• Tue 28 Jul 2020 19:40
    1249 visningar
    37 svar
    37
    1249

    Fler gravida med typ 1 diabetes?

    Jag är gravid för första gången. Har typ 1 sen 11 år tillbaka.

  • Wed 29 Jul 2020 09:28
    #3

    Mitt blodsocker lever sitt ehet liv just nu. Kör med ölad basal flera gånger per dygn. Här i vecka 6 (5+3) så jag har inte kommit så långt än. Tror tyvärr mitt hba1c är lite högt, har inte riktigt koll då vi inte jobbade aktivt för en liten även om det gärna fick bli så. Oerhört rädd för att något ska gå fel. Får se om jag blir något klokare imorgon då jag ska till specialistmödravården, mitt första besök, och då få träffa diabetesläkaren.

    Hur går det för dig?

  • Wed 29 Jul 2020 12:41
    #8

    Jag har pump och libre men skulle vilja ha något som larmar så får väl ta upp det imorgon när jag träffar läkaren. Tror mitt hba1c låg på 62 i våras. Är rädd för att det ska bli missbildningar som leder till missfall. Skulle kännas lite bättre om blodsockret fungerade bättre.

  • Wed 29 Jul 2020 15:55
    #16

    Jag har en 640g som tidigast ska bytas i höst men jag får se vad läkaren säger helt enkelt. Jag har alltid varit galet nålrädd och har fler i min närhet som har typ 1 vilket gjorde att jag var livrädd för att bli låg när jag fick mim diabetes. Då var jag 27 så jag har ändå inte haft det så länge.

    Men det känns som att det finns många inom vården som skrämmer upp en gällande diabetes och graviditet så länge var jag tveksam om jag alls skulle vilja. Men sen satte den biologiska klockan igång och det rejält ungefär i samma veva som jag träffade mim sambo. Tog mitt sista piller den 25 mars och om allt går som det ska så kommer en liten bebbe nästan precis ett år efter det. Men eftersom jag också är äldre så känns det som att jag har både det och diabetesen emot mig. Skönt att kunna bolla med andra som förstår för det blir ju inte riktigt samma för de som inte har diabetesen att slåss med samtidigt.

Svar på tråden Fler gravida med typ 1 diabetes?