• Anonym (Anjo)
    Mon 26 Oct 2020 20:18
    7298 visningar
    641 svar
    641
    7298

    Bf April 2021

    Hej allihopa

    Nu vet jag att man kanske inte ska prata vikt osv eftersom att det är så individuellt.. Men jag har en fundering över hur ni andra går upp i vikt. Jag tycker att jag äter bra mat, vanlig husman och lagomt stora portioner. Frukost och mellis varje dag, lunch och kvällsmat. Inte jättemycket frukt men jag försöker äta två om dagen i alla fall. Jag mådde väldigt illa i början och låg på samma vikt länge. För två veckor sedan gick jag upp ca 1,5 kg, vägde då 66.5 kg, v. 15+4. Igår vägde jag mig igen och har nu gått ner till 65.5... Detta var efter måltid. Bör man kontakta barnmorska om man inte går upp? Har ett väldigt aktivt jobb där jag i princip rör mig sju timmar om dagen men utöver det är jag för trött för att träna och sitter mest i soffan.... Hur äter ni? Har ni ökat storlek på portioner? Hoppas inte detta triggar någon..<3

  • Anonym (Anjo)
    Tue 27 Oct 2020 10:35

    Tack så mycket för alla svar <3

  • Anonym (Anjo)
    Thu 29 Oct 2020 21:53
    Perjos87 skrev 2020-10-27 10:35:21 följande:

    Hej! 

    Vilken bra fråga! Fullt förståligt att man funderar på det, jag gör samma sak. Jag var helt förvånad när jag ställde mig på vågen hos min svägerska och den visade mindre än innan jag blev gravid. 

    Jag har inte mått dåligt så och inte kräkts alls. Lite mindre aptit och liksom inte lust till mat, men ändå ätit mindre portioner och oftare. Också svårt att gå på toa så nog trodde jag det skulle vara någon sorts uppgång, men nä -3 kg. Läst en del på google och mest säger det att barnet tar den näring det behöver och så länge du äter och mår ok är det ingen fara, och är det bara några kilo så ok. I början av en graviditet är det relativt vanligt.. 

    Jag bor i Turkiet och här passar man väldigt på gravida kvinnor, man ska helst bara sitta/ligga å ta det lugnt. Jag brukar träna ca 3-4 gånger per vecka men alla, även doktorn sa att ta det lite lugnare de första 2-3 månaderna, promenera och simma var bra. Så också ingen träning på ett tag nu, kroppen ändras väl inte så snabbt men tänker att det kanske också kan vara en del i det. Är i v 15 nu och mår bra så ska gå tillbaka till mer träning igen :) 

    Vikten kommer nog komma är jag rättså säker på. Så länge BM och doktorer säger mini växer som den ska är jag nöjd och glad.


    Tack för svar! Vad intressant det är när det är så olika i de länder man bor i håller tummarna för att våra små kottar växer och får den näring de behöver <3
  • Anonym (Anjo)
    Wed 23 Dec 2020 12:46
    hallonoj skrev 2020-11-29 10:26:30 följande:

    Har känt av sammandragningar och viss värk en hel del, särskilt när jag fysiskt ansträngt mig. Såpass mycket att jag till och med tog ett prov för UVI. Dock visade det inte på något så nu försöker jag bara lägga in en hel del vila i emellanåt. BM trodde att mycket var växtvärk också så försöker att hålla mig lugn


    Vilken typ av värk har du känt? Igår kväll började det ila, sticka och kännas obehagligt i underlivet. Har även känt till och från idag... Läst lite olika forum och folk skriver uvi eller att bebbe håller på att fixera sig??? Men jag är bara i v. 27 imorgon, 26+1, så blir ju lite rädd när man läser sånt. Uvi testade jag när jag var hos barnmorskan den 14/12 och var negativt. :( någon som haft likande känsla?
  • Anonym (Anjo)
    Wed 30 Dec 2020 16:31
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-30 14:21:28 följande:

    Jag har också sådan smärta till och ifrån! Fick samtidig mensvärk och ländryggssmärta för 1,5 vecka sedan och åkte då in till förlossningen. Förvärkar men allt såg bra ut fick jag höra. Urinodling var negativ. Har fortsatt stickande smärta flera gånger dagligen men känner mig lugnare nu efter att ha varit inne. Så det är säkert ingen fara! Går in i v 26 imorgon :)


    Åh okej, mitt försvann igen efter två dagar så misstänker att vilden där inne bara kom åt någon nerv till och från haha.. Skönt att du kan känna dig lugnare. Vi hoppas att de små håller sig kvar och gottar till sig i magen ett bra tag till
  • Anonym (Anjo)
    Wed 30 Dec 2020 16:33
    Enmsik skrev 2020-12-28 00:18:18 följande:

    Hade mycket ilningar och strålande känsla nertill i både underlivet och magen först graviditeten och det var kanske från vecka 25 eller så. Fick höra att det inte var någon fara utan kan bara vara så att bebis kommer åt lite nerver som kan göra att det sticks till eller ilar. :) nu går jag in i vecka 24 imorgon och än har jag i alla fall inte fått några såna känningar men jag är övertygad om att de kommer även denna gång :)


    Skönt att höra att jag inte varit ensam om att känna så! misstänker att han i magen kommit åt en nerv på mig, han är så fruktansvärt vild så vore inte konstigt haha :')
Svar på tråden Bf April 2021