• Dennad­agdett­aården­nastun­d
    Wed 15 Jul 2020 14:24
    7341 visningar
    131 svar
    +1
    131
    7341

    Hur kommer det sig att vissa får all tur i livet?

    Alltså det där är inte så märkligt egentligen! Både goda och dåliga saker blir det som en spiral av. Ganska logiskt. T ex någon föds i en familj där föräldrarna är missbrukare och har psykisk ohälsa. Detta ger ju en väldigt otrygg o dålig start.

    Det påverkar tryggheten till andra, anknytningen, sig själv mm. Påverkar skolresultat, som påverkar jobbmöjligheter, ofta diagnoser som ångest, fobier, rädslor, självdestruktiva beteenden. Ensamhet, utanförskap, bli en avvikare. Många börja missbruka. Hur som, när de blivit vuxna o har diverse problem. Blir sjukskrivna, låg inkomst, kan ej köpa/ laga bil. Skaffa körkort. Inte köpa resor, inte råd till aktiviteter. Dåligt självförtroende. Allt detta gör ju att de flesta drabbas igen av psykisk ohälsa och så snurrar det på.

    Medans med dem som föds med andra förutsättningar vanligtvis inte möts av samma hinder. Framgångarna byggs på varann. Och även om individen själv inte är så duktig och framgånsrik så hjälper det ju om de har föräldrar som hjälper dem både socialt, ekonomiskt och psykiskt. På så sätt faller aldrig dessa individer på samma sätt som de andra.

  • Dennad­agdett­aården­nastun­d
    Wed 15 Jul 2020 14:26
    #75
    +1

    Alternativt är också att någon bara föds med väldigt bra förmågor som gör att de har lätt för allt eller väldigt mycket. För dem glider livet väldigt bra såklart!

Svar på tråden Hur kommer det sig att vissa får all tur i livet?