• Sun 2 Aug 2020 11:43
    2108 visningar
    20 svar
    20
    2108

    Pojkvän åker iväg under helgen, jag och bebisen är hemma

    Självklart är det ok! Man måste ge varandra space annars går förhållandet under. Men det betyder också att du behöver tid själv att göra något du verkligen vill göra. Åk bort över dagen nästa helg. Vi har kört på att vi båda föräldrar kan vara borta lika många timmar som barnet är månader gammalt och det har funkat bra. Om den ena är hemma så kan man vara borta ännu längre, förutsatt att båda föräldrar står nära barnet.

    Det viktigaste än dock att ni båda ger varandra avlastning i vardagen. 1-2 timmar egen tid för dig låter alldeles för lite. Varje dag när din man kommit hem från jobbet, kan ju du ta en timmes promenad eller fika med kompis eller vad som helt för att ladda batterierna. Om han är en bra och engagerad pappa borde han ju tycka att det bara är roligt att få vara själv med sitt barn en stund varje dag. Då blir chocken heller inte lika stor när han ska vara föräldraledig, för det ska han väl?

  • Sun 2 Aug 2020 11:48
    #16
    +1

    När du skriver att han hjälper till i hemmet då lyser varningslampan hos mig. Han hjälper väl inte till i sitt eget hem? Det är ju lika mycket hans ansvar att ha hand om hemmet som ditt. I en jämställd relation är det inte en som har huvudansvaret och en som hjälper till i hemmet, utan man hjälps åt och har delat ansvar.

Svar på tråden Pojkvän åker iväg under helgen, jag och bebisen är hemma