• Anonym (Ledse­n)
    Thu 30 Jul 2020 14:15
    485 visningar
    59 svar
    59
    485

    Utesluter min dotter

    Jag och min sambo blev bjuden utomlands av hans föräldrar. Jag fick det i födelsedagspresent men min dotter var inte medräknad.

    Det gör mig så fruktansvärt ledsen och det gör så ont i hjärtat och är så besviken och på min sambo när han vet att jag har henne själv, hon har ingen fungerande pappa.

    Svärmor tyckte hon kunde vara själv hemma hon är 16år

  • Svar på tråden Utesluter min dotter
  • Anonym (Ledse­n) Trådstartaren
    Thu 30 Jul 2020 15:07
    #11
    Anonym (L) skrev 2020-07-30 14:59:58 följande:

    Hon är 16, såvida hon är ?normal? så borde hon kunna klara sig hemma själv ett tag, annars finns det kanske någon hon kan vara med under tiden?

    Det är vanligt att man ger bort en resa för två och där barnen inte alltid är med. Kanske var det så dina svärföräldrar tänkte.

    Ja, du ÄR otacksam och fjantig... ge dig! Min mamma och bonuspappa har åkt ensam på resor när jag var lite yngre. Inte började jag gråta för det! Det är bara du som är barnslig och otacksam. Var tacksam för det du väl får.

    Om du vill att hon ska följa med så får du väl betala för det, helt enkelt.


    Det finns många onormal ute i samhället!

    Måste bara fråga dig skulle du lämna ditt barn hemma själv i en vecka om du viste att hon hade bara dig ingen farmor/farfar mormor/morfar?

    Det handlar inte om att vara otacksam och fjantig det handlar om vem tar ansvaret när jag inte finns tillgänglig.
  • Anonym (Kvinn­a)
    Thu 30 Jul 2020 15:28
    #12
    +4

    Om 2 (?) år tar din dotter studenten, då är det normalt att flytta hemifrån och klara sig helt med ekonomi, mat, tvätt och allt som hon nu skulle kunna strunta i en vecka. Jag känner flera som flyttat hemifrån när de börjat gymnasiet.

    Nu säger jag inte att ni absolut skulle ha åkt själva, men att din dotter ändå börjar bli vuxen och det kan vara dags att förbereda sig för vuxenlivet.

  • Anonym (F)
    Thu 30 Jul 2020 15:31
    #13

    Jag tycker föräldrars borde ha tänkt på dina möjligheter att följa med på resan, med tanke på dottern. Köper man någon en resa får man sätta på sig den personens hatt och fundera på om detta blir bra. Var de bara tanklösa?

    Du ska självklart inte åka på en resa utan dottern om det inte känns bra.

  • Thu 30 Jul 2020 15:32
    #14

    Jag hade reagerat precis som ts, hade för det första aldrig lämnat en 16-årig ensam hemma en vecka och inte heller accepterat att mitt barn inte var inkluderad. Har dottern inte heller bra kontakt med sin pappa, tycker jag det är extra viktigt att dottern känner sig som en naturlig del i familjen. Nej, fel enligt mig

  • Anonym (F)
    Thu 30 Jul 2020 15:33
    #15

    Dessutom... det är inte din svärmor som bestämmer om dottern ska vara själv hemma. Det var en ogenomtänkt present från början.

  • Thu 30 Jul 2020 15:43
    #16

    Hade inte lämnat en 16 åring så länge när man inte kan åka hem med kort varsel. Risken för att en liten fest anordnas som sen utvecklas till något annat...

  • Anonym (Mamma 42)
    Thu 30 Jul 2020 16:10
    #17

    I ert läge hade jag inte lämnat dottern själv hemma, jag hade nog betalt för henne själv så alla kunnat åka och sagt det till svärmor att ska ni resa så åker alla!

    Hade jag inte haft råd med det så hade jag stannat hemma. Hade dock hennes pappa haft en bra relation med henne hade jag inte sett det som lika konstigt att åka utan henne, fast kanske betalat för henne endå så alla kunnat åka :)

  • Anonym (E)
    Thu 30 Jul 2020 16:23
    #18
    +3

    Onödigt att skapa bråk med att " jag tycker inte man utesluter någon ur familjen" som anledning. De trodde en 16åring kunde vara själv, ville vara snälla och bjuda er på något. Det lär inte funnits något ont menat. Det är bara att säga "nej hon kan inte vara själv" eller betala för henne.

  • Thu 30 Jul 2020 16:43
    #19
    +4

    "Ont i hjärtat" och "utesluter" är väldigt starka ord. Försök lugna dig lite och se svärföräldrarnas perspektiv och tänk på att det bara är en resa. Inte hela livet och världen. De BJUDER dig på en resa, de vill väl vara snälla. Oavsett vad du väljer att göra behöver du nog visa att du är tacksam och glad för omtanken.

    Kanske har de inte råd att betala för din dotter också, men är helt okej med att du gör det och att hon följer med.  

    Kanske tänkte de att din dotter inte kan vara ledig från skolan.

    Kanske trodde de att din dotter kunde få lite stöttning från en moster, kompis eller något om det skulle krisa på riktigt när ni är borta. Är ni helt ensamma och du är den enda trygga vuxna i samma stad kanske inte svärföräldrarna är fullt införstådda med det?

    Kanske utgick svärmor från att dottern kunde vara ensam, det är ju vanligt på många håll i Sverige att flytta hemifrån när man börjar på gymnasiet (för att familjen bor för långt från en gymnasieskola) och förr började man oftare jobba direkt efter grundskolan och flyttade hemifrån då. Kanske ser de din dotter som ansvarsfull och klok och har inte förstått att hon inte är redo för en vecka ensam.

    Oavsett är det inte ett dugg konstigt att vuxna åker på en resa utan barn då och då och jag tror inte du vinner något på att sura och vara otacksam.

  • Anonym (Moa)
    Thu 30 Jul 2020 17:48
    #20
    Anonym (Ledsen) skrev 2020-07-30 14:15:12 följande:
    Jag och min sambo blev bjuden utomlands av hans föräldrar. Jag fick det i födelsedagspresent men min dotter var inte medräknad.
    Det gör mig så fruktansvärt ledsen och det gör så ont i hjärtat och är så besviken och på min sambo när han vet att jag har henne själv, hon har ingen fungerande pappa.

    Svärmor tyckte hon kunde vara själv hemma hon är 16år
    Ja, det låter konstigt.

    Man lämnar inte en skör 16-åring, som haft det tufft, ensam hemma för att roa sig en hel vecka.

    Vad var det för resa, charter eller endast flygstol? Hade det inte gått att köpa till en biljett?
    Fast jag undrar hur man ger bort en sån här present.
    Hur vet dina "svärföräldrar" när du kan ta ledigt från jobbet, eller var det en helt öppen resa? Vad är då slutdatumet innan resan är förbrukad? Hur väljer man destination i dessa osäkra corona-tider? Vilket transportmedel gäller det?
Svar på tråden Utesluter min dotter