• Anonym (Farli­gt)
    Sat 1 Aug 2020 21:19
    1209 visningar
    61 svar
    61
    1209

    Corona - restriktioner ända tills årskiftet? Vad tror ni? Jul/nyår, hur ska man göra då?

    Vaccinet kan även ge farliga biverkningar eftersom hett nytt den dagen det finns pä marknaden.

    Alla törs ej bli vaccinerade!

  • Anonym (Farli­gt)
    Sat 1 Aug 2020 21:29
    #10

    Undrar när vi alla kan boka en enkel flygbiljett igen som förut utan att oroa oss för att landets gränser kan stänga/bära munskydd osv.

  • Anonym (Farli­gt)
    Sat 1 Aug 2020 21:36
    #14
    Anonym (Maj) skrev 2020-08-01 21:30:27 följande:

    Jag upplever att många "friska" vuxna, särskilt dom i åldern 25-45, har svårt att greppa hur många unga personer i riskgrupp det finns, det kanske är en överlevnadsstrategi att liksom slå ifrån sig det.

    Jag är själv 33 och kroniskt lungsjuk sen födseln, Covid-19 hade varit förödande för min hälsa, jag kanske inte dör (även om risken är hög att jag kan det) men jag lär definitivt bli allvarligt sjuk länge och min kropp skulle påverkas negativt efteråt, antagligen bestående skador för resten av mitt liv. Alla jag pratar med som inte vet om min diagnos säger "äh, det är lugnt, det är ju bara äldre i 80-årsåldern som dör".

    Nej. Det är inte bara äldre som dör. Jag har vänner vars relativt friska föräldrar i 50-60-årsåldern hamnat på intensiven av Covid-19 och legat i respirator, flera av dom kommer behöva lång rehabilitering och det är ovisst när och om dom kommer "bli sig själva" igen. En av dom har gått bort efter lång respiratorvård.

    Jag väntar på ett vaccin för jag har inte råd att chansa och leva utan, det är ett alldeles för stort risktagande. Vad måste jag göra tills dess? Isolera mig så gott jag kan. Ta en dag i taget. Vara glad över att jag hittills lyckats hålla mig frisk. Att t.ex. börja tänka på julafton/nyår går inte riktigt att ta in. Men har det inte kommit ett vaccin så kommer jag få spendera vinterns högtider via facetime, precis som påsken, midsommar, vårens/sommarens födelsedagar osv. Kanske får ett besök nedanför balkongen av vissa i familjen, precis som gamlingarna på äldreboendena.


    Jobbar du hemifrån?
  • Anonym (Farli­gt)
    Sun 2 Aug 2020 07:36
    #29
    Anonym (Nix plan) skrev 2020-08-02 07:29:12 följande:

    Vi planerar inga resor eller sånt sedan det här eländet bröt ut. Barnens vänner (lågstadiebarn) är välkomna hit och våra barn åker hem till dem, men vi vuxna ses bara utomhus. Och barnen tvättar händerna duktigt.

    Känner flera som inte är i riskgrupp som varit sjuka och många är ju dåliga i en månad ungefär, så det är en sjuka jag verkligen inte vill ha. Andnöd i flera veckor är inget eftersträvansvärt. Har även en kompis som inte heller tillhör riskgrupp men som låg rätt länge i respirator. Hjärtat skadades permanent och det kommer ta lång tid för återhämtning.

    Inget planerat inför jul för oss alltså. Vi ser hur läget är då. Generellt videosamtalar barnen rätt mycket med släktingar. Båda mina barn har fyllt år under Corona och vi har fikat med släkten via bildsamtal eller setts utomhus. Friluftsliv funkar ju bra om alla är tillräckligt rörliga.


    Hur gör ni den dagen vaccin finns tillgängligt? Kommer ni att vaccinera er?
  • Anonym (Farli­gt)
    Tue 4 Aug 2020 06:30
    #48
    Anonym (Riskgruppare) skrev 2020-08-04 00:52:48 följande:

    Du är väl den enda som tänker lite längre. Som en skrev i tråden, så kan man bli väldigt sjuk även om man inte tillhör riskgruppen. Dessutom är det ansvarsfullt mot andra att distansera sig. Så här skriver FHM (julfirande hos "tjocka släkten" kan räknas som "större sociala sammanhang"):

    Det är allas ansvar att hindra spridningen av sjukdomen covid-19.

    --

    Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop.


    Till de som har tagit cotona-test och fått veta att de har antikroppar.

    Behöver de aldrig mer oroa sig för att få Corona?
  • Anonym (Farli­gt)
    Tue 4 Aug 2020 09:10
    #53
    mammabitch skrev 2020-08-04 08:47:21 följande:

    Fast jag känner flera personer som har påvisbara antikroppar utan att ha varit märkbart sjuka (och inte heller smittat sin omgivning!)

    I nuläget vet ingen säkert hur länge man är immun om man har antikroppar.


    Så corona-test är egentligen helt onödigt att göra?
Svar på tråden Corona - restriktioner ända tills årskiftet? Vad tror ni? Jul/nyår, hur ska man göra då?