Inlägg från: Anonym (Maryam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Förbjuda slöja?

    Tycker det känns så halvhjärtat på nåt sätt med folkk som vill förbjuda slöja och som motiverar det me att de vlil kämpa för tjejers och kvinnors rättigheeter, frihet osv, asså osar liksom verkligen att man vill kunna känan att "åååhh nu har vi förbudt slöja, wow va bra vi är", men jag tänker då att samtidigt man kan undra om de verkligen på riktigt helt innerligt ärligt vill göra mer än så, eller ifall om de nu lyckkas förnbjuda slöja, snarare istället kommer att sola sig i belåtenhet över dettA för aaallttid likksom, asså kan inte låta bli att undra

    Sen tycker jag d här med att förbjuda den typ av klädesplagg är ett rätt märkligt sätt att bekämpa problem på också, liksom ifall man tvingar tjejer att klä av ett plagg som de kanskk känner sig bekvämast med att ha på sig, riskerar man ju att göra så de här tjejer mår dåligt, och då SKAPAR man ju lika gärna problem ist!!

    Tycker även det är märkligt ifall folk säger att de vil kämpa för frihet och såntt, och sen samtidigt vill TVINGA folk attt klä av sig och flasha delar av sin kropp som de anser vara privat/intimt, föe tänker ju liksom at detta går inte ihop.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Pilsner skrev 2020-07-28 11:47:50 följande:

    Att förbjuda slöja vore ett steg mot ett friare liv för den femtedel av niondeklassarna som lever med hederskultur, och även ett steg mot jämställdhet i samhället.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/stort-oskuldskrav-bland-unga


    Visst visst, "friare liv" genom TVÅNGSregler om att blotta sig mer än vad man känner sig okejj och bekväm med,för att tillexempel kunan gå i skolan, wow vilkwn toppen-idé....i dina drömmar kanske
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (ja) skrev 2020-07-28 12:10:17 följande:
    Ja, så småningom kommer det att försvinna. Normeringen.

    Bara för att lösningen inte är 100% perfekt från början så ska vi inte stoppa den från att implementeras.

    Destruktivt hedersförstryck (hedersmord, oskuldskultur, klansamhällen, religiös polis, barn- och kusingifte, klädregler för kyskhet) från medeltida ideologier passar inte in i ett modernt land.
    Men HUR har du tänkt att de problem nmed destruktivt hedersförtryck du nämner där ska kunna fixas genom att tvinga tjejer att klä av sig ett klädesplagg?

    Varför inte isåflal ist jobba med dem problemen på redigare sätt, som tillexempel genom att försöka sprida mer moderna och liberala värderingar genom undervisning, föredrag, väl gwnomarbetade integrationsprojekt etc, ist för at leka duktiga genom att skapa tvångsregler som i praktiken kommer riskera inenbära förnedrande avklädningstvång..??
  • Anonym (Kaffedraken)
    pyssel skrev 2020-07-28 18:56:45 följande:
    Vill du diskutera seriöst så kan du ju lägga ner dina egna hittepå-motiv. Brukar du själv leka duktig, eftersom det verkar vara ett motiv som ligger dig varmt om hjärtat? Gör du det just nu? F.ö så utesluter inte det ena det andra när det gäller hållningsskapande arbete och att lämna religiösa symboler utanför skola och förskola.
    Hur vet du att är "hittepå-motiv"? Har du kanskje frågat alla määnniskor som vil förbjuda slöja? Varför skulle jag om någon bruka leka duktig, när jag ju ppenbarligen tyckker så illa om det, är väl isåfal snarare liten risk att jag gör de som ju faktiskkt är medveten om hur myckket många människor verkar bli tillfredställda av att göra det

    Sen har jag aldrig sagt att de ena måste utesluta de andra ens helelr, men dock vet jag o har erfarenhet avv hur måånga människorr fungerar, nämligen de är myckke för att justt göra nån lite detaljgrej, sen tycker dem at är jäättedukttiga, o slöar då til sig i självbelåtenhet och glömmer sen bort eller struntar i at göra nå mer nytta även om kanskj tänkt d från början.

    Sen är inte slöjan bara vilken religiös symbol som helst heller, som man skull kunna lämna hemma bara liksom när tillexemple ska til skolan, asså som tilexempel ett smycke eller klädesplagg me bild på religiös symbol eller nåt såntt, utan är ju liksom ett TÄCKANDE KLÄDESPLAGG som man kanskke endast känner sig bekväm ifall man har på sig. Och därför anser jag att är närapå ett hemskt övergrepp att tvinga av flickor det, ja att helt enkelt tvingga dem att blotta sig på sånt sätt. Liksom förstår inte hur man kan vara så hemskt känslokall,...

    Och är fö övrigt helt seriös med att anse så, så försöker visst ju diskutera hyfsat seriöst så varför klaga bara för inte är lika "duktig" som d?
  • Anonym (Kaffedraken)
    KlantSmurfen skrev 2020-07-28 23:07:50 följande:
    Om du menar det privata/intima håret...Att hår är så privat och intimt att det måste döljas är ju inte direkt en snilleblixt barn brukar få så kan man ju undra hur mycket indoktrinering/tvång som ligger bakom den inställningen.
    Är ju klart att barnens syn o uppfattning kan bero på indoktionering/tvång hemifrån, men isåfal de ju fprtfarande hunnit få denna känslan/uppfattning, o kan ju inte heller hjälpa vilken typ av familj kommer ifrån. Tyckker därför det är förskräckligt fel att skapa besvär för dessa barn genom att förbjuda klädesplagg som de redan lärt in en uppfattning at känna sig bekväma med att ha på sig, bättre då tänkerr ja att fortsättta tillåta slöja i tillexempe skola men ändå samtidigt försöka jobba me att försöka bearbeta familjernas attituder o synsätt genom tillexempel föräldrautbildningar, föredrag, välarbetade integrationsprojekt o lite såna saker. Liksom jag tänker asså att man hellre kan göra nåt redigt ist för att förnedra o tvinga skolflickkor.
  • Anonym (Kaffedraken)
    pyssel skrev 2020-07-28 22:19:02 följande:
    Stympningsresor, giftasresor och uppfostringsresor är inte heller ett nytt fenomen.
    Tänkk om blir fler såna hemskhetsresor då, ifall fler o fler familjer märker o förfasas över hur mer o mer sjukt pervers svenska skolan blir..??
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Frihet) skrev 2020-07-28 23:22:31 följande:
    Slöjan(och alla andra täckande varianter som niqab t.ex.) handlar om att kvinnor ska täckas, döljas undan från alla andra män än den de är gifta med, det handlar om att de måste ha den för att visa sig anständiga(vilket därmed betyder att de som inte bär slöjan inte är anständiga), det handlar om att tydligt visa skillnad på de kvinnor som är ärbara och de som inte är de, det handlar om att klä sig så att kvinnan inte blir ofredad, det handlar om att det är kvinnans uppgift att klä sig för att inte väcka lust och syndiga tankar hos män. 

    Alla dessa punkter och definitivt tillsammans är GROVT kvinnoförtryckande. Det hör inte hemma i vårt samhälle.

    Nu när du har outat att du är muslim, vad tycker du om det sista du skrev: "Förstår ni inte att man på detta sätt faktiskt isolerar kvinnor och tvingar dem att stanna hemma istället för att de ska ha möjlighet till att utbilda sig och arbeta som alla andra?"?

    Vad tycker du om människor som isolerar och tvingar kvinnor och barn att stanna hemma för att de inte bär en slöja? Hemskt va?
    Fast tvång om att klä av sig bör inte heller höra hemma i vårt samhälle, inser ni intt de ni som vil så gärna förbjuda slöja?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Frihet) skrev 2020-07-28 23:58:55 följande:
    Fast Sverige är och ska vara ett fritt land. Det hör inte till ett fritt liberalt land att hålla på och diktera hur kvinnor får klä sig.

    Att förbjuda dessa klädesplagg i skolan är en sak eftersom det gäller barn som inte kan välja själva och skolan bör dessutom vara en frizon från dessa saker. Men vuxna bör få klä sig i vad fan de vill oavsett hur korkade anledningarna är. Man behöver arbeta för att jobba bort de underliggande kvinnofientliga åsikterna som leder till att dessa kvinnor bär slöja/niqab istället. Man använder sig inte av förbud för att kontrollera människor för något som kläder. 

    Hur tycker du det klingar med ett demokratiskt samhälle att en kvinna isåfall skulle få böter/fängelse för att hon bar ett klädesplagg? Det skulle i princip bryta mot åsiktsfriheten då det man skulle försöka lagstifta mot vore de kvinnofientliga åsikterna/värderingarna som plagget signalerar. För plagget i sig, utan värderingarna det signalerar, skadar ju ingen. 
    Hålla på att diktera hur tjejer/kvinnor får klä sig är ju just vad DU verkar vilja göra! 

    Du vil tilexempel göra skolan til et förnedrande tvångställe för unga tjejer, men vil samtidigt att skolan ska va en slag frizon, huur kan du intte inse hur motsägelsefullt d är??
  • Anonym (Kaffedraken)
    Xenia skrev 2020-07-29 01:08:23 följande:
    Varför är det självklart att man ska få utöva sin religion i skolan? Det får man göra på sin fritid.

    Eftersom slöjan är till för att kvinnor ska visa sin anständighet är det orimligt att barn som inte uppnått puberteten ska bära slöja.

    Du vet att det finns inofficiella "shariapoliser" i förorten som trakasserar kvinnor som inte bär slöja, hur stöder man kvinnorna där? Inte alls, eftersom staten inte får lägga sig i.

    Jag tycker att Sverige kunde stå upp mer för jämställdhet, det är ju bara flickor som påtvingas slöja.
    Fast att ha slöja handlar ju inte endast om att utöva sin religion utan även om att öht klä sig som man tyckker känns anständigt, o det bör man ju få göra hela tiden tänkker jag, o intte endast vid vissa tillfällen. 

    Annars kan jag hålla me dig lite, gällandd det där om barn, tilexempel hade jag kunnat tycka var bra ifall man förbjudit slöja i typ förskola + lågstadie för att helt enkellt markera att här i Sverige är vi intte okej med att så små barn har slöja, för är ju liksom trots allt lite skillnad när gällr så små barn tänker jag.

    Men annars tycker jag man bör ha sin fulla rätt att täcka sitt hår ifall tycker är det som känns rätt fr en, man ska inte behöva bli tvingad till att visa mer av sig än va man vil!!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (ja) skrev 2020-07-29 09:57:22 följande:
    På samma sätt som svenska barn på 70-talet (när barnaga förbjöds) började säga ifrån: "Nej mamma, du får inte slå mig! Det säger lagen!" så kommer ett slöjförbud att göra att muslimska flickor i Sverige får lite mer mod att våga säga ifrån mot sina föräldrar när de försöker tvinga på dem slöjan: "Nej abu, det är olagligt!"

    Attityder förändras när något förbjuds. Men det tar tid.

    Precis som det fortfarande fanns föräldrar som menade att de visste bättre och fortsatte slå sina barn så kommer det att finnas muslimer som fortsatt anser att deras döttrars hår fortfarande måste döljas för att skydda släktens heder.

    Men det förändras. Med tiden.

    Effekterna av sådant här mäter du efter decennier.

    I Frankrike förbjöd man slöja i skolan år 2004. Där har man kunnat börja studera vad som sker.

    De som var emot varnade för att muslimska kvinnor och flickor skulle dra sig undan det franska samhället ännu mer. Precis som det argumenteras i den här tråden.

    I verkligheten blev det tvärtom.

    Det visade sig att den grupp muslimer som tänkte vägra skicka sina döttrar till skolan om de inte fick bära slöja var en väldigt liten grupp medan det fanns väldigt, väldigt många fler muslimska flickor som nu inte längre behövde lägga energi på att bråka med sina föräldrar om en slöja som de absolut inte ville ha. 

    Staten tvingade föräldrarna at skicka iväg sin dotter till skolan utan slöja och dottern kunde känna sig fri utan att behöva komma i konflikt med sina föräldrar och släkt. Istället tog staten den konflikten åt henne.

    Flickan mådde bättre. Skolresultaten blev bättre.
    Asså kan hålla med om att ju vore bra ifall vissa grejer och traditioner ändras med tiden, men tycker samtidigt att tvång om att klä av sig är förskräckligt fel sätt att försöka komma närmre förändring. 

    Bättre med att försöka förändra familjers oc släkters attituder ochh synsätt genom tillexempel utbildning, kunskap och inblickk i modernare och friare synsätt men UTAN TVÅNG, tänker jag.

    Hur kan ni inte fatta hur hemskt av en stat att TVINGA en ung tjej att klä av sig?! Så lär man inte ut frihet, empati och medmännsklighet, omg hur känslokalla vissa människor är

    Liksom tänk om vissa skoltjejer inte alls känner sig friare o mår bättre, utan istä mer känner sig pressade, kränkta o förnedrade ,tror ni verkligen skolresultat skull bli bättre av d då??
Svar på tråden Förbjuda slöja?