• Anonym (Ledsen)

    Utesluter min dotter

    Jag och min sambo blev bjuden utomlands av hans föräldrar. Jag fick det i födelsedagspresent men min dotter var inte medräknad.

    Det gör mig så fruktansvärt ledsen och det gör så ont i hjärtat och är så besviken och på min sambo när han vet att jag har henne själv, hon har ingen fungerande pappa.

    Svärmor tyckte hon kunde vara själv hemma hon är 16år

  • Svar på tråden Utesluter min dotter
  • Anonym (Visst vägen)

    Jag hade inte åkt utan mitt barn.Ok om hon var vuxen.Men det är man inte som 16-åring.Dåligt stil av svärmor som inte tänker på TS .Usch.

  • Tow2Mater

    Skulle inte lämna en 16-åring i dagens Coronaläge, man vet aldrig när länder stänger, flygbolag stoppar sina flyg - det kan hända snabbt. Skulle inte vilja riskera inte kunna komma hem, eller bli mycket fördröjd om man har otur.

  • Anonym (wå)

    Säg


    "Tack för presenten men jag kan  inte åka."

    Jag hade inte heller åkt ifrån min dotter

    Men du behöver inte börja grina. De har inte försökt kränka dig.

  • Anonym (När är resan)

    När är resan och har din dotter inga vänner hon kan vara med?

  • Xenia

    Din man har alltså flera barn med sitt ex? Då förstår jag att inte svärföräldrarna bjöd din dotter, då skulle de behövt bjuda sonens barn också och det hade blivit hur dyrt som helst. Plus att resan då fått en helt annan karaktär, mer för barn än för vuxna.

    Men frågade de din sambo innan? Det är ju han som känner till din dotters situation.

  • Miss Skywalker

    Varför skulle de bjuda din dotter om de inte ens bjudit din sambos jämngamla dotter, som dessutom är deras barnbarn? Och varför kan inte två vuxna åka på en barnfri semester?

  • Alessia

    Korkade svärföräldrar tycker jag! Korkad present, inte genomtänkt alls.Och aldrig att jag, så som samhället ser ut idag, skulle lämnat en sextonåring ensam hemma utan vuxet sällskap eller sett till att barnet (just det! ett barn!) fått bo hos typ mor-eller farföräldrar, som tydligen inte finns i ditt fall.

    Du gjorde rätt som tackade nej och stannade hemma.

  • Anonym (hata curling)

    Curlade barn, det e dax att ni vaknar upp!
    Har aldrig läst så löjlig tråd, inte undra på att det går som det gör med detta land. 
    S K A N D A

    Låt tjejen börja ta ansvar, klipp navelsträngen.

  • Anonym (När är resan)

    Tyckte att jag läste att resan blir av NÄSTA ÅR.

    Då har du, din dotter och sambo gott om tid att bygga upp din dotters självkänsla. Kan även vara ett bra tillfälle att låta henne lära känna din sambos föräldrar och sedan på sikt låta henne vara hos dem när ni åker.

    Ta en weekend och låt henne vara själv en helg.

    Istället för att se problem på något som händer nästa år så får man se efter lösningar.

  • jrockyracoon

    Anonym (Kvinna) skrev 2020-07-30 15:28:32 följande:

    Om 2 (?) år tar din dotter studenten, då är det normalt att flytta hemifrån och klara sig helt med ekonomi, mat, tvätt och allt som hon nu skulle kunna strunta i en vecka. Jag känner flera som flyttat hemifrån när de börjat gymnasiet.

    Nu säger jag inte att ni absolut skulle ha åkt själva, men att din dotter ändå börjar bli vuxen och det kan vara dags att förbereda sig för vuxenlivet.


    Eller också tänker man tvärtom. Just eftersom hon snart är vuxen är det viktigt att man fortsätter knyta riktigt nära band med henne och låter henne vara barn nu när hon behöver det, så att hon kan vara vuxen sen.

    Trött på det här argumentet att barn behöver drillas i att vara vuxna när de fortfarande är barn. Visa mig forskning på att det är bra för barn att vara ensamma utan sina föräldrar, innan du fortsätter hävda det.

    Finns väldigt många vuxna som beter sig som barn för att de inte fått vara barn när de var barn. I det här fallet är det nog extra viktigt att dottern inte följer med TS, dels av säkerhetsskäl, men också att hon inte känner sig sviken också av sin andra förälder.
  • nihka

    Din dotter är inte utesluten. Du fick en present på din födelsedag. Om du hade fått ett par örhängen eller en vas hade du tyckt att din dotter också skulle ha fått ett par örhängen eller en vas för att inte vara "utesluten"?

    Deras avsikt var att anordna en vuxenresa och du har berättat för dem hur du känner kring det. De bjöd då in varken din dotter eller sitt jämnåriga barnbarn, men har du frågat rätt ut om ni kan vara fler med på resan?

    Det skulle jag göra och se om det går att komma överens om något. Kanske kan ni inte bo i deras lägenhet då för ni blir ju minst två fler.

    Även om dina svärföräldrar egentligen hade tänkt sig en vuxenresa kanske det inte är helt omöjligt för dem att tänka om när de vet att de inte förväntas betala för ytterligare två flygbiljetter och hysa in ytterligare två personer i sin lägenhet. Och resan är ju inte förrän nästa vår, så massor med tid att planera. Lycka till!

  • Ess
    nihka skrev 2020-08-01 16:17:32 följande:

    Din dotter är inte utesluten. Du fick en present på din födelsedag. Om du hade fått ett par örhängen eller en vas hade du tyckt att din dotter också skulle ha fått ett par örhängen eller en vas för att inte vara "utesluten"?


    Precis, ska dom bjuda ts dotter så ska dom bjuda sina barnbarn med. 
    Svärföräldrarna borde kunna titta till dottern när de är borta, för mest troligt så vet de att hon inte har en pappa att vara hos.
  • nihka
    Ess skrev 2020-08-01 17:27:57 följande:
    Precis, ska dom bjuda ts dotter så ska dom bjuda sina barnbarn med. 
    Svärföräldrarna borde kunna titta till dottern när de är borta, för mest troligt så vet de att hon inte har en pappa att vara hos.
    Fast svärföräldrarna skulle med på resan. Det är tillsammans med dem i deras utlandslägenhet som TS och hennes sambo skulle bo - om jag inte har förstått det hela fel.
  • MJ1

    Har svärmor sagt att dotter skall vara hemma eller är det ett antagande för att hon inte köpte biljett till henne med?

  • Anonym (Tess)

    När jag var 16 år reste jag utomlands utan föräldrar, skulle absolut inte velat följt med min mamma och styvpappa med hans föräldrar på en veckas semester utan att tex ha med en kompis. I min klass på gymnasiet bodde flera stycken inackorderade i egna lägenheter från att de var 16-18 år och klarade sig själva hela terminer i sträck. Att anta att en 16-åring klarar sig själv 1 vecka är inget konstigt om det inte är väldigt speciella omständigheter runt i kring. Dina svärföräldrar vill säkert bara väl, och är kanske inte införstådd med eller har tänkt på de speciella omständigheter som gör att din dotter inte kan vara själv en vecka. Har du frågat om det är okej med dem att ta med henne om du betalar hennes resa?

  • Ess
    nihka skrev 2020-08-01 17:37:16 följande:
    Fast svärföräldrarna skulle med på resan. Det är tillsammans med dem i deras utlandslägenhet som TS och hennes sambo skulle bo - om jag inte har förstått det hela fel.
    Då kanske mannens dotter kan bo med henne under veckan så att hon inte är helt själv.
  • Zarch

    Herregud, mina farföräldrar bjöd bara med mina föräldrar på en resa när vi var små och vi fick snällt vara hemma och det var ingen som drog fram violinerna och bölade då. Hade du reagerat lika starkt ifall dottern hade varit sambons och din gemensamma? Jag tror faktiskt inte det.

    Nej jag tycker att du är aslöjlig och riktigt otacksam. Kan väl heller inte begära att hans föräldrar ska betala en resa för din dotter, ni har valt varandra som par och då är det en annan sak men du kan inte begära samma från dom.

  • Zarch
    Anonym (Ledsen) skrev 2020-07-30 19:50:24 följande:

    Ja i efterhand så ser jag att mycket mer skulle jag har skrivit.

    Överbeskyddande tycker jag inte jag är men känner att jag vill finnas för henne jämt och mer då hennes pappa har svikit henne. Blir lixom att jag väger upp hans plats också.

    Därför känns det så stort för mig när inte min dotter blir den man ser först och det är super viktigt för henne att känna att vuxna ser henne.

    Att att hon levt i en dysfunktionell familj hos pappan och innan allt blev klar med myndigheter så hann hon se för mycket,. och vi bor i en liten stad och han söker upp henne ibland och jag är inte alltid där och kan läsa av vilket tillstånd han är i och vara borta flera hundra mil då känns inte bra, det är också en stor del till jag varför inte kan lämna henne själv.

    I Bland är han nykter och ibland nere i rännstenen.

    Och allt det här vet min sambo, han kunde ha sagt något när dom planerade resan.


    Du menar väl men det blir helt fel. Du vaggar in flickan i en falsk verklighet genom att få henne att tro att hon bör vara mittpunkten i alla människors liv för så fungerar inte verkligheten. Det är inte schysst heller att du begär det från din omgivning och här börjar jag bli oroad över din sambos barn istället.

    Det kan tyvärr bli så ibland att de lite tuffare och självständiga barnen blir isådosatta pga den som hela tiden ska offerstämplas. Hur skyddar han dom egentligen om jag får fråga?
  • nihka
    Ess skrev 2020-08-02 09:51:06 följande:
    Då kanske mannens dotter kan bo med henne under veckan så att hon inte är helt själv.
    Om hon bor hos sin mamma? Det verkar iaf inte som det finns något nätverk att tala om kring TS dotter. 
Svar på tråden Utesluter min dotter