• Fri 5 Feb 2021 07:26
    7424 visningar
    641 svar
    641
    7424

    Bf April 2021

    Hej.

    Är gravid och väntar 4e barnet 16e april. Börjar bli lite less här hemma utan att träffa folk så jag tänkte att jag kanske kan få lite sällskap här inne. Kul att så många ska ha i april. Någon mer som väntar 4e ? ????

  • Mon 8 Feb 2021 13:12
    Anonym (Mjao) skrev 2021-02-06 17:54:56 följande:

    Hej hej, väntar 3:dje :) en lite sladdis. Och han ska tydligen komma 7 april, men hoppas på mars. Kanske är det min tur att då innan BF denna gång. Håller tummarna!

    Har världens boxare i magen som gör livet surt, lider lite av sura uppstötningar och förutom lite klassisk trötthet mår jag bra. Har gått igenom bebiskläder för nästa 2 år framåt idag. Sorterat, Lagt i backar och numrerat. Phu.

    Lite sämre m vagn och babyskydd - det har vi inget alls av än...

    Hur gamla är dina andra barn?


    Hej. Mysigt med sortering. Vi väntar också en liten sladdis . Mina andra barn är 6, 7 och 9

    Har inget kvar till heller men köpt ny STOKKE sleepi och ska få babyskydd av en vän. Emmaljunga har jag kvar sedan de andra barnen då den inte blev använd så mkt för vi behövde köpa syskonvagn ganska tidigt ????

    Sorterat en del kläder men har inte mycket kvar från flickorna. Mer från sonen. Men vi väntar en flicka denna gången så.. haha har ultraljud 22 o möte 24 Med läkare om ev tidig igångsättning hoppas så att de går med på det. Hur tänker du och andra om detta med graviditeten och covid? Jag är så himla trött o huvudet av att ständigt tänka på att man inte får bli smittad och stressen när det sprids i skolan ????
  • Thu 11 Feb 2021 13:27
    Anonym (Mjao) skrev 2021-02-08 17:42:42 följande:

    Varför tidig igångsättning?

    Jag har UL den 18 och möte den 23 nästa gång :) Nästan samma.

    Jag jobbar hemifrån, går inte i affärer, träffar inga etc. Vi blir utsatta indirekt via barnen via skola och aktiviteter. Men hör inte mkt om smittspridning här även om det faktiskt finns nu där vi bor. Vi har sagt att typ sista veckan få inga barn gå på aktiviteter då jag inte vill att min sambo ska få ens ev förkylningssymtom - gå igenom FL utan honom är jag inte pigg på alltså.


    Jag tar blodförtunnande sprutor varje kväll för att jag haft blodproppar i lungorna när jag var 19. Jag har blivit igångsatt på + 15 med barn nr 2 och igångsatt +3 med barn nr 3. Men med tredje barnen var det en extremt mental stress att ha förvärkar i 10 veckor och så ska man inte ta sprutan när det är igång. Så blev så stressad av att inte veta när jag skulle ta den inför förlossning. Har haft stora blödningar med 2 av 3 barn. Är extremt rädd för att förblöda och dö. Även om det är ovanligt så kan jag inte släppa det. Är inte rädd för att föda barn men just blödningarna efter. Sist kom det i hissen ner till bb.. fick en chock och någon typ av ptsd som höll i 3 år.. så vill undvika den oron och stressen med tidig igångsättning där alla vet vad som gäller och att jag är på plats mm..

    Jag jobbar också hemifrån. Skönt. Men är väldigt trött. Sen kan jag aldrig skydda mig från smitta från barnen och nu har typ 3 familjer i området covid. De som brukar åka skolbuss med våra barn. Jag hade covid i våras tidigt men har inte antikroppar kvar.. hoppas man har T celler så man är skyddad ändå.. vill inte heller föda utan min man. BB utan honom är lugnt men förlossningen vill jag gärna ha honom där..

    Funderar mkt på hur det blir med bebis sen.. vill ju låta syskonen hålla och gosa.. samt ska man kräva att folk har munskydd och visir när de träffar henne osv? Så svårt.
  • Thu 11 Feb 2021 13:39
    Jinthry skrev 2021-02-08 18:57:37 följande:

    Här går det ganska segt.. Jag är så otroligt omotiverad till att köpa/fixa med någonting förrän vi har fått konfirmerat att det är en tjej som vi väntar. Bakgrunden till det är att vi fick veta i v.32 första graviditeten att de gissat fel kön. Det blev en jättetuff omställning och det tog jättehårt på mig. Missförstå mig inte nu, vi älskar vår son och skulle aldrig byta bort honom. Så nu känner jag mig lite avdomnad, jag kan inte riktigt knyta an till individen i min mage - för att jag inte vågar helt enkelt. Jag vill inte gå igenom det där igen, så därför är jag så avståndstagande nu. Jag har pratat med bm angående detta, och de förstår men gör inte så mycket mer än så. Här ger dom inte ut några gratis ultraljud! Sist jag var iväg till bvc i vecka 27+4 så fick jag redan på att mitt SFmått är 30 cm och att jag har fått gravdiabetes. Hurra.. Nu måste jag vänta till vecka 35 för att få ett ultraljud för att se hur stor bebis jag växer..


    Förstår dig. Samtidigt är könet inte individen. Även om jag förstår att det påverkar mycket. Vi kollade kön med första och andra men inte tredje. Denna gången kollade vi och nu var det mest jobbigt för att alla syskon ville ha en pojk men det verkar bli flicka. Men könsultrljud är aldrig säkert så även om vi bestämt namn o kallar henne för det så vet alla att det kan lika gärna vara en pojk. Jag har tillväxtultrljud om 10 dagar. Skulle väl bli inte snurrigt om de sa de vore en pojk nu när alla tänker flicka.. men jag är mer rädd att det ska vara något fel på barnet eller att jag typ dör under förlossningen och inte kommer hem till resten av familjen. Missförstå mig rätt men som sagt. Om du försöker se till stora hela bilden så kanske könet egentligen spelar mindre roll? Kram på dig
  • Thu 11 Feb 2021 19:33
    Jinthry skrev 2021-02-11 18:56:34 följande:

    Jo absolut! Jag förstår vad du menar. Jag ångrar verkligen att vi ens kollade kön vid v 21, just för att jag inte vågar lita på resultatet. Om jag inte hade vetat alls, så tror jag att det hade varit enklare att knyta an, för då kan det inte bli fel.

    Det har jag också haft mycket tankar angående nu, just att jag inte kommer komma hem till vår lilla kille. Eller att något skulle vara fel.. För 2 veckor sedan dog min mans låtsassysters bebis i magen, 1 vecka innan bf.. Det ger en ganska mycket perspektiv och ångest. Mer paranoid än någonsin nu!


    Förstår dig.

    Man blir ju inte glad av tanken men samtidigt får du tänka att oddsen blir betydligt mindre att det skulle hända även dig <3 barnens kusin föddes i v 23 och dog. Jag hade massa blödningar i början och åkte ambulans till sjukhus mm. Var inte alls glad förren runt v 26-27.. nu är jag orolig att något ska hända mig under förlossningen. Mitt enda mål är att komma levande hem till mina tre barn och min man. Förhoppningsvis med en ny familjemedlem men absolut viktigast att jag kommer hem.. jobbig tanke men har bestämt mig för att det är så jag måste tänka.
  • Sat 20 Mar 2021 17:42
    Anonym (Mjao) skrev 2021-03-18 09:28:25 följande:

    På UL idag visar det sig att bebis uppskattade vikt är 3700 kg, de rekommenderade att vid BF prata om igångsättningen om inget hänt till dess. Ngn som satts igång?


    Jag är igångsatt med 2 av 3 barn. Blev inte beviljad tidig igångsättning denna grav dock.. Blivit med ballong, hål på hinnor o sen dropp med båda. Funkat utmärkt. tagit 4 timmar från start med ena och 2 timmar från start med andra. :)
  • Sun 21 Mar 2021 21:29
    Anonym (Mjao) skrev 2021-03-21 14:21:40 följande:
    Det låter ju toppen, jag har hört lite olika och en del som det tagit tid för. Så det är väl lite tajming.? Varför fick du det igångsättning?

    Ska till BM på torsdag så få se vad hon säger. Men just nu kan jag knappt röra på mig utan att trigga rätt tuffa sammandragningar och jag sover som en kratta.

    Jobbar 8 dagar till, hade räckt m 5 dgr nu känner jag - hade inte räknat m att jag skulle sova så dåligt.

    Helgens projekt att färda BB-väskan går sådär oxå :)
    Med 2an blev jag igångsatt på +15 . så alltså överburen.
    Med 3an blev jag igångsatt på +3 för att jag hade mkt ångest och var stressad över mitt blodförtunnande och att bebis nr 2 hade väg 4.3 .. Så åkte in o grät tills de satte igång mig. 

    Denna gång önskade jag tidig igångsättning via aurora pga blodförtunnande och blödningsrädsla mm.. Men de beviljade inte det.. så får helt enkelt gå. men nu går man aldrig över längre än 7 dagar i Halland .. innan hade de typ 16 dagar.. 

    packade väskan i förrgår efter en chockvärk.. så lika bra att ta tag i det. jag har tagit semsester (massa sparad) upptill påsken från torsdag. bf 16 april. men får komma på bedömning för ev igångsättning 13e ut i fall att.. Så får väl se. Hon får gärna komma för mig när som nu... Trött på att tjata hål på i huvudet på barnen att hålla avstånd i skolan osv o köra dem istället för skolbussen. Den minsta (6åringen) har jag hemma från förskolan. Där går covid på förskolan. så vore skönt om bebis kom ut så man kunde låta barnen leva lite mer "normalt". 
  • Mon 22 Mar 2021 20:07
    Anonym (Mjao) skrev 2021-03-22 13:31:01 följande:

    Mmm ja jag vet inte, men tror inte de har ändrat riktlinjerna för där jag bor utan det kan potentiellt bli sådär länge som 14 dagar iaf. Så 4 veckor till här eventuellt. 


    Såg på 1177 att det verka vara på förlossningen man gör bedömningen om igångsättning - kan det stämma? Såg ut om att jag blivit inbokad där. 


    Jag har fått ta alvedon i natt igen för att kunna somna om - denna värk alltså. Hade det inte varit för det så hade det varit ok, men alternativet är kanske att man borde tagit ledigt lite tidigare. Men tycker redan att jag gör typ inget annat än att jobba eller vila. 


    Okej. Tycker du ska kräva att bli igångsatt innan 14 dagar isf. Risken att något händer är betydligt högre efter 7 dagar över. Men ja det är förlossningen som tar beslutet och är du mkt trött har du ev möjlighet för tidig igångsättning. 
    Inget kul att vara helt slut när det drar igång. Hoppas att det drar igång av sig själv för oss båda snart då.
Svar på tråden Bf April 2021