Inlägg från: Anonym (Säkerheten först) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Säkerheten först)

    Sluta med Bilbarnstolen?

    Håller med (C).

    Hos oss vet sonen att säkerheten inte är något man förhandlar om. Han kommer att få sitta i sin stol tills han är 145-150cm och väger 40kg oavsett ålder då åldern är oväsentlig. Han är liten för sin ålder och har inte kommit in i puberteten ännu så det lär bli ett antal år till. Han fyller 12 i år.

  • Anonym (Säkerheten först)
    Anonym (...) skrev 2020-07-28 23:09:38 följande:

    Du sitter säkrare med, punkt. Funkar fortfarande på min 13-åring, hon har liksom inget att välja på. 145 cm och 30 kg. Lillasyrran på 11 har inte ens frågat för hon vet vad som gäller... Tror inte min äldsta var så gammal som 13 men hon var också betydligt större, mer normal i storleken så att säga.


    Instämmer helt och hållet. Det är precis samma här. Sonen har frågat någon gång men då har vi sagt över 150cm. (Det är möjligt att vi byter något tidigare men det får vi ta en diskussion om då.) Sedan har det inte varit något mer med det. Vad använder ni för stol förresten? Roligt med lite olika preferenser. Vi kör på en Birtax 3 S. Smidig och väldigt lätt att anpassa utifrån behov. Exempelvis olika bilar eller växande barn ;)
Svar på tråden Sluta med Bilbarnstolen?