Inlägg från: Anonym (Mella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mella)

    När är rätt tid att skaffa barn?

    Jennyro skrev 2020-07-30 11:32:32 följande:

    Hej! Jag hade velat höra era åsikter gällande att skaffa barn. Min barnlängtan har börjat bli riktigt stor!

    Jag är snart 24 år gammal och min sambo är ett år yngre. Vi har båda studerat i 4 år på universitet och jag har fast jobb medan han fortfarande letar men arbetar dock deltid. Vi har eftertraktade utbildningar så fast tjänst för honom är bara en tidsfråga.

    Vi bor i en stor tvåa, har två bra bilar och har varit sambos i flera år.

    När blir det egentligen rätt tid för oss att skaffa barn? Hur jag än tänker på det perfekta scenariot så känns det inte perfekt. Skaffar vi barn nu känns det dumt eftersom vi bor i en lägenhet och vi inte har hunnit arbeta så länge än, eller iaf inte min sambo. Jag kan tänka mig att båda våra familjer skulle tycka att vi skulle vänta och att vi är för unga för barn. Men väntar vi så kanske vi absolut har hus och bättre förutsättningar men då kanske man kommit högre upp i företaget och då är det inte lika enkelt att bara dra på ett års ledighet + att chansen att få barn såklart minskar desto längre vi väntar. (Ärligt känns det liiiite jobbigt att behöva vänta också)

    Finns det fler här som har studerat länge för att ändå ?satsa på karriären? samtidigt som ni skaffat barn tidigt? Eller har ni väntat? Vill höra era åsikter! Inga av mina universitetsvänner är inne på att skaffa barn än medans nästan alla som bott kvar i hemstaden sedan gymnasiet och jobbat har barn, eller ska få. Så att få barn vid 24-25 år är såklart väldigt normalt men hur ?normalt? är det egentligen när man även har studerat i fyra år?


    Man bestämmer sig och sen gör man det perfekt utefter de förutsättningarna man har :)

    Det viktigaste är iaf (enligt mig) att båda vill ha barn med varandra, att man har en stabil relation, att båda tror de kan bli bra föräldrar, att man har en plan för hur livet med barn kan se ut om det tar sig på första försöket men även om det tar ett par år.. Resten löser oftast sig själv! :)

    Lycka till <3
Svar på tråden När är rätt tid att skaffa barn?