• Anonym (Hind)
    Mon 3 Aug 2020 08:10
    1185 visningar
    61 svar
    61
    1185

    Corona - restriktioner ända tills årskiftet? Vad tror ni? Jul/nyår, hur ska man göra då?

    Mascaraklumpar skrev 2020-08-01 21:30:58 följande:

    Jag funderar lite på att ordna ett julfirande utomhus. Eldar, marschalljus, fårskinn och filtar, varm glögg, en klädd utomhusgran med massa ljus, TVn framdragen till altanen med kuddar och filtar framför så att barnen kan se kalle... Är det en galen ide?


    Det blir kanske kallt om man är relativt stilla i flera timmar, speciellt för barn.
  • Anonym (Hind)
    Tue 4 Aug 2020 08:16
    #49
    Anonym (Ts) skrev 2020-08-03 22:54:48 följande:

    Jo jag tänker likadant, hellre töntig.

    Men blir jobbigt att det är alla mot en, att vara den enda som (nästan) isolerar sig. Är inte i riskgrupp själv heller så folk förstår mig inte överhuvudtaget.


    Att vara "töntig" har jag inget emot. Men att isolera sig har andra, mer långtgående konsekvenser. Vi har varit försiktiga och inte rest eller träffats, bara telefon.

    Konsekvenser såhär långt: farfar på äldreboende blev mer och mer frånvarande vid varje telefonsamtal. Utan besök tappade hans liv sin enda ljuspunkt. Tillslut gick han inte att tala med längre och gick in i dimman. Han dog, inte av covid utan av ensamhet, och vi fick inte säga förväll pga besöksförbud.

    Farmor är gammal, och utan att kunna besöka sin make längre eller få besök av oss annat än via telefon blir hon mer och mer deprimerad.

    Mina barn frågade efter kusiner och fastrar och morbror ett tag, tjatade efter att träffa dem, men 6 månader är lång tid i förskolebarn liv. Nu frågar de inte längre, och vi är rädda att de tappar kontakten med sin släkt (de bor långt bort, men vi brukade resa till varandra regelbundet). Skype fungerar dåligt för våra barn tyvärr, som vill hoppa och leka.

    Summa: det känns som att om isoleringen drar ut ett år eller mer får det konsekvenser som påverkar oss alla djupt. Samtidigt tar jag sjukdomen på allvar. Suck.
Svar på tråden Corona - restriktioner ända tills årskiftet? Vad tror ni? Jul/nyår, hur ska man göra då?