Inlägg från: Anonym (Hepp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hepp)

    Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?

    Som levandes med depression, ångest, svår pms, ätstörning, utmattning och misstänkt adhd är livet sannerligen ingen dans på rosor. Kämpar varje dag och trodde i yngre dar (hoppades) att det skulle bli bättre med tiden. Att det skulle ordna sig med arbete, relationer etc. Sjukdomarna har eskalerat men förståelsen för olikheterna vi bär med oss har på vissa sätt gjort mig klokare. Men vissa problem tenderar att bli tyngre att bära med åren om de håller sig fast, det sliter på både kropp och psyke.

  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-06 11:41:54 följande:

    Ingen säger att det är lätt men det är bra att ha ett mål. Jag lever med både adhd och depression men det tillåter jag inte att det hindrar mig.


    Var då glad att du har förmågan och var ödmjuk inför andra människors upplevelser av sina liv.

    Ps. riktigt svår depression och adhd går inte att tänka sig ur.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Juli) skrev 2020-08-10 11:38:57 följande:

    Det handlar absolut om inställning. Men jag skulle önska lite mer ödmjukhet inför att alla inte har så lätt att hitta den. Jag är en sån som hittar det positiva i det mesta, så jag känner mig inte själv påhoppad. Men jag har närstående som uppenbarligen har en annan psykisk konstruktion.

    Jag är född med positiv grundattityd. Det är inget jag har jobbat mig till. På samma sätt har en del oroliga själar. De har mycket, mycket svårare att vända till ett positivt tankesätt. Var ödmjuk inför deras svårigheter. Att säga åt en med svårmodigt grundpsyke att generellt ändra sin grundattityd är lite som att be dyslektikern att få lätt att läsa. Båda kan träna och bli bättre, men de måste kämpa mycket mer än de flesta andra.

    Vi har alla våra styrkor och svagheter. I ett annat sammanhang kanske de cancersjuka som du säger gräver ner sig klarar sig betydligt bättre än du. Eller så klarar de sig sämre på alla områden och är människor som behöver mycket hjälp genom livet. De finns också och måste också få finnas utan att dömas.


    Fint och insiktsfullt skrivet!
Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?