Inlägg från: Anonym (Orolig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig)

    Bf April 2021

    S9191 skrev 2020-10-16 11:29:15 följande:

    Hej,

    Hur har ni berättat för er arbetsgivare? Vad säger man? Jag har jobbat på mitt jobb i lite mer än 6 månader, och kommer ha jobbat ganska exakt ett år när jag tänkt gå på föräldraledighet. Känns som det är ett svek? Som jag går av för tidigt? Orolig för att man ska få massa skit eller att folk ska bli irriterade....


    Jag berättade för min chef för en vecka sedan. Mest för att jag jobbar på sjukhus och är orolig över att behöva vårda Covid-patienter. Hade det inte varit för det så hade jag nog väntat lite. Tänk absolut inte att det är ett svek! Du har precis samma rätt som alla andra på jobbet att vara gravid :)
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Anjo) skrev 2020-10-26 20:18:49 följande:

    Hej allihopa

    Nu vet jag att man kanske inte ska prata vikt osv eftersom att det är så individuellt.. Men jag har en fundering över hur ni andra går upp i vikt. Jag tycker att jag äter bra mat, vanlig husman och lagomt stora portioner. Frukost och mellis varje dag, lunch och kvällsmat. Inte jättemycket frukt men jag försöker äta två om dagen i alla fall. Jag mådde väldigt illa i början och låg på samma vikt länge. För två veckor sedan gick jag upp ca 1,5 kg, vägde då 66.5 kg, v. 15+4. Igår vägde jag mig igen och har nu gått ner till 65.5... Detta var efter måltid. Bör man kontakta barnmorska om man inte går upp? Har ett väldigt aktivt jobb där jag i princip rör mig sju timmar om dagen men utöver det är jag för trött för att träna och sitter mest i soffan.... Hur äter ni? Har ni ökat storlek på portioner? Hoppas inte detta triggar någon..<3


    Hej!
    I förra veckan (v. 15) hade jag gått upp 1 kg jmf med vikten vid inskrivning. Jag har varit väldigt förstoppad. Magen kom igång och 3 dagar senare vägde jag mig och hade då tappat 1,3 kg. Vägde alltså mindre jmf med vid inskrivningen. 

    Jag känner mig inte särskilt orolig över det utan tänker att små skillnader kan bero på vad man äter och dricker dagarna innan samt om man har gått på toaletten eller inte. 
  • Anonym (Orolig)
    hallonoj skrev 2020-11-26 11:24:00 följande:

    Nu har vi varit på vårt "extra ultraljud" där hon sa att det mest troligtvis var en flicka. Vågar ju knappt ta in det dock, tänker att de får dubbelkoll även vid RUL och även att den lilla mår helt som den ska såklart, så nu sniglar sig dagarna även dit haha! All denna eviga väntan haha   Kände även första buffen igår (vecka 18, första barnet och moderkaka i bakvägg) blev lite rädd och det kändes INTE som vanliga tarmrörelser så måste varit den lilla. Så mysigt


    Åh vad mysigt att känna, grattis! Jag kände första buffen i v 20. Kände typ 1-2 buffar/dag i två dagar då. Därefter har jag känt henne tydligt många, många gånger/dag. Gick från att känns absolut ingenting till att känna supermycket på bara några dagar.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Anjo) skrev 2020-12-23 12:46:39 följande:

    Vilken typ av värk har du känt? Igår kväll började det ila, sticka och kännas obehagligt i underlivet. Har även känt till och från idag... Läst lite olika forum och folk skriver uvi eller att bebbe håller på att fixera sig??? Men jag är bara i v. 27 imorgon, 26+1, så blir ju lite rädd när man läser sånt. Uvi testade jag när jag var hos barnmorskan den 14/12 och var negativt. :( någon som haft likande känsla?


    Jag har också sådan smärta till och ifrån! Fick samtidig mensvärk och ländryggssmärta för 1,5 vecka sedan och åkte då in till förlossningen. Förvärkar men allt såg bra ut fick jag höra. Urinodling var negativ. Har fortsatt stickande smärta flera gånger dagligen men känner mig lugnare nu efter att ha varit inne. Så det är säkert ingen fara! Går in i v 26 imorgon :)
Svar på tråden Bf April 2021