Inlägg från: Lucia N |Visa alla inlägg
  • Lucia N

    Ung och gravid

    Se till att prata ihop dig med din sambo så att ni ser lika på det här.

    Hur länge vill ni båda vara lediga, när passar det att ta upp studierna igen? Ta kontakt med din skola och fråga vad som gäller. Jag tror det vanligaste när man är så ung är att komma tillbaka till gymnasiet om man inte tar en paus på många år åtminstone.

    Se till så din sambo är införstådd att han kommer få dra det stora lasset ekonomiskt sätt eftersom han har ett heltidsjobb och ditt jobb kommer vara att ta hand om barnet. Det är viktigt att han eller du inte ser det som att han gör dig en tjänst, utan att ni som en familj samarbetar i detta.

    Jag hade även pratat med mina föräldrar om jag känner förtroende för dem och undersökt om de finns där för mig om det skulle skita sig. Är de beredda att låta dig och barnet flytta hem till dem?

    Det är svårt för mig att sätta mig in i sin situation, jag är 30 år. Jag är dock gravid, så det är ur den vinkeln jag läser ditt inlägg.

    Det viktigaste är att du tänker igenom detta ordentligt. Är din sambo en person du kan tänka dig att ha kontakt med resten av livet, oavsett om er relation tar slut eller ej?

    Vänd och vrid på hur olika situationer ska lösas, ta kontakt/läs om andra unga mammor.

    Kanske kan du genom barnmorska eller ungdomsmottagningen få kontakt med någon professionell och objektiv person (kurator el liknande) som kan hjälpa dig att reda ut tankarna?

    Självklart är abort också ett alternativ och inget man ska skämmas för, men då flera redan givit dig det rådet så försöker jag nyansera lite.

    Önskar dig lycka till oavsett vad du väljer!

Svar på tråden Ung och gravid