa. :) Men sen finns det ju de som festar vilt och blir gravida eller gör någon gravid ändå.
    Jo, mycket kan förändras på den tiden tyvärr, men då hade ni iaf ett bra utgångsläge då. Kollade de även DNA hos spermierna? Det görs nog inte tillräckligt ofta om jag förstått rätt, så kräv det om ni ska göra ett nytt test.

    Väldigt vanligt med endo ja, jag har haft en massa symptom på det under hela livet i princip, men blivit avfärdad som så många andra (extrema smärtor, stor blödning mm). Nu i samband med vår utredning såg de en cysta på min ena äggstock, och det tillsammans med historiken gav mig diagnosen. 
    Men jag har faktiskt lyckats bli av med mycket av mina symptom genom just sunt leverne. :) Märker direkt skillnad på smärta när jag missköter ffa kosten.
    35 år, inga barn, kämpat i 3 år, endo och myom. Nördig gällande kvinnlig fertilitet, fråga mig gärna så hjälper jag alltid!
  • Amidina

    Min mens kom lite tidigare än beräknat, så justerar bara mitt datum nedan. :)

    2/8 Jenzia, 36 år, första barnet

    4/8 Alexandra93, 26 år, tredje barnet

    7/8, Fruffe, 27 år, första barnet

    8/8, Cassus, 32 år, första barnet

    8/8 Trean2021, 28 år, tredje barnet

    9/8, Odlar mamman, 28 år, tredje barnet

    9/8 Amidina, 34 år, första barnet

    11/8 Entusiastisk, 31 år, andra barnet

    12/8 Msofie, 24 år, första barnet

    19/8 Linjana, 28 år, första barnet

    19/8 Rosahimmel, 34 år, fjärde barnet


    35 år, inga barn, kämpat i 3 år, endo och myom. Nördig gällande kvinnlig fertilitet, fråga mig gärna så hjälper jag alltid!
  • Amidina
    Jenzia skrev 2020-07-14 22:16:03 följande:
    Ja, det är rätt lätt att nörda ner sig i detta Har gått in i min fertila period nu och varje gång jag går på toa måste jag kika på flytningar, känns lite på konsistensen. Blir glad så fort det känns vattnigt eller äggviteaktigt! Känner mig bisarr, haha

    Ojoj, haha! Hur ofta blir för mycket för din man? Tycker annars maca-tillskott låter intressant! Ska kanske beställa det till nästa cykel i sådant fall. Min man tycker att det blir fler och fler piller som han ska ta för varje månad :-P

    Nej, inget DNA-test tror jag. De testade hur många spermier som var friska och rörliga, tror jag. Vad visar ett DNA-test? Vi har fått tid för nybesök på Emmakliniken i Malmö för fertilitetsutredning i slutet av augusti, så får vi se var den visar. Efter att ha skrivit med dig är jag inte alls så pepp på IVF som jag var tidigare (bara för att det är rätt snabb väg till graviditet om det inte funkar på det vanliga sättet). Gah! Vad jag önskar att det bara ska funka denna gången!

    Vilken privatklinik är ni på? Du skrev tidigare att det var i kontakt med denna klinik som ni äntligen kunde få den hjälp som ni ville ha. Låter ju fantastiskt! Vet du när ni sådant fall börjar med insemination?
    Haha, jo det kan jag hålla med om. :P Själv har jag ju lagt till att kolla tappen då och då, det är tur ingen kan se en när man håller på alltså.. XD Men yey för fertilt sekret! Här är det en vecka kvar ungefär.

    För mycket för mig, haha! Innan och efter ÄL-veckan är jag inte supersugen längre så då har han inte mycket för att ta macan. :P Men det verkar vara bra för att boosta testosteronet lite iaf, och det är ju bra på naturlig väg för dem. :)

    Oh, vad spännande! Har hört en hel del bra om dem, får hoppas det går fort om ni kommer dit (hoppas såklart på plus innan dess dock!). 
    DNA (formellt DNA-fragmentering) är superviktigt att kolla, något som kan missas ibland på mindre kliniker ffa. Ifall det är nåt fel på DNAt i spermierna så kommer ägget mest troligt inte att acceptera dem, och ifall de skulle användas så är risken för missbildningar och missfall rätt stor. Så det är kanonbra att kräva om han ska lämna prov. 
    IVF är guld, när den verkligen behövs och funkar. :) Men personligen känns det bättre att börja från början när det går liksom, eftersom det är ändå rätt krävande med IVF, och jag kom ju till via insemination så har ändå rätt höga förhoppningar på det. :)

    Vi går hos Citymottagningen i Hässleholm (bor här uppe i skogarna), fick tips om dem i en endometriosgrupp och gynekologen är verkligen trevlig och duktig. Natt och dag mot bemötandet vi fick på de andra ställena. Många av dem var trevliga (inte alla dock), men kunskapsnivån var skrämmande låg. :/ När tom JAG kan mer än överläkaren inom gynekologi på sjukhuset, då är det fasen illa.
    Jag ska kontakta kliniken i slutet på augusti/början september om inget hänt då, men håller ju tummarna här nu för positivt nästa månad! CD5 idag, dag 3 med letrozol, mår ändå förhållandevis bra. :)
    35 år, inga barn, kämpat i 3 år, endo och myom. Nördig gällande kvinnlig fertilitet, fråga mig gärna så hjälper jag alltid!
  • Amidina
    Jenzia skrev 2020-07-15 17:25:46 följande:
    Ok, det här med tappen. Hur gör man det?!? Och hur ofta? Känner mig helt lost på allt som är inuti mig (skäms!) Men hade varit bra om jag hade koll då vi ibland behöver köra med spruta för att spermierna ska få en chans att göra sitt!

    Tack för tipset om DNA-test! Inte så bra på att kräva saker, men ska iaf fråga om man kan få göra ett sådant

    Har du någon segregering på dina ÄL-tester från det att du börjar att testa och fram till peak? Än så länge har jag bara superljust streck trots att det borde vara positivt imorgon eller senast fredag. Funderar på om jag testa på fel tid på Dan, har testat på morgonen och sen eftermiddag.

    Aha! Du blev själv till genom insemination! Hur kom det sig att det blev så för dina föräldrar? Vet du det?

    Håller verkligen tummarna för dig! Nästan mer än mig själv till och med! Känner så mycket respekt till de som kämpat flera år med att skaffa barn!
    Såg att du fick ett jättebra svar om tappen, kan inte bidra med mycket mer där. :P Men se till så att tappen ligger högt, dvs du får stoppa in fingret rätt långt för att nå den, när du ska köra med sprutan. Men sen å andra sidan överlever de små rackarna ett antal dagar på insidan när man är fertil ändå så kör på med varannan dag nåt veckan innan ÄL så blir det nog bra. :) 

    Mjo, jag brukar kunna se en liten stegring, men det kan gå riktigt snabbt vissa cykler också där jag får jätteljust ena dagen och positivt nästa. Brukar göra så att jag kissar vid lunch, sen håller jag mig till ca 16-17 (dricker inga mängder och då är det inga problem) och tar då testet. Läste nånstans för länge sen att LH gärna ligger högre på eftermiddagen (som hcg på morgonen) så det är tydligen bättre att kolla då.

    Mamma har alltid haft väldigt oregelbunden ägglossning, så de hade väldigt svårt att tajma. Det var ju ändå 80-tal och typ ingen hade koll på fertilitetsförståelse. :P Men när de sökte hjälp fick hon börja tempa och sen blev det insemination direkt vid ÄL, där slösades ingen tid på att försöka mer hemma. :P Men så hade de kämpat själva i 4 år innan också och hade en ivrig läkare. :)

    Men åh, tack vad rar du är! Håller såklart tummarna för oss allihop, önskar ingen att behöva hålla på i flera år såhär för attans vad det dränerar en. 
    Körde dock min snippsauna idag, och fick en tarotläsning för några veckor sen som tydligen var väldigt positiv för augusti. :P Så nu kör vi!

    (och om jag missade att svara ang. snippsauna sist så är det att man kokar upp vatten, lägger i örter, och sitter över ångan, gärna på en stol med hål i, och helt enkelt bastar underlivet. :P kolla in Wildherbarista på insta eller snippsauna.com, det är jättemånga som läkt både det ena och andra!)
    35 år, inga barn, kämpat i 3 år, endo och myom. Nördig gällande kvinnlig fertilitet, fråga mig gärna så hjälper jag alltid!
  • Amidina
    Canama skrev 2020-07-15 19:50:33 följande:

    Hej!

    Hoppar in här! Vi försöker få andra barnet, har ett barn född juni-19. Hade uppehåll från verkstaden förra månaden eftersom sambon jobbar på annan ort. NU verkar det som vi kommer kunna ses lagom till ÄL, en får ju hoppas iallafall;). BIM borde vara 11/8. Vi har tidigare månader bara legat lite extra runt CD14 men tänkte denna månad ta ÄLtester. Inför förra graviditeten tog jag ÄLtester och tempa, men det kan jag inte göra nu pga ojämn nattsömn, hehe...

    Sen friammar jag fortfarande också, antar att de kan påverka ÄL. En sköterska jag pratat med säger att de inte påverkar om det går mer än 3h mellan amningarna... men man vet ju aldrig!

    Hoppas på många plus här! <3


    Hej och välkommen! 
    Ville bara tipsa om att hålla utkik efter fertilt sekret med, kan vara allt från vattnigt till ren äggvitekonsistens, viktigast är att det känns halt och glidigt så simmarna ska trivas bra och få lite "motorväg". ;) 

    Amning kan absolut påverka ÄL, prolaktinet är lite "boven i dramat" sas, då det kan hämma ÄL (mer specifikt LH). Men lite som sköterskan sa, ju mer tid det går mellan amningstillfällena, desto lägre nivå prolaktin har man i kroppen. :) Kör du med tester får du ju lite svart på vitt om LH finns i tillräckliga nivåer, och då är det bara att köra på. :) 

    Håller tummarna för att det blir ett plus den här cykeln! 
    35 år, inga barn, kämpat i 3 år, endo och myom. Nördig gällande kvinnlig fertilitet, fråga mig gärna så hjälper jag alltid!
Svar på tråden BIM Augusti 2020