• Anonym (.)

    Sur på min pojkvän. Han förstår mig inte.

    Jag och min pojkvän ses bara på helger, på grund av distansen och jobb/studier vilket gör att jag vill prioritera vår tid tillsammans när vi väl ses. Jag åker till honom på fredag och åker hem söndag på kvällen. Oftast är det jag som åker till honom för att han har bättre boendesituation än mig.

    Förra helgen så skulle vi ses, som vanligt, så efter jobbet på fredag åkte jag till honom och längtade efter honom. När jag kommer dit så umgås vi ett tag, sedan säger han att han har lovat sin vän att han ska hjälpa honom att bygga på sitt hus (han håller på att renovera osv). Jag säger ?Okej men hur länge tar det då?? Han säger max två timmar. Jag tycker inte att det låter så farligt, så visst. Han åker iväg och jag väntar hemma hos honom på kvällen. Efter ett tag skriver han att det kommer att ta någon timme till och det slutar med att han är där i lite över fyra timmar totalt. Spendera alltså fredagskvällen ensam och när han kom hem var det i princip bara att gå och lägga sig. Hade ju jobbat så orkade inte vara uppe så länge heller.

    Blev lite sur på honom men jag släppte det och tänkte att vi har ju hela lördagen tillsammans och typ halva söndagen. Lördagen börjar bra. På dagen går han och tränar, men sedan visar det sig att han ska hjälpa sin syster att flytta. Jag blir lite less när han säger detta och jag säger då till honom att om jag visste att det skulle bli såhär så hade jag inte kommit. Han säger att han fattar det men att han vill hjälpa till. Han lovar mig att inte vara borta så länge men än en gång slutar det med att han är där i flera timmar. Fick äta middag ensam och sitta själv i hans lägenhet och glo på tv, vilket inte var jätteroligt...

    Söndagen åkte jag hem på kvällen och jag var väldigt upprörd efter detta. Jag sa till honom att jag tycker att hans beteende är respektlöst och att det är väldigt elakt av honom att låta mig sitta ensam i hans lägenhet medan han gör annat halva helgen. Sa till honom att för mig är det viktigt att vi prioriterar varandra när vi väl ses, eftersom att vi bara ses på helgerna. Han blev sur när jag sa det här och han tolkade det som att jag inte tycker att han ska hjälpa andra när de behöver hjälp.

    Vi tjafsar inte längre men det är fortfarande en sur stämning. Jag ska dit imorgon så jag hoppas verkligen inte att han gör om samma sak då. Han har lovat att han inte ska åka iväg någonstans nu när jag kommer, men jag känner mig fortfarande sur för jag har inte ens fått en ursäkt och han förstår mig verkligen inte i det här.

    Vad tycker ni? Är det jag som är helt ute och cyklar eller gjorde han faktiskt fel? Det är väl inte konstigt att jag blev upprörd?

  • Svar på tråden Sur på min pojkvän. Han förstår mig inte.
  • Anonym (Blä)
    viseversa skrev 2020-07-30 19:59:14 följande:

    varför ödslar du ens tid på en människa som inte prioriterar dig och som bor så långt bort att ni inte kan ses ofta än så? Tycker du ska göra slut ts.


    Precis. Du tycker du. Det är fascinerande. Om nu kanske det är så att hon älskar honom och förväntar sig liiiite? Skulle inte vilja leva ihop med någon som resonerar som du då det bara är att lämna om man har problem det minsta. Mycket kan det vara då men inte är man kär i alla fall. Tror inte hon vill ha den typen av råd då hon hade frågat efter det. Läsförståelse är ett litet helvete för vissa.
  • Anonym (Blä)
    LukeStairwalker skrev 2020-07-31 00:41:29 följande:

    Ok, du hade ont i ryggen och var så trött att du inte ens kunde följa med och vara social.

    Med dessa förutsättningar, vad hade du tänkt att ni skulle göra denna helg då? Vad hade du orkat med?

    Det låter som soffhäng och tv var det enda som passade dig det låter ju inte som en trevlig helg direkt.

    Du kanske skulle ha stannat hemma och vilat istället?


    OK eftersom att det ändå är fritt fram för absurda råd. Kan inte du bara vara tyst då du inte tillför något positivt alls...
  • Anonym (Er båda)

    Jag tycker inte att någon av er har fel. Jag förstår dig till fullo men även din kille. Ni träffas varje helg och då är det klart att du förväntar dig att det bara ska vara ni. Han vill säkert också träffa dig varje helg men däremot vill eller behöver han säkert göra annat också under helgen. Jag håller med om att han behöver informera dig ifall det dyker upp saker han behöver göra och som tar tid ifrån er så att du är förberedd, men skulle du verkligen låta bli att åka till honom? Jag är säker på att han både vill vara med dig OCH hinna göra alla saker.

    Hur tänker du om att delta i vissa saker han behöver göra nån gång ibland? Det kan bli kul om du t.ex kan hjälpa till vid flytt! Att liksom börja delta mer i hans övriga liv och göra andra saker ihop. Som kille är det tyvärr lite så att man förväntas hjälpa till i situationer som kräver killstyrka och killar brukar ställa upp på sånt. Men var med du också!

  • Mandel

    Han skulle så klart informerat dig i förväg om att han var uppbokad så du haft ett val. Har tidigare levt med en man som alltid sa allt i sista sekund med motiveringen att han visste att jag skulle bli ledsen så om han inget sa kanske planerna skulle ändras ändå så han slapp berätta och göra mig besviken...

    Att jag blev argare för att han inget sa förstod han aldrig.

    Sedan är frågan vad det är för jobb som du har som gör dig så öm och slutkörd att du inte ens orkar vara social med folk.

    Att inte orka snickra eller bära möbler är en sak, men fixa fika? Vad gör ni när ni ses på helgerna i vanliga fall?

    Finns det inget i hans närområde du kan göra på egen hand? Shopping? Promenad? Bad? Köpa en bok/korsord?


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • LukeStairwalker
    Anonym (Blä) skrev 2020-07-31 00:55:05 följande:

    OK eftersom att det ändå är fritt fram för absurda råd. Kan inte du bara vara tyst då du inte tillför något positivt alls...


    Vem är du? Är du TS?
  • Limeblad

    Riktigt dålig stil att inte berätta i förväg att han hade andra planer. Inte okej någonstans. Hade också blivit sur.

  • Anonym (J)

    Jag tycker han gjorde fel som inte berättade :) Sen förstår jag inte varför ni gör det tillsammans? Typ tränar tillsammans, hjälper din syster att flytta tillsammans och hjälper till att bygga tillsammans. Känns lite fel att du ska sitta i hans lägenhet när ni lika gärna kan hjälpas åt. Precis som ni kan göra tjänster för din familj tillsammans de helger ni är hos dig. Allt är ju väldigt simpelt egentligen, bra relationstid behöver ju inte vara framför en film alltid. Att bygga lite åt en kompis och kanske ta en fika och tjöta lite är ju jättemysigt. Kan man aldrig umgås med andra i en relation så lär det bli tråkigt efter ett tag.

  • jrockyracoon
    VickanD skrev 2020-07-30 14:48:32 följande:
    Fast varför ska hon ens vilja hjälpa honom när han är så respektlös att han inte ens kan berätta om sina planer _innan_ hon kommer dit?

    Självklart ska man hjälpa andra, men det är inte ett dugg konstigt att man kanske inte orkar det varenda gång på sin lediga tid. Ts kanske har ett extra krävande jobb och hon kanske är en person som faktiskt behöver få vila och ta det lugnt för att ladda om batterierna. Det är inget fel med det och det är inte konstigt.
    Tycker du det är lika självklart att en man måste vila sig efter ett krävande jobb på helgen, när t.ex. frun vill att hen ska vara delaktig med tvätt, barn, mat och disk?

    Du har rätt i att TS ska kunna vila sig och det fick hon ju också, så det är inga problem med det.

    Och du har förstås en poäng i att sambon inte har kommunicerat till henne vad han tänkt göra på helgen. Men han vågar kanske inte, för TS verkar hela tiden var inställd på att göra slut om killen försöker ha ett eget liv och göra någon grej som involverar hjälp till andra, då och då.

    TS, du behöver prata med din kille och inte med ett debattforum. Du behöver vara beredd på att kompromissa, och hota inte med att göra slut vid varje grej som din särbo vill göra. I den här överenskommelsen ni gör ska det förstås framgå att ni planerar helgen tillsammans, och om ni inte får mycket egentid, så får du ta ställning till hur du vill göra, t.ex. stanna hemma och vila istället. Det är inte synonymt med att träffas varannan helg för att man vid någon enstaka helg har ett uppehåll på två veckor innan man ses. Du kan ju ligga hemma i sängen och kommunicera med din kille via nätet.

    I relationer så behöver man kunna hitta en kompromiss kring sådana här saker. Jag hade förstått din synpunkt bättre om din särbo ständigt gjorde detta, men det verkar vara ganska sporadiskt, så då tycker jag att ni kan lösa det ganska lätt genom att prata igenom det ordentligt och hitta en bra lösning på det.

    Tyvärr kommer du antagligen inte kunna ha en relation alls, om du inte är beredd att kompromissa i relationen. Saknar man den förmågan ska man kanske fundera på att leva ensam.

    Ett annat råd är att fundera över hur hälsosamt ditt arbete är när det ger dig ryggont och samtidigt kräver att din partner anpassar sig till din trötthet. Det är inte långsiktigt hållbart att kräva att din kille på 100% av sin lediga tid ska fokusera på dig, och det är inte heller långsiktigt hållbart att arbeta så hårt på sitt jobb att man får ont i ryggen och inte kan vara fysiskt aktiv på helgerna.

    Överväg att skaffa dig ett bättre jobb så du har mer kraft att ge till din relation. När din kille är med dig, så kanske han inte tycker det är så kul att du är trött och inte kan hitta på saker.
  • Anonym (Mm)

    Ska ni ha ett förhållande måste du ju acceptera att ni gör saker var för sig eller involverar varandra i aktiviteterna. Det är mycket begärt att du kommer varje helg och då ska ni bara vara tillsammans. Ett vanligt liv innebär ju så mycket runtomkring, hjälpa vänner, träna osv. Antingen gör ni det tillsammans eller så får du väl hitta på egna saker också när du är där. Är enda alternativet att sitta hemma och glo? Dock behöver er kommunikation bli bättre åt båda hållen.

  • Anonym (Steff)
    Anonym (.) skrev 2020-07-30 13:59:34 följande:

    Fast han sa ingenting om vad han hade planerat innan jag ens kom dit och för mig är det viktigt att vi är med varandra på helgerna för annars blir det för lite tid att ses och det räcker inte för mig i ett förhållande att ses bara varannan helg, men han sa inte ens något innan jag kom dit!


    Anonym (.) skrev 2020-07-30 14:11:16 följande:

    Men isåfall får vi nog göra slut för det räcker inte för mig att bara ses varannan helg.

    Men även det var ju en anledning till att jag blev upprörd. Blev upprörd pga båda de anledningarna.


    Men tycker du på allvar att ingen av er ska kunna göra något annat med någon annan på en helg någonsin? Tycker du verkligen att det är fel att din kille hjälper sin syrra att flytta?

    Jag skulle inte vilja vara tillsammans med en kille som aldrig ställer upp för vänner och familj men jag antar att man kan ha olika preferenser när det gäller killar.
Svar på tråden Sur på min pojkvän. Han förstår mig inte.