Inlägg från: Anonym (Easy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Easy)

    Ung och gravid

    Ingen kan svara hur du ska göra, men jag kan säga vad jag tycker och vad jag hade gjort.

    Jag hade gjort abort. Ni är såpass unga och du borde satsa på utbildning nu, inte mammaliv. Om du väljer att behålla barnet så måste du hoppa av gymnasiet och så kan du väl sedan börja där igen när barnet börjar på förskola/när pappan är pappaledig eller så kan du läsa på distans. Så skolgången blir ju uppskjuten.

    Har du kollat upp det här med föräldrapenning osv? Det baseras ju på din inkomst. Hur länge har du arbetat? Om du inte har arbetat så länge innan föräldraledigheten så kan din föräldrapenning bli väldigt låg. Ska din sambo då behöva dra det största lasset rent ekonomiskt? Känns det rättvist? Skulle han vara beredd på det?

    Om jag var du så hade jag gjort abort, fokuserat på skolan och eventuell utbildning efter gymnasiet, annars hade jag jobbat.

    Sedan tycker jag också att ni ska se till att skydda er bättre och inte slarva, om ni nu inte hade preventivmedel för jag antar att graviditeten var oplanerad.

    Folk har åsikter om precis allt så varför ska du bry dig om vad andra tycker och tänker? Skit i vad andra tycker och gör det som känns bäst för er. Förstår inte varför du ska bry dig om det, det är helt irrelevant vad andra tycker och tänker.

  • Anonym (Easy)

    Du bör också ta med i beräkningen hur du känner angående att bli ensamstående mamma, för det kan ju hända att det tar slut mellan er. Ni är ju så unga. Att få barn är en väldigt stor grej och det innebär att ni inte längre kan prioritera er själva eller ert förhållande på samma sätt som ni gjorde tidigare. Nu är det en annan liten människa som ska vara första prio. Är ni beredda på det? Det innebär även en stor påfrestning på förhållandet och många som får barn som haft det bra innan de fick barn, går isär sedan när barnet har kommit.

Svar på tråden Ung och gravid