• Anonym (Nadia)

    Jag är muslim- fråga mig vad du vill!

    Som rubriken lyder!

  • Svar på tråden Jag är muslim- fråga mig vad du vill!
  • Anonym (Ponny-star)
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-27 13:36:05 följande:
    Jag respekterar dina åsikter och värderingar. Men jag behöver inte räddas. Jag gör det jag kan för att vara en god medmänniska, mamma, syster, dotter och vän.
    Jag tror dig. Du är säkert en jättebra människa. Men jag vill bara så ett frö hos dig, uppmana dig att söka information och ifrågasätta. Jag menar, varför ska du som är en så bra människa följa en bok och en profet som uppmanar folk att köpa och sälja slavar, eller ha sexuellt umgänge med barn, eller att stena folk, eller att döda den som avviker/konverterar från religionen?

    Jag säger inte att du ska bli kristen, men ge Jesus en chans. Läs in dig på saker. Inte bara om Jesus, utan om islam, om buddhism eller vad som helst. Vidga dina vyer.  
  • Anonym (Ponny-star)
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-27 13:38:41 följande:
    Ibland tvivlar man, speciellt när det finns orättvisor. Men man måste komma till sans och inse att det inte är gud som tvingar till onda handlingar.

    Jag tycker att islam i grunden är en fin och vacker religion, Koranen är något man måste tolka, och använda efter hur samhället fungerar idag. Svårt att svara på om något borde vara annorlunda
    Jag själv är kristen, har varit det hela livet. Kristendomen baseras bara på de vittnesuppgifter vi får veta i Nya Testamentet. Läs det Nya Testamentet! Bara som ren fakta, se vad som står. 

    Jesus varnade för kommande falska profeter. Jag tror att Mohammed är den som han varnade för. Jag tror, med all respekt för dig och din tro, att Mohammed kapade Bibeln och sedan skapade en egen och förvrängd version som skulle passa i det samhälle han själv levde i. Det är därför som så många saker är så himla lika från GT och Koranen. Jag tror han bara kapade rakt av. Mohammed var historiskt en man som avrättade massvis med människor, en krigare. Jesus var godheten och jag tror Jesus är vägen till gud.   
  • Drottningen1970
    Anonym (Ponny-star) skrev 2020-07-27 13:13:05 följande:

    Vet inte om det uttryckligen står att de hade sex. Men haditherna, vilket är texter som beskriver hur man ska leva efter Mohammeds sätt att leva, skriver att ingick äktenskap med en 6 åring. Vidare har ju detta lett till att inflytelserika islamistiska ledare har infört lagar som möjliggjort det ha äktenskap och sex med barn, exempelvis Khomeini i Iran.

    Det står dock i Koranen att man får äga slavar, och att svarta slavar inte ska röra vid koranen då de är smutsiga. 

     


    Äktenskap innebär inte sex. På den tiden giftes eller trolovades små flickor bort i hela världen, oavsett religion. Men sex med barn innan puberteten ville de flesta män inte ha på den tiden heller. Slavar har ju också varit vanligt förekommande i de flesta civilisationer.
  • Drottningen1970
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-27 13:29:41 följande:

    Vart i Koranen står det att man ska ha sex med barn?


    Det påstod jag aldrig. Jag frågade om det enbart är aktuell lagstiftning som gör det olämpligt att ta sex ked barn eller stena nån. Tyckte att det är ett märkligt svar att t hänvisa till att det är olämpligt pga att det är olagligt, som om man inte har en egen inre moral om att det är fel att skada andra oavsett vad lagen säger.
  • Anonym (...)

    Både bibeln och koranen är skrivna av... håll i er nu - människor!

    Gissa om de dramatiserade storyn för att få till lite mera action i handlingen.

  • Anonym (Ponny-star)
    Drottningen1970 skrev 2020-07-27 14:12:50 följande:
    Äktenskap innebär inte sex. På den tiden giftes eller trolovades små flickor bort i hela världen, oavsett religion. Men sex med barn innan puberteten ville de flesta män inte ha på den tiden heller. Slavar har ju också varit vanligt förekommande i de flesta civilisationer.
    Ja, men en profet och en allsmäktig god gud borde inte förespråka och uppmuntra till slaveri och rasism, eller barnäktenskap. Förstår du hur ung en 6 åring är?????? Om Jesus hade uppmanat till slaveri eller barnäktenskap, eller halshuggning av de som lämnar kristendomen, då hade jag aldrig kunnat tro att han var vägen till gud.

    Jag tror att det som står i Koranen är en reflektion av det samhälle de levde i, och att Mohammed inspirerades och kapade delar av GT och berättelser om Jesus. Jag tror att han är en av de falska profeter som Jesus varnade för.


  • Anonym (Ponny-star)
    Anonym (...) skrev 2020-07-27 14:16:36 följande:

    Både bibeln och koranen är skrivna av... håll i er nu - människor!

    Gissa om de dramatiserade storyn för att få till lite mera action i handlingen.


    Visst är det så. Ingen har påstått något annat.

    Bibeln består av GT och NT. Båda delarna är skrivna av människor. Kristendomen baseras på NT, dvs den andra delen av bibeln. NT är texter som skrivs om herren Jesus tid på jorden. Det är berättelser om han tid på jorden. 
  • Anonym (flera fruar)

     Vad anser du om att  en man får ha flera fruar? Om det skulle hända dig själv,hur skulle du agera,reagera?

  • Anonym (Kläder)

    Varför finns det en del muslimer som klär sig omodernt, kvinnor med hijab och män med långt skägg och fotsida skjortor, trots att de bor i ett sekulärt samhälle som Sverige? Är det inte just sådana gammaldags religiösa påbud som de har flytt ifrån? Vill de inte bli svenskar?

    Andra muslimer klär sig inte alls så, så det är ju inget "måste".

  • Rikard
    Anonym (Nadia) skrev 2020-07-27 10:22:50 följande:
    De människor som väljer att ha sex utanför äktenskap är inte smutsiga, de gör det av fri vilja, men man kan då (enligt mig) inte kalla sig för utövande och troende muslim då detta är haram inom Islam.

    Inget jag personligen skulle göra men jag respekterar och accepterar att alla inte vill leva som jag.
    Hur tänker du när du skriver att man inte kan vara troende muslim om man gör något som är haram (d.v.s. otillåtet enligt islam)?
    Föreställer du dig att alla som är utövande och troende muslimer aldrig gör något som är haram, eller tänker du dig att många av dem som själva identifierar sig som muslimer inte "kan kalla sig för utövande och troende muslimer" för att de gör saker som är haram?
Svar på tråden Jag är muslim- fråga mig vad du vill!