• Jemp

    Ett barn eller två? Vi är oense..

    Kan ni ta stöd av nån, typ parterapi, för att ta tag i diskussionen?

    Dina avslutande meningar om en tuff första tid tänker jag går att hantera och förebygga- om det är så att du vill ha ett barn till. Men just det dät "om"et finns ju inget rätt eller fel.

    Hantera kan ju tex vara att diskutera igenom hur det var sist det där halvåret, för större förståelse. Dels också acceptera att det kanske är värt ett tufft halvår- OM man vill ha fler barn. Och dels att du kanske inte ska jobba heltid?

  • Jemp
    Anonym (E) skrev 2020-07-14 00:03:59 följande:

    Tycker du det är rimligt att säga nej till fler barn, som är din frus innersta önskan, för att du kanske kommer få det jobbigt i 6 månader till? Säga nej för alltid och låta henne resten av livet leva med att hon inte fick de barn hon så innerligt ville ha och den sorg som det innebär - för du kunde inte tänka dig lite extra jobb under 6 månaders tid? Jag tycker inte det är rimligt alls utan höjden av extrem egoism. Dessutom är sannolikheten att ert barn kommer vara väldigt glad och tacksam över att ha ett syskon väldigt stor. Skulle aldrig i livet ha viljat vara ensambarn. Min pappa ville inte ha fler barn utan tyckte det räckte med mig, mamma tjatade dock till slut fram mitt småsyskon och det är jag (och pappa ska tilläggas!) jävligt glad över. Mitt liv hade varit extremt tomt utan syskon och nej, vänner är inte samma sak alls.Det är inte ens säkert barnet kommer ha vänner. Det kanske blir mobbat/utanför i skolan. Ja, barnen kanske hatar varandra men sannolikheten för det är inte så stor (och oavsett har då din fru fått sin livsönskan uppfylld). Med tanke på att ni dessutom är äldre föräldrar kommer ni antagligen bli gamla/dö rätt tidigt i ert barns liv och då är det ensamt kvar här i världen om det är ensambarn, alltså utan direkt närstående familj, och även vara ensam om allt praktiskt och emotionellt med er ålderdom/sjukdomar/bortgång.


    Vilket dumt inlägg. Varför ska fruns vilja stå över ts?
Svar på tråden Ett barn eller två? Vi är oense..