• sextio­talist
    Thu 30 Jul 2020 13:57
    3746 visningar
    170 svar
    +1
    170
    3746

    Sur på min pojkvän. Han förstår mig inte.

    Du blockerar ju hela hans helg (och din också).

    Både du och han måste tillåtas att ha även helgerna över till annat.

  • sextio­talist
    Thu 30 Jul 2020 14:02
    #6
    +1
    Anonym (.) skrev 2020-07-30 13:59:34 följande:

    Fast han sa ingenting om vad han hade planerat innan jag ens kom dit och för mig är det viktigt att vi är med varandra på helgerna för annars blir det för lite tid att ses och det räcker inte för mig i ett förhållande att ses bara varannan helg, men han sa inte ens något innan jag kom dit!


    Och för honom kanske det är viktigt att även göra eget på helgen.

    Du kanske få backa lite.
  • sextio­talist
    Fri 31 Jul 2020 14:45
    #58
    +1
    Alessia skrev 2020-07-31 14:25:44 följande:

    Varför är han fortfarande "din pojkvän"? Han definierar sig uppenbarligen inte så eftersom han har många personer och åtaganden som han värderar över dig.


    ????

    Det är väl sunt att kunna prioritera efter behov, att ha ett eget liv även om man har en relation.

    Att tillbringa 48 timmar tillsammans varje helg är inte sunt alls.
  • sextio­talist
    Fri 31 Jul 2020 17:33
    #73
    VickanD skrev 2020-07-31 16:20:41 följande:

    Men om man har en partner som man endast träffar på helgerna så är det inte rimligt att det ofta förekommer att man gör annat under helgerna. När ska man då ha tid för sin partner? Varannan helg? Det är väldigt sällan och uppenbarligen för sällan för ts, så då får de väl kanske göra slut då.

    Ts skrev ju att det har hänt några gånger tidigare att han har gjort såhär. Dessutom har hon också skrivit att hon även blev upprörd på grund av att han inte sa något innan hon kom dit. Varför ska hon behöva säga att hon vill veta i förväg? Det är väl hans plikt att meddela om han har planer? vem som helst fattar väl att man berättar om sina planer INNAN partnern kommer till en.


    När jag träffade min sambo så var han tvåbarnsfar.

    Vi träffades varje helg, men inte alltid hela helgen, kanske även i veckan om vi fick ihop det.

    Lägg till att vi båda då hade projekt där vi reste utomlands och jag var på kurs flera veckor.

    Vi bodde 8 mil från varandra.

    Det fungerade utmärkt. Men så är jag en person som inte behöver sitta klistrad.

    Och ja, det kunde dyka upp eller han hade glömt, saker när vi träffades.
  • sextio­talist
    Sat 1 Aug 2020 08:46
    #95
    VickanD skrev 2020-08-01 07:50:55 följande:

    Hur ska vi kunna veta om hon faktiskt är kontrollerande eller inte? Vi kan bara spekulera angående det, så vi lär inte komma någon vart.

    Tror inte att ts kräver att de ska vara med varandra varje helg, men det är väl det hon vill i ett förhållande och det är inte konstigt alls. Många vill träffa sin partner ofta och många träffas oftare än vad ts och hennes kille gör. Att bara ses på helgerna är inte mycket, enligt mig och kanske inte enligt ts heller. Hon kanske är van vid att man träffas ofta och inte bara på helgerna, för det är faktiskt inte mycket om man bara träffas på helgerna. Jag tycker inte det.

    Att vilja vara nära sin älskade är knappast konstigt. Det är inte direkt så att de träffas varenda dag. Klart att hon pratar här om att göra slut. Varför skulle det vara kontrollerande? Om hon är i ett förhållande där de tycker olika och hon inte trivs med hur de har det så är det väl inte så konstigt att man börjar fundera på att göra slut. Väldigt märkligt att tycka att det tyder på kontrollbehov. Det är rätt vanligt att man funderar på att göra slut om man är oense om saker i ett förhållande. Varför ska hon behöva stå ut med ett beteende hon inte uppskattar?

    Det är också rätt långdraget att börja snacka om att hon kanske är på väg att börja isolera honom. Come on liksom, hon träffar sin kille endast på helgerna. Vi vet ingenting om hur han är som person. Han kanske inte visar mycket känslor, de kanske ofta umgås tillsammans med andra. Dessutom har detta hänt upprepade gånger och då är det klart att man känner sig bortprioriterad?

    Jag tror inte att ts pojkvän prioriterar henne och då är det inte konstigt att man funderar på att göra slut. Jag menar inte att man bara ska prioritera sin partner, men om man har ett förhållande där man bara ses på helgerna så får man faktiskt se till att ägna största delen av helgen åt sin partner. Annars får man väl vara beredd på att man kanske måste gå skilda vägar, om man tycker helt olika. Det handlar ju också om att hitta någon som är lite som en själv. Det kommer aldrig att fungera om man är för olika.

    Jag tar inte parti för ts bara för att hon är en kvinna eller för att jag identifierar mig med henne. Jag hade tyckt likadant om det hade varit en man som hade startat träden. Min åsikt hade inte varit annorlunda och det kan jag säga i ärlighetens namn.

    Dessa saker han hjälpte till med nu kanske inte behövde göras just nu, menade jag. Han kanske skulle kunna göra det under någon av dagarna då han inte är med sin flickvän, exempelvis.

    Han måste naturligtvis inte umgås med sin flickvän, det är ju hans eget val men då får han också acceptera att det kanske tar slut mellan dem. Det står honom fritt att umgås med sina vänner och familj hur mycket han vill. Det kanske räcker för honom att umgås med ts varannan helg, eller tre av fyra helger, men det kanske inte räcker för ts och då kanske de måste göra slut. Ibland är man för olika och det är väl inte ts fel att hon vill träffa sin partner på helgerna. Att endast ses på helgerna är inte ens mycket.

    Han får väl träffa någon som vill ses ibland, när det passar, precis som han själv.

    Sjävklart ska man inte alltid prioritera sin partner över allt annat. Det jag menar är att jag tror att ts känner sig bortprioriterad, vilket inte är konstigt med tanke på hans upprepande handlingar. Ts kanske är en person som vill ses ofta och det är inte konstigt alls. De flesta vill träffa sin partner ofta.

    Om man bara ses på helgerna så får man ändå se till att prioritera sin partner högt, om man nu vill att förhållandet ska hålla, men jag tror inte att ts pojkvän prioriterar henne högt. Naturligtvis måste man ibland få prioritera annat eller andra personer, men om ens partner ofta inte prioriteras så blir det ju inget vidare bra förhållande och då är det inte konstigt att man funderar på att göra slut.

    Det blir liksom obalans om ts vill umgås ofta, medan ts partner hellre gör andra saker. Det blir ett förhållande som ts inte kommer må bra i. Hon kommer att känna sig bortprioriterad och den känslan är inte rolig att känna.

    Scenariorna du pratar om nu är scenarion som inte hade inträffat speciellt ofta och det är två ganska extrema fall, så ja, sjävklart hade jag duschat först och sjävklart hade jag sett till att gipsa benet. Detta är liksom inte något som hade hänt upprepade gånger och det är två ganska extrema fall.

    Eftersom att ts pojkvän har hållit på såhär flera gånger förut så är det annorlunda. Det är då inte alls konstigt att ts börjar bli less på att han gör såhär.


    Jag, som kvinna, hade känt mig kvävd.

    Vi (jag och sambon) hade det så innan vi flyttade ihop.

    Han hade sina barn och ett intresse som redan då tog en del helger. Jag tvivlade aldrig på vår relation
  • sextio­talist
    Sat 1 Aug 2020 09:47
    #99
    Anonym (. 2) skrev 2020-08-01 08:58:36 följande:

    Du vet alltså inte vad du pratar om.

    Dina erfarenheter har inget med situationen TS beskriver.

    Inte konstigt att du är så mästrande i dina inlägg.

    Nej, det finns inget i din relation som ens påminner om den TS har.


    Vet jag inte?

    I över ett år så träffades vi nästan endast under helgerna och mycket sällan hela helgen och inte varje helg Vi bodde 8 mil från varandra.

    Vi båda hade då arbeten som krävde resor.

    Dvs vi hade verkligen ett distansförhålland
  • sextio­talist
    Sat 1 Aug 2020 10:02
    Anonym (. 2) skrev 2020-08-01 09:51:55 följande:

    Läs det jag skriver, tack.

    Jag har tom markerat så att du skulle ha lätt att förstå. Men klart att du inte förstår när du inte läser.


    Förstår fortfarande inte skillnaden. Ja, någon gång kunde vi träffas under veckan. Men precis som ts så var det mest under helgerna och mycket sällan hela helgen och lägg till, han hade barn och intressen som gjorde att vi, även när vi träffades, så var jag inte 100% I fokus.

    Dessutom var vi båda mycket på resande fot.

    Vi träffades nog mer sällan än ts sin sambo.

    Skillnaden är väl att ingen av oss varken krävde eller förväntade oss att vi skulle leva i en kokong när vi träffades
  • sextio­talist
    Sat 1 Aug 2020 12:05
    Anonym (. 2) skrev 2020-08-01 10:11:30 följande:

    Nä, jag förstår att du inte förstår, det är mycket tydligt.

    Tyvärr kan jag inte hjälpa dig att läsa och förstå text, det är något du måste arbeta med och är inte min uppgift att undervisa dig så att du kanske, eventuellt förstår det som skrivs.


    Nej, jag förstår inte ts. I min värld är det orimliga krav.

    Fast jag har förstått att du anser inte att vi inte levde som särbos. Att vi inte ens hade möjlighet till en hel helg tillsammans utan barn eller annat som bröt, utom en helg innan vi flyttade.

    Det räknas väl inte. Men skillnaden är att vi accepterade situationen.
Svar på tråden Sur på min pojkvän. Han förstår mig inte.