• Anonym (Eh)

    Corona - restriktioner ända tills årskiftet? Vad tror ni? Jul/nyår, hur ska man göra då?

    Vi har hela tiden träffat 70+ och levt som vanligt, även haft dem som barnvakt. Har dock undvikit att träffas vid förkylningsymtom. Några jag känner ingen att träffa sin 70+ precis i början, men inte nu längre.

    På mitt arbete på sjukhuset har vi även ganska många 70+ som jobbar som timvikarier Tror det är ovanligt att isolera sig, vem orkar leva så?

  • Anonym (Eh)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-08-01 20:37:19 följande:
    Det är fortfarande inte bara äldre som riskerar att bli allvarligt sjuka och till och med dö av Corona. Även yngre som har olika permanenta tillstånd som gör lungor, och andning försvagade. Däribland jag själv. 

    Och de som blir drabbade, däribland även yngre, har vittnat om långvariga symptom som är väldigt besvärliga.  Så jag förstår inte hur man vill riskera sig själv och andra allvarlig långdragen sjukdom och eventuell plågsam död.
    Man får själv göra ett val. Vill man utsätta sig för isolering resten av sitt liv och den försämring i livskvalité det innebär så får man det. 
  • Anonym (Eh)
    Anonym (Jennifer) skrev 2020-08-01 21:05:32 följande:
    Själv har jag inga planer på att dö innan det kommer ett vaccin och tänker göra mitt bästa att hålla ut till dess.
    Det finns inga garantier på att det någonsin kommer att komma ett effektiv vaccin. Ingen vet hur länge man får leva, en del kommer sitta isolerad resten av sina liv.
  • Anonym (Eh)
    Anonym (Ts) skrev 2020-08-01 20:24:38 följande:

    Som rubriken lyder.

    Tror ni att restriktionerna håller i sig tills årskiftet?

    och hur ska man i så fall förhålla sig till det med tanke på julafton och nyår?

    Har ett barn som fyller år runt då också men vill inte bjuda in hela tjocka släkten om restriktionerna fortfarande råder. Någon som har förslag/idéer på födelsedagsfirande med avstånd på vintern?


    Det är väl bara att bjuda in och så får de själva avgöra om de vill komma eller inte, varför krångal till det. Det är bara rekomendatiner, ingen lag.
  • Anonym (Eh)
    Anonym (Jennifer) skrev 2020-08-01 22:16:38 följande:
    Fast TS säger ju att hen inte vill som det är nu. Låter mer krångligt att bjuda in till en fest man inte vill ha (på grund av rådande läget).
    Ja, då är det väl bara att låta bli då. Var och en får göra som en vill.
  • Anonym (Eh)
    Anonym (Svårt) skrev 2020-08-02 00:17:46 följande:

    För oss handlar det om min pappa, 70plus, som är ensam. Hur sjutton ska vi göra i vinter och med julen? Han kommer gå under av att sitta ensam, i sorg efter min mamma som han är.


    Är han klar i huvudet?  I så fall varför ska han tas ifrån sitt självbestämmande? Låt honom själv göra avvägningen och ta beslutet. Säg att ni förstår dilemmat risken för smitta vs ensamheten - att ni respekterar och har förståelse vilket beslut han än tar.
  • Anonym (Eh)
    Karin7202 skrev 2020-08-04 18:02:27 följande:
    Ser du inget konstigt alls med att du "måste leva som vanligt" med allt vad det innebär, och samtidigt jobbar på sjukhus?! Har du inget alls ansvar för vad du utsätter både patienter och anhöriga för?

    Typ alla lever som vanligt, många har barn och familj. Dem jag jobbar med går ut på restaurang, köpcentrum, reser, träffar släkt och vänner (inklusive 70+), går på lekland och badhus osv. 


    I vanliga fall går man till jobbet med lätt förkylning en det gör man ju naturligtvis inte nu. Vi använder visir vid nära kontakt. Extra handhygien kan jag inte säga - för det är man ju precis lika noga med annars också. Tar hänsyn och håller avstånd till okända.

  • Anonym (Eh)
    Anonym (Maj) skrev 2020-08-04 18:42:25 följande:
    Ojdå, dom barnfamiljer jag känner har gjort raka motsatsen. Leos lekland och badhus hade aldrig kommit på fråga. Inte restaurang, café eller köpcentrum heller utan dom kör på att en person i familjen åker och handlar (eftersom det uppmanats till det). Dom har inte träffat sina släktingar över 70 sen mars, men vet att några hjälper till och handlar till sina släktingar men då är det lämning utanför dörren och ingen fysisk kontakt som gäller. Barnbarnen har kört videohälsningar och vinkat genom fönster. 

    Min pappa på 70+ är ute och far överallt, träffar massor med folk. När jag var hemma med förkylning åkte han och handlade åt mig (jag håller mig självklart i karantän vid symtom). Han ville komma in men det sa jag bestämt nej till. Självklart gick jag inte heller in på skolan heller utan stod utanför och höll avstånd till andra vid hämtningen.

Svar på tråden Corona - restriktioner ända tills årskiftet? Vad tror ni? Jul/nyår, hur ska man göra då?