Inlägg från: Anonym (Behåll om du vill) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Behåll om du vill)

    Ung och gravid

    Jag hade precis fyllt 17 år när jag blev gravid och det har funkat jättefint. Man kan alltid läsa upp gymnasiebetygen senare.

    Tycker du ska känna efter själv och inte bry dig om vad andra tycker, för andras åsikter ska inte ha någon betydelse. Du kan inte anpassa dig efter dem.

    Jag tycker dock att ett stabilt förhållande är jätteviktigt.

    Men så som det ser ut idag i Sverige så skiljer sig unga som äldre. Även om det är vanligare för unga så är det jättevanligt bland äldre också tyvärr. Så ska man ha i åtanke att man kanske blir ensamstående, så borde man enligt statistiken undvika graviditet både som ung och som äldre. Och hur skulle det fungera?

  • Anonym (Behåll om du vill)
    Anonym (27 år) skrev 2020-08-01 00:50:55 följande:

    Som äldre är det betydligt större sannolikhet att man själv har utbildning och jobb och därför har bättre förutsättningar för sitt barn.

    Jättebra att det funkat fint för dig som 17 åring men kände du aldrig att du missade saker som du innan barn hade sett fram emot i livet? Och att plugga upp gymnasiebetygen senare, är det något du rekommenderar verkligen? För egen del var gymnasiet superkul, mkt nya vänner och kul saker som hände, finns det på komvux?


    Absolut, men nu funkar ekonomin bra för dem och då kan ts ta tag i utbildning och jobb efter föräldraledigheten.

    Nej, som vadå?

    Med tanke på att ts är gravid just nu så ja, jag rekommenderar att hon läser på komvux senare. Alternativet skulle vara att abortera ett foster hon vill behålla för att gå klart gymnasiet. Jag tycker inte det är värt.

    Jag har gått både på gymnasiet och komvux och det finns för och nackdelar med båda. Komvux kostar medan gymnasiet är gratis, dock slapp man alla ungdomar (som iallafall jag avskyr). Går man till komvux är det bara plugg och utbildning som gäller, tillskillnad från gymnasiet som ofta är så flummig.
Svar på tråden Ung och gravid