• Fågel Flax

    Varför är inte tillägget på bostadsbidraget frivilligt?

    Det låter som att det bästa du kan göra är att välja att inte få ut bostadsbidraget i underkant i år, utan att ansöka efter vad du tror att den riktiga summan är, även retroaktivt.

    Sedan sparar du varenda krona som är utöver vad det hittills stått i kontoutdragen att du får ut per månad, (plus de tillfälliga extrapengarna, som du också bör kunna spendera redan nu).

    Resten av pengarna sparar du bara på hög och lämnar tillbaka när de ber om det så småningom. Trist system, minst sagt.

  • Fågel Flax

    Ok, jag förstår. Det är inget litet problem, särskilt som det är en hel del som har rätt till men inte vågar ansöka om bostadsbidrag alls av rädsla för återbetalningskravet. Jag vet att systemet är kritiserat, och att många skulle vilja se en förändring av hur det fungerar idag. Tråkigt att du missgynnas av det här tillfälliga extrabidraget, det känns verkligen inte rätt. Om du har dubbelkollat och det verkligen är så att det inte finns något att göra för att det ska bli så att pengarna kommer dig till del, så beklagar jag verkligen, och finns inte mycket mer att säga. Men lycka till ts, och jag hoppas såklart att det kan lösa sig på något sätt. Kanske någon annan har ett råd hur du kan göra. Kram

Svar på tråden Varför är inte tillägget på bostadsbidraget frivilligt?