• Anonym (Va?)

    Varför är inte tillägget på bostadsbidraget frivilligt?

    Du kommer i slutändan inte fått mindre pengar? Vad är problemet egentligen? Du kan ju knappast behöva de extra pengarna till mat eftersom du tidigare inte behövt de extra pengarna

  • Anonym (Va?)
    Anonym (Nina) skrev 2020-07-22 14:56:07 följande:

    Jag har försörjningsstöd, de kvittas mot försörjningsstödet.


    Okej? Men du får då alltså lika mycket pengar som vanligt? Mindre försörjningsstöd men mer bostadsbidrag?
  • Anonym (Va?)

    Jag antar att det är det tillfälliga tillägget pga Corona du syftar på? Antar att man valt att det ska vara automatiskt för att kostnaden skall hållas nere. Ingen handläggning utan pengarna går bara ut, vilket gör att kostnaden enbart blir den summan som lagts till, och inga dyra kostnader för att allt ska handläggas

  • Anonym (Va?)

    Alltså jag är nog korkad. Men jag förstår inte? Vad är det DE inte kommer behöva betala tillbaka? Vad är skillnaden mot nu? Du kommer uppenbarligen få ut lika mycket pengar varje månad som du fått förut?

  • Anonym (Va?)
    Anonym (Nina) skrev 2020-07-22 19:29:59 följande:

    Därför att det inte blir ett överskott på försörjningsstöd. Då minskar ju bara försörjningsstödet. Skillnaden blir att det kommer nu istället för när jag jobbar. Jag kan inte styra när det kommer, det är mitt problem. Hade det kommit när jag jobbar hade jag bara bett fk ta tillbaka summan direkt på min skuld som jag har där.


    Jag förstår verkligen fortfarande inte.

    Ponera att du idag får totalt 10.000 i försörjningsstöd och bostadsbidrag. Med tillägget blir detta 12.500. Men då kommer försörjningsstödet istället bli 7500 och totalsumman ändå 10.000. Vad är det sedan som gör att du kommer få mindre pengar? Jag förstår inte?

    Orkar du inte förklara så skit i det. Är nyfiken och vill gärna förstå
Svar på tråden Varför är inte tillägget på bostadsbidraget frivilligt?