• Baconpie

    Försök med första barnet - BIM augusti 2020

    Tycker det varit fint att följas åt med andra första barns-försökare, så gör därför en ny tråd för augusti.

    Baconpie, 35 år, BIM 18/8

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-07-29 09:07
    30/7 Blanket, 34 år
    31/7 - 1/8 Kinder 32 år
    2/8 Jenzia, 36 år
    11/8 minisessan 30år
    18/8 Baconpie, 35 år
    BIM? Link92, 28 år
    Anonym (Tiima­) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-07-29 09:10
    30/7 Blanket, 34 år
    1/8 Kinder 32 år
    BIM 2/8, Darnell, 30 år
    2/8 Jenzia, 36 år
    11/8 minisessan 30år
    15/8 Anonym (Tiima­) 30 år
    15/8 Link92, 28 år
    18/8 Baconpie, 35 år

  • Svar på tråden Försök med första barnet - BIM augusti 2020
  • Baconpie

    Kul att så många redan hakat på! 


    BIM-lista Augusti
     
    30/7 Blanket, 34 år
    31/7 - 1/8 Kinder 32 år
    2/8 Jenzia, 36 år
    11/8 minisessan 30år
    18/8 Baconpie, 35 år
    BIM? Link92, 28 år
    Anonym (Tiima­) ?
  • Baconpie
    Jenzia skrev 2020-07-17 08:55:50 följande:
    Välkommen!

    Min man har tyvärr betingat min fertila period med mycket press så han har också svårt att komma då. Annars har han inga problem, så väldigt frustrerande för oss båda :-/ Men sedan två månader kör vi heminsemination vid behov, minskar stressen och pressen så mkt! Och det är superlätt, men ännu ingen graviditet!

    Har börjat med att försöka lära känna min livmodertapp för att öka chanserna vid insemination. Man ska kunna pricka in livmoderhalsen med sprutan för att underlätta för spermierna att nå livmodern och därmed äggledarna. Jag är inte där än att jag vet hur det ska kännas och vart sprutan ska vara i mig, men kanske om några försök
    Exakt samma för mig och min sambo! Nu kör vi heminsemination och det är så mycket mindre press på oss båda. Jag har bara använt doseringsspruta, men denna gång tänker jag testa menskopp också! 
  • Baconpie
    Jenzia skrev 2020-07-24 15:19:57 följande:

    Hur långt har du kommit i din cykel?


    Jag är på dag 12, beräknad ÄL om 8-9 dagar. Har lång cykel, ett evigt väntande! Har denna cykel slutat med koffein (fy sjutton vad kämpigt) och boostat med d-vitamin och magnesium. Hoppas verkligen det går vägen. Ska på ultraljud på måndag för att spana på äggstockarna och ev. ta lite prover.
  • Baconpie
    Jenzia skrev 2020-07-25 16:09:11 följande:

    Usch, så drygt :-/ Min är föredömlig, snittar på 28 dagar, men kan variera mellan 27-31 dagar.

    Jag har själv inte lagt kaffet helt på hyllan än, dricker ca 1,5 sedan någon vecka tillbaka, men har idag varit och köpt koffeinfritt kaffe! Får se hur det smakar

    Spännande med ultraljudet! Hur kommer det sig?


    Skönt att ha en normallång cykel! Jag har alltid haft långa cykler, men ibland uteblir mensen helt. Tidigare har det funnits tecken på PCOS, så jag vill undersöka det nu när vi försöker på riktigt.

    Jag har också köpt koffeinfritt, men skickade efter nespressokapslar, så har inte fått dem ännu. Får se om det ens är intressant när de dyker upp! Fast jag gillar verkligen kaffe, så det är nog bra med något substitut.

    Hur har det gått för dig? Visst är du väl snart en vecka efter ÄL!? Så spännande och jobbig fas.
  • Baconpie
    Jenzia skrev 2020-07-26 08:23:55 följande:

    Ja, men så bra att ni gör undersökning nu då! Kan inte så mycket om PCOS, men har förstått att det kan vara svårt att hitta sin ÄL då cyklerna är olika långa. Antar att det finns en del hjälp att få för att underlätta eller?

    Jag ÄLSKAR mitt kaffe! Det är liksom min enda last! Röker inte, dricker inte alkohol, dricker inte läsk, äter inte godis eller snacks etc. Men kaffe! Åhhh så svårt att sluta!

    Ja, ÄL+7/8 idag Tempen ser bra ut än så länge! Men inga andra symptom, haft ömma bröstvårtor sedan äl men tycker de avtagit sedan igår. Sista veckan är så dryg!


    Ja, precis det är ibland oregelbundet. Förra månaden var min cykel 52 dagar istället för 35, väldigt frustrerande! Har förstått att man kan få hormonella preparat för att främja ägglossning. Vi får se vad de säger, jag hoppas på att de kan se att ägglossning är på gång helt naturligt, vill helst slippa ta hormoner.

    Förstår verkligen kaffegrejen, jag är i samma position, unnar mig liksom inget ?onyttigt? så kaffe har varit svårt att släppa. Men hoppas det ska vara värt det, ska ju även hjälpa mensvärk, vilket jag brukar ha rätt rejält.

    Åh, förstår verkligen. Efter första veckan så känner man efter så himla mycket! När tänker du testa?
  • Baconpie
    Jenzia skrev 2020-07-26 19:45:00 följande:
    Jag förstår dig verkligen. Jag önskar själv inget heller än att bli gravid naturlig. Vi har ju försökt ett tag nu OCH är gamla, så händer det inte inom 4-5 månader så blir det nog IVF = massa hormoner och mög!

    Ja men då ska det vara guld värt att sluta med kaffe Är själv rätt förskonad från mensvärk, ibland är det illa men för det mesta molvärk.

    Får se hur tempen ter sig under veckan. Sjunker den tills på fredag så kanske jag hoppar att testa, då vet jag kunnat mensen är på G, annars kanske jag testar på fredag. Har BIM på söndag.

    Tar du ÄL-test löpande från en viss dag i cykeln, för att inte missa ÄL, eller vilken strategi har du?

    Samma för oss.. vi är 36 respektive 40 år. Jag har ställt in mig på att det kan bli svårt, men vill förstås gärna slippa IVF etc. 


    Vad cool du är, jag brukar gå på nålar när det är kring ÄL+10, svårt att att hålla mig! Men är såklart bättre att vänta. 


    Idag tänkte jag börja ta ÄL-test och köra hela veckan, två om dagen när stegringen börjar. Hoppas på att detta blir vår månad.

  • Baconpie
    Jenzia skrev 2020-07-27 12:05:49 följande:

    Det är så klart superbra att IVF finns, men jag hoppar också gärna! Jag har nog gjort en helomvändning, första månaderna var jag mer skeptiskt till att vi skulle lyckas bli gravida än vad jag är nu Kanske är det för att statistiskt sätt så borde jag bli gravid snart, hehe! Plus att jag numera tar fler tillskott som ska vara bra för fertiliteten, rosenrot, bidrottninggele och d-vitamin m.m. Och inget koffein! Och är mer positivt inställd och inte så stressad! Det är liksom optimalt nu, hehe. Jaja, vi får väl se i slutet av veckan

    Hoppas du får positivt på äl-stickan tidigare än du brukar så cykeln inte blir så lång! Har du förresten testat rosenrot?


    Ja, det är ju fantastiskt att det finns mycket hjälp att få. Håller tummarna för att vi klarar oss utan!

    Jag har bara tagit gravidtillskott och sen extra d-vitamin och magnesium. Har dock sett att många äter rosenrot och bidrottninggelé. Hur tycker du det funkar? Märker du något med tex starkare symtom vid ägglossning?

    Nu har jag varit på ultraljud och allt såg bra ut, har dock pco på äggstockarna men verkar ändå ägglossa som jag ska de flesta månader, så läkaren tyckte vi skulle fortsätta prova hemma 6 mån till. Fanns ett ägg som var redo att lossa om max en vecka, skönt att se det så konkret!
  • Baconpie
    Jenzia skrev 2020-07-31 20:28:39 följande:

    Ja hopp! Då dök mensen upp idag, två dagar för tidigt :-/ Vilket innebär att min lutealfas var två dagar kortare än normalt, så skumt! Brukar vara 14 dagar och nu helt plötsligt bara 12 dagar

    Så CD1 idag och ny BIM 28/8! Önskar så att augusti blir allas månad för plus!!!


    Åh nej, vad tråkigt! Så typiskt att ens cykel spelar en spratt nu när man är så övervakande! Hoppas mensen är snabbt över, och att du kan ladda om för en ny cykel där allt är möjligt.

    Min cykel är också annorlunda, fick ägglossning tidigare än normalt, kortare follikelfas. Undrar lite om tillskotten och avsaknaden av koffein påverkat? Hur som haver hade jag stark ÄL denna gång, väldigt skönt när kroppen levererar. Med PCO kan man aldrig ta det för givet. Så nu kör vi insemination i dagarna 4! Hoppas det går vägen nu.
  • Baconpie
    Link92 skrev 2020-08-02 09:41:42 följande:
    Vi körde första månaden med insemination hemma nu och det är första gången vi kunnat få till det fem dagar på rad sedan vi började den här karusellen för 13 månader sedan. Hoppas verkligen detta är ett vinnande koncept för oss som testar som du säger!

    ÄL kom lite tidigare denna månad så BIM blir 13/8, på vår bröllopsdag! Vore så kul att få ett plus då

    Kul att flera provar! Känns verkligen mindre kravfyllt med insemination, tycker både jag och min sambo. Vi fick till det fyra dagar i rad både innan, på och efter ÄL för säkerhets skull. Skrattande

    Kul, vi är nästan på samma då. Wow, vilket present det vore att få plussa på sin bröllopsdag, håller tummarna för er.


    Jag har BIM 14/8, eftersom att min ÄL blev tidig denna gång. Nu börjar den långa väntan.. ska försöka hålla mig upptagen med annat. Tur att jag börjat jobba igen efter semestern.  

Svar på tråden Försök med första barnet - BIM augusti 2020