Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Corona - restriktioner ända tills årskiftet? Vad tror ni? Jul/nyår, hur ska man göra då?

    Du bör inte fira med andra än du träffar till vardags. men ingen i Sverige bryr sig ju, så du lär väl ändå göra precis som du vill.

    o.O

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Eh) skrev 2020-08-01 20:33:09 följande:

    Vi har hela tiden träffat 70+ och levt som vanligt, även haft dem som barnvakt. Har dock undvikit att träffas vid förkylningsymtom. Några jag känner ingen att träffa sin 70+ precis i början, men inte nu längre.

    På mitt arbete på sjukhuset har vi även ganska många 70+ som jobbar som timvikarier Tror det är ovanligt att isolera sig, vem orkar leva så?


    Det är fortfarande inte bara äldre som riskerar att bli allvarligt sjuka och till och med dö av Corona. Även yngre som har olika permanenta tillstånd som gör lungor, och andning försvagade. Däribland jag själv. 

    Och de som blir drabbade, däribland även yngre, har vittnat om långvariga symptom som är väldigt besvärliga.  Så jag förstår inte hur man vill riskera sig själv och andra allvarlig långdragen sjukdom och eventuell plågsam död.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Maj) skrev 2020-08-02 13:31:10 följande:
    Jag tycker julen bara är en stressig högtid. Det ska bakas, lagas mat, man ska planera in alla julfiranden in i minsta detalj (särskilt om man har separerade föräldrar och en massa bonussyskon med egna familjer), det ska handlas julklappar etc etc. Och så pressen att allt ska vara så lyckat och mysigt, jag känner inte den pressen men jag ser hur mina familjemedlemmar faller för den och då blir det bara ännu värre stämning och hets. Ibland har jag faktiskt anmält mig frivillig till jobb under julhelgen för att slippa allt. Fått lite extra betalt pga dom röda dagarna, superlugnt på jobbet, och jag har fått en ursäkt att inte behöva engagera mig i julstöket. 
    Jag vägrade vara med på julklappsbyten osv, för första gången julen som var. Familjen tjatade på mig lite, och tyckte det var JÄTTEMÄRKLIGT att jag inte ville ha julklapp. Jag känner sådan press varje år för alla köper så dyra saker, och om man får en dyr sak som man egentligen inte vill ha, så är det mycket värre än att få en billig som man inte gillar. Jag köpte en julklapp till hela familjen istället. Något ätbart att dela på.

    Det blir sådan jobbig press.  Jag gillar inte att umgås flera timmar heller, och julmaten är inte särskilt god. Det var mysigt med jul som barn, när man inte hade egna pengar och faktiskt blev lycklig av julklappar osv. Och dagarna fram till jul var spännande. Men som vuxen har man ju inte samma behållning. Det är ingen magi över julen längre. Det som är jobbigt är att trots att jag är vuxen, så känner jag press från min familj, de tjatar på mig och verkar inte anse att man som vuxen har rätt att leva som man vill. 
Svar på tråden Corona - restriktioner ända tills årskiftet? Vad tror ni? Jul/nyår, hur ska man göra då?