Inlägg från: Jllnic |Visa alla inlägg
  • Jllnic

    Bf April 2021

    Jag plussade i måndags (första gången). Var på hälsosamtal imorse och hon sa 4+4, men hade sex sex sjuttonde och inte artonde så lite osäker hur man ska tänka. Men en dag hit eller dit :) Beräknade BF på viföräldrar och enligt den är det 10 april.

    Fortfarande livrädd för att jag drack mig full i lördags. Har pratat med tre barnmorskor som sagt att jag inte ska oroa mig men kan ändå inte släppa det. Kanske släpper med tiden? Just nu är jag rädd för att alltid vara rädd; under graviditeten, under bebistiden och om den får problem som vuxen, kommer det då bero på den där fyllan. Alltså jag kan väl rent objektivt förstå att oron är obefogad men har fastnat i det här. Tänker att det kanske går över ju mer bra jag gör för det där lilla embryot. Önskar jag kunde skratta åt absurditeten i mina tankar men är inte riktigt där än :) är även orolig för missfall eller för att på annat sätt skada embryot/fostret.

    Berättade för min man så fort han kom innanför dörren i måndags. Han är stenlugn.

    Någon annan som går igenom oro?

  • Jllnic
    Producenten skrev 2020-08-05 21:54:39 följande:

    Jllnic, såhär pass tidigt i graviditeten får inte fostret/embryot näring via moderkakan, utan via gulkroppen, så du behöver inte oroa dig för att alkohol ska ha haft någon påverkan på fostret. På din fråga om någon annan går igenom oro kan jag säga att JA, jag kommer inte att känna mig trygg förrän jag kan känna sparkar och det dröjer ju. Förra graviditeten kände jag sparkar i vecka 16 eller 18, minns inte riktigt, men det är hursomhelst ett bra tag kvar.


    Tack för lugnande ord!
  • Jllnic

    Några som upplevt några symptom än? Skriv gärna om du har eller inte och vilken vecka du är i.

    Själv har jag känt mig svullen på magen och hade som ett hugg i magtrakten igår. Svullnaden kan ju förstås bero på oron men hugget vetetusan? Vetinte om jag reagerat märkbart på det om jag inte var gravid.. är i vecka 4+4.

  • Jllnic

    Hur vet man om man fortfarande är gravid? Märker man om man får missfall såhär tidigt? Läste någon som upptäckte i vecka 12 att den dött vecka 6 någongång. Så hur har man koll? ????

  • Jllnic
    Producenten skrev 2020-08-06 15:28:06 följande:

    Jllnic, det finns tyvärr inget sätt att veta. Även om man tar graviditetstest varje dag så kan de ge positivt utslag flera veckor efter ett missfall. Likadant med att tempa varje morgon, temperaturen kan fortsätta hålla sig hög flera veckor efter ett missfall. Så vi får leva på hoppet tills första ultraljudet v 11-14 (KUB-test).


    Okej! Så inte ens en blödning alltså..?
  • Jllnic
    Mamma91a skrev 2020-08-07 12:02:01 följande:

    Jag hade lovat att inte test förrän nästa vecka när min vän kommer till oss men

    Vem kan hålla sig? ^^

    Jag ska bim enligt appen 12/8 men jag kände av ägglossningen tidigare så mensen är

    Nog bim tidigare.

    Men kanske 4 dagar kvar till BIM och jag fick ett litet positivt sträck imorse med morgonurin.

    Jag går gärna med i Facebookgruppen när jag vet att jag får ett starkare plus :)


    Grattis! Vad är det för Facebookgrupp?
  • Jllnic

    Någon som har tips på vad man kan säga till sin chef angående många vc-besök. Vill absolut inte att de ska få veta än, särskilt då jag har en tidsbegränsad anställning och hoppas på förlängning.

  • Jllnic
    Mnhol skrev 2020-08-09 18:17:37 följande:

    Hej kul att hitta denna tråd jag är i 5+6 idag! Har sådant hemskt illamående så fy. Nån mer som har problem med illamående? Mitt första barn. Är sjuk orolig, tog ut hormonspiral slutet av april blev gravid direkt 2 dagar efter jag fått plus fick jag missfall. Sen fick jag mens en gång & blev gravid direkt efter de, hoppas verkligen de går bättre nu, har iaf. Gått längre än förra gången. Jag är 32 år ????


    Jobbigt med sådan oro. Jag är också orolig, varje sekund typ, så du är inte ensam i det! ?Skönt? med illamående på så vis att det är lite ett kvitto på att du är gravid.
  • Jllnic

    Är gravid i 9+6. Idag har det dragit och kittlats i magen. Endast upplevt det tidigare under graviditeten men aldrig innan. Men idag har det varit med jämna mellanrum. Försöker googla men hittar bara saker sådant om magONT och det här gör verkligen inte ont.

Svar på tråden Bf April 2021