• Thu 30 Jul 2020 09:54
    1257 visningar
    10 svar
    10
    1257

    Avvikande beteende 5,5 mån flicka

    Vad menar du med avvikande ögonkontakt? du skriver att hon tar ögonkontakt och atr ni har fin ögonkontakt när du pratar med henne.

  • Thu 30 Jul 2020 10:46
    #7
    Viktoriage skrev 2020-07-30 10:30:40 följande:

    Såg nu att jag formulerat mig otydligt gällande ögonkontakten, ber om ursäkt för förvirring.

    Hon har god ögonkontakt när jag sjunger/pratar med henne, men inte alltid och hela tiden. Kontakten är som bäst/längst när jag har ett litet avstånd. Sitter jag med henne i knät tittar hon bort för det mesta. När det är nya människor som försöker kommunicera med henne tittar hon ofta bort och är inte ett dugg intresserad av dom, speciellt på nära håll.

    Därav min förvirring gällande ögonkontakten. Den kan vara bra ibland och vara jättedålig ibland. Svårt att förklara. Tycker dock jag sett bebisar som älskar kontakt på nära håll, Därav min oro.


    Jättesvårt att säga så mycket om det. Barn vänder ju också bort blicken om de är trötta/överstimulerade. Mitt barn som har autism tv aldrig direkt ögonkontakt även om kanske kunde se ut så vid bus (för då tittade han på våra ansikten) jag trodde att han gav svarsleende men insåg sen att han aldrig log som svar på våra leenden. Han log och skrattade åt andra saker, tex roliga röster och bus.
Svar på tråden Avvikande beteende 5,5 mån flicka