Inlägg från: Anonym (oförtjänt flyt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (oförtjänt flyt)

    Hur kommer det sig att vissa får all tur i livet?

    Anonym (KT) skrev 2020-07-12 21:46:44 följande:
    Så här.

    En person ur grupp A (de som får tur) och en person ur grupp B (de som inte får tur).

    Om A o B utbildar sig och kämpar till samma jobb så kommer A söka jobbet precis när de behöver någon ny till tjänsten. Oavsett när B söker så kommer tjänsten redan vara tillsatt eller av någon annan anledning de inte behöver nån.

    A kommer ha tur med sin ekonomi medans B otur. T.ex. så kommer B:s vitvaror t.ex. gå sönder när de är som sämst osv. Medans A kommer få en liten vinst någonstans när utgifter visar sig. 

    Ok, att A inte har tur med allt. Men vissa har flytet igenom livet och saker och ting kommer fall deras väg. Medans B kämpsar och kan ha kämpat lika eller mer än A men kommer ha oflytet som ställer till det.
    Detta ser jag exempel på dagligen bland bekanta. Hälften har haft otur konstant, dåligt med pengar, fått dåliga arbetsvillkor, löner, taskig hälsa, dåliga föräldrar, oförutsedda utgifter på redan dålig ekonomi, dåliga pensioner på det osv, medan de som det gått bäst för har haft läshuvud och haft lätt för sig, fått arv, glidit på bananskal, fått högre löner  och förmåner i alla yrken, bättre självförtroende och bekräftelse på det, ännu mera arv, vunnit på lotter, fått ärva sommarhus osv. Ensambarnen har  också ofta mer pengar och lättare i yrkeslivet har jag noterat, kanske för att deras föräldrar kunnat investera allt i dem och varit äldre när de fått dem? Det finns ingen rättvisa och att alla har samma förutsättningar är den största lögn skapad av de som kunnat sko sig och haft tur.
  • Anonym (oförtjänt flyt)
    Over and out skrev 2020-07-12 21:52:56 följande:
    Makalöst löjligt resonemang.

    A har garanterat sökt 38 andra jobb och blir superglad när han får det han verkligen ville ha, gärna framför näsan på den mesige Mr B.

    B däremot tror att det kommer sparvar flygande och ger upp direkt när så inte sker.

    A lagar sitt torkskåp själv på ett litet kick, medan B sitter och tycker synd om sig själv och läser en ny feministartikel av den schizofrent hårfärgade saken.
    Haha nej så har det inte gått till. A har snarare anlitat proffshjälp och faktiskt fått de flesta jobb direkt som de sökt och haft mycket pengar från start pga arv + bra hälsa på det som aldrig sviktat. TUR!
  • Anonym (oförtjänt flyt)
    Trippelmamma76 skrev 2020-07-12 21:58:07 följande:

    Ser det inte som tur. Snarare skicklighet, hårt arbete och positivt inställning. Generellt alltså.


    Bra hälsa är inte skicklighet, inte arv heller eller var man är född. Det är otrolig tur att vara födda i Sverige tex. Går knappast att jämföra med att vara född i Jemen eller Afghanistan. Tycker du att en arbetare född i förortsghettot har samma förutsättningar som ett barn till överklassföräldrar och privatskolor?
  • Anonym (oförtjänt flyt)
    Pentra skrev 2020-07-12 22:27:45 följande:

    För att vi lever flera liv och att deras förra liv kanske var genomjäkligt. Universum strävar efter jämvikt och vi alla måste gå igenom både prövningar, strävan, framgång, sorg och lycka etc etc på vår resa, för att lära oss leva i fred, frihet, kärlek, harmoni, logik och sanning. Och, alla får sina prövningar att ta sig igenom, även om andra inte ser, tillåts veta om, eller förstår det. ... Mvh, Pentra


    Hoppas du har rätt. Låter ju fint att reinkarneras. Synd att man inte kan minnas sina bättre liv..
Svar på tråden Hur kommer det sig att vissa får all tur i livet?