• Prillan

    Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?

    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-06 15:24:03 följande:

    Det är ju det jag försöker säga. Man väljer inte vilka sjukdomar eller diagnoser man får. Man väljer hur man hanterar dom och hanterar situationen. Jag må ha varit mobbad men det har hett mig mer envishet att lyckas i livet med det jag velat. Adhd är inget som jag på något sätt låter definiera mig eller mitt liv. Och depression fick jag efter förlossning men det sökte jag hjälp för. Jag valde att inte låta det hindra det liv jag ville ha och jag använder dom kunskaperna för att hjälpa andra.


    Du har av dina inlägg att döma haft endast enklare svårigheter och/eller möjligen fötts med förmågor som kompenserar?

    Du känns väldigt osympatisk i din framtoning och arbetar nog inte professionellt med de här frågorna (tack och lov).
  • Prillan
    Anonym (Linn) skrev 2020-08-06 18:01:25 följande:

    Inom buddhismen och hinduismen pratar man mycket om att medvetandegöra sina egna tankar och skapa distans till dom genom meditation och mindfulness, även inom kristendomen finns såna idéer. Alla dessa religioner förespråkar även tacksamhet och att vända andra kinden till trots att man blivit illa behandlad (ej fastna i bitterhet och hat). Vad är skillnaden mot detta och Ts mindset?


    Jag är mer för att "gråt ut det och hitta sedan en väg genom det". Tillåt dig att känna vad du än känner och låt känslor ebba ut när de gjort sitt. Mindfulness etc passar inte alla. En del människor kan dessutom ta skada av det.
Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?