• Anonym (Alla kan)
    Thu 6 Aug 2020 13:45
    6506 visningar
    212 svar
    212
    6506

    Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?

    lövet2 skrev 2020-08-04 22:34:01 följande:

    Nja, jag håller inte med dig. Hur ska du kunna tänka bort sjukdomar och dödsfall t ex?


    Men det handlar om att skapa ett liv där man har lättare att hantera kriser. Arbetar man upp en god ekonomi och bra utbildning så hjälper det mkt vid ex sjukdom eller partner som dör. Då behöver man inte sälja hus eller förändra barnens livsstil drastiskt.

    Man kan vara en trevlig person som hjälper andra och därmed ha ett stort nätverk som ställer upp vid kriser. Man kan ta bra försäkringar.

    Man kan tänka steget före i sin familjeplanering och ge sina barn de bästa möjliga förutsättningarna. Välja en god partner, vänta med barn tills man är över 25, dela lika på föräldraledighet och skaffa lagom antal barn. Då kan barnen lättare hantera svårigheter då dom har en trygg grund.

    Sjukdom och död drabbar alla men många hanterar det väldigt bra då dom har skapad livrem och hängslen innan krisen sker.
  • Anonym (Alla kan)
    Thu 6 Aug 2020 14:10
    #27
    momjanet skrev 2020-08-06 13:50:10 följande:

    Man KAN tänka utanför sin egen trångsynta box och förstå att alla inte har samma förutsättningar som "mig".

    Sådan här brist på förståelse för andra människor är enligt mig en personlighetsstörning. Narcissism.

    Alla kan faktiskt inte. Alla har inte ett val. Alla har inte dina förutsättningar.

    Vad sägs om att du läser en bok eller två?

    Du kan börja med "Ängeln på sjunde trappsteget". Det är en självbiografisk bok alla som visar narcissistiska drag borde läsa.


    Har läst den. Det är en bok som väldigt väl visar att positiv inställning och hårt arbete kan förändra ens liv!
  • Anonym (Alla kan)
    Thu 6 Aug 2020 14:40
    #35
    momjanet skrev 2020-08-06 14:15:47 följande:

    Den visar också att alla inte har ett val. Men det negligerar du helt.


    Alla har val!

    Alla har många val att göra under sitt liv. Man föds med olika förutsättningar men ens val är det som påverkar ens framtid.
  • Anonym (Alla kan)
    Mon 10 Aug 2020 17:42
    lövet2 skrev 2020-08-06 21:26:30 följande:

    "skylla all sin olycka på andra personer eller omständigheter"? Lite okänsligt formulerat.

    Om Agdas man dör i en bilolycka och hon är olycklig för det, ser du det som att hon har valt att vara olycklig? När sedan försäkringskassan vägrar att godkänna en månads sjukskrivning i samband med dödsfallet, så hon tappar inkomsten den månaden, då kanske hon känner sig lite bitter och illa behandlad. Ser du det som att hon skyller i från sig då? Hon har själv valt att bli bitter?

    Du skrev att i den akuta sorgen, så är det OK att vara olycklig. Sedan ska man resa sig och välja lyckan. Nå, livet blir inte alltid som man tänkt sig. Efter den akuta sorgen, så är det vanligt att bli sjuk. Många kroniska sjukdomar kan utlösas av just sorg. Den som då blir jättesjuk mitt i sorgen har också lite svårt att välja tacksamhet och lycka. Sjukdom betyder Försäkringskassan och ekonomiska bekymmer. När ska man ställa sig upp och vägra vara olycklig? När ska man välja tacksamhet och lycka? När maken dör, när man får MS eller cancer, när ens far dör strax efter, när man blir uppsagd pga arbetsbrist, när facket krånglar med A-kassan eller när ens barn får en anafylaktisk chock? När?

    Det är inte så att olyckor fördelas rättvist mellan människor, så alla får två var. En del klarar sig ganska bra, medan andra blir överösta av olyckor i åratal.


    Det är inte alls vanligt att bli fysiskt sjuk efter sorg.

    Hur kan man undvika Agdas situation? Jo. Agda har god utbildning och bra sparande, Agdas man har bra försäkringar. Så behöver du inte ha panik över a-kassa och ekonomi. Ett problem mindre.

    Många människor skapar sig problem och tycker sedan att omständigheterna överöser dom med olycka istället för att förstå att val och inställning påverkar ens liv.

    Ex:

    Skaffar man många barn med en dålig pappa så blir det jobbigt att sköta allt själv och relationen brakar. Ekonomin blir ofta dålig om man är en ensamstående mamma. Barn med en frånvarande pappa och många syskon har oftare psykiska svårigheter, npf och dåliga betyg. Att vara ensamstående till många barn med svårigheter gör det svårare att jobba vilket gör det svårare att ha ett ekonomiskt skyddsnät . Då är det inte många olyckor utan aktiva dumma val som påverkar men personen kan känna sig makalös och olycksdrabbad.

    Andra gör bättre och mer genomtänkta val vilket ger större möjligheter att hantera motgångar. En människa som förstår att livet handlar om val och hantering av motgångar kallar inte heller livshändelser för olycka utan förstår att det är livet för alla. Man hanterar tar makt över sitt liv.
  • Anonym (Alla kan)
    Tue 11 Aug 2020 06:37
    Anonym (f) skrev 2020-08-10 18:03:52 följande:

    Är du dessutom medveten om att adhd och autism är genetiska funktionsvarianter, har inget att göra med föräldrarförmåga. Om neuropsykiatriska svårigheter är vanligare i familjer som har ensamföräldrar (länka gärna till en sådan studie) så tror jag snarare att barnen har ahdh för att en av föräldrarna har adhd och att föräldern har mer instabilitet i livet, pga sitt funktionshinder, inte pga att det valt fel i livet. man väljer inte diagnoser.


    Det finns gott om sådan forskning. Sök på Google scholar. Anledningen tros bero på delvis det sambandet du tar upp. Det beror till stor del på att barn med npf får väldigt olika svårigheter beroende på hur dom växer upp. I en trygg och välutbildad kärnfamilj med få syskon så är det mer sällsynt att få diagnosen npf då familjen möter barnet på ett sådant sätt att npfbenägenheten inte blir ett större problem och barnet inte behöver utredas. I en rörig, stor, lågutbildad eller otrygg familj så får barnet inte det stödet. Då blir barnets npf benägenhet svårare och barnet måste utredas.

    Föräldrarna ansvarar för att ge sina barn de bästa förutsättningarna. Som vuxen tar man över det ansvaret själv och har då eget ansvar över sitt liv.
  • Anonym (Alla kan)
    Tue 11 Aug 2020 06:47
    lövet2 skrev 2020-08-10 18:04:07 följande:

    Jag undrar lite om du ens läste inlägget du svarar på? Hur undviker man Agdas situation, dvs att hennes man dör, försäkringskassan bråkar och hon får MS (vilket jag f ö tagit ur verkligheten)? Man undviker inte den genom att ha en god utbildning, bra sparande och bra försäkringar.

    Och jo, många kroniska sjukdomar behöver en utlösande faktor. Sorg är en vanlig faktor.

    Resten av ditt inlägg verkar mest handla om att ingen råkar ut för olyckor, utan de skaffar sig sina olyckor själva. Bröt du benet? Skyll dig själv, du skulle ha tagit bättre skor! Tog din vän livet av sig? Tja, det var antagligen ditt fel. Du skulle ha varit en bättre vän!


    Man har mycket lättare att hantera eventuell ms om man inte behöver oroa sig för ekonomin och försäkringskassan. Ms är ju dessutom en sjukdom som man ofta kan hantera på olika sätt. ex genom träning så när det handlar om ms så är inställning och val av hög vikt.

    Bryter du benet så hanterar du det på olika sätt. Antingen -?stackars mig alla olyckor händer bara mig?. Eller - ? shit happens. Nu passar jag på att läsa en bok eller studera på distans.?

    Nästan alla känner förr eller senare någon som tar livet av sig. Då hanterar man det genom att gräva ner sig och tycka synd om sig själv eller så ser man till att se andra i sin omgivning. Kanske förstår man att vännens familj mår sämre? Då går man dit och ställer upp. Lagar mat, pratar mm. Då är chansen också större att andra ställer upp för en själv i framtiden.
Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?