• Anonym (Blåva­l)
    Sat 8 Aug 2020 12:26
    6331 visningar
    212 svar
    +1
    212
    6331

    Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?

    Om det var så att alla val man gjorde endast hade två alternativ, A eller B, och man på förväg visste utgången vid dessa val, och om man aldrig någonsin påverkades av val som ANDRA gör, så hade det såklart funkat till 100%.

    Men så är det ju inte. Visst kan man försöka lura sig själv och ALLTID tänka positivt, glaset är alltid halvfullt, allt som glimmar är guld och det är bara att ta nya tag om det inte gick som man ville.

    Men. En människa är väl mer än bara glädje? Hur ska man veta att man är lycklig om man inte någon gång varit olycklig? Hur ska man veta när man är som gladast om man aldrig ska vara ledsen?

    Ibland är det faktiskt jävligt skönt att gråta i tre timmar. Krypa ner under en filt och tycka synd om sig själv. Ibland är det jävligt skönt att se allt nattsvart och veta att nu kan det bara bli bättre.

    Vem orkar vara på topp jämt? Vem vill ens det? Vem vill alltid göra rätt val? Vem vill se sig själv som perfekt? Varför vill man inte känna alla känslor?

    Och framförallt: vi alla påverkas ju av varandra, den som inte gör det är en helt egen ö utan empati att kunna föreställa sig att gå i någon annans skor.

    Och den dagen man inte kan se att vi alla är olika, med olika stora fötter och olika bördor att bära, vem är man ens den dagen?

    Är man då den människa man vill vara?

    Visst kan jag påverka en hel del saker i mitt liv. Men det finns precis lika mycket som jag INTE kan påverka. Och det är okej det med. Det är ju livet.

  • Anonym (Blåva­l)
    Sat 8 Aug 2020 22:31
    +1
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-08 21:59:33 följande:

    Inte så exakt kanske men att många människor går runt i ett liv med en partner dom inte trivs med och ett jobb dom hatar och bara skyller på omständigheterna istället för att ta ansvar och göra något åt det. Använder ursäkter som "jag är inte smart nog för att plugga" eller liknande. Det är mest det som stör mig.


    Det kan ju finnas tusen anledningar till att man inte kan lämna eller inte plugga.

    Du ser det som ett val med två lösningar: stanna eller gå, fortsätta jobbet eller byta jobb.

    Du glömmer allt som finns däremellan. Att inte lämna kan vara:

    Rädsla, partnern kommer göra en illa

    Ekonomi, man har inte råd

    Bostadsbrist

    Betalningsanmärkningar (får ingen bostad)

    Barn man har tillsammans

    Att inte plugga kan vara

    Kommer inte in på programmet man vill gå

    Kommer inte in på något annat heller

    Har inte råd att leva på csn

    Får inget csn

    Bor långt från skolan och kan inte pendla

    Bostadsbrist, får ingen bostad där skolan ligger

    Är för gammal

    Det finns SÄLLAN bara val A eller val B. Kanske för dig då, men då är du nog väldigt ensam om det. För de som kan lämna och/eller byta jobb gör såklart det. De som inte kan är dem du håller på och hånar just nu.

    Är det den människa du vill och väljer att vara? Ditt mindset som ska höja dig själv använder du till att försöka sänka andra?
  • Anonym (Blåva­l)
    Sun 9 Aug 2020 10:11
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-09 09:56:51 följande:

    Inte alls. I en perfekt värld skulle jag vilja hjälpa andra att komma framåt. Men jag tror det tyvärr är svårt med människor som reagerar lite som ni. Alltså personer som inte alls är mottagliga för ett annat sätt att se livet. Vissa är mer mottagliga och då är det lättare.


    Tror du att vi som inte håller med dig om att allt handlar om egna val lever dåliga liv?

    Eller vad menar du med att vi inte är mottagliga?

    Jag har varit på en dålig plats men kämpat mig uppåt och framåt och lever nu ett mycket bra liv. Men jag förstår också att alla inte har möjligheten, och det är det du inte förstår.

    Jag tycker det är ganska arrogant av dig att tro att ditt tänk stämmer för alla och att vi som inte är ?mottagliga? är ohjälpbara. Varför förutsätta att vi ens behöver ändra vårt liv eller tänk?
  • Anonym (Blåva­l)
    Sun 9 Aug 2020 12:31
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-09 10:22:57 följande:

    Inte alls ohållbara utan svårare bara. Jag tror att man behöver ha en viss öppenhet för att kunna ta till sig kunskap oavsett vad det är.


    Ohållbara? Svårare? Vad pratar du om nu?

    Gäller inte öppenhet om kunskap om andras liv dig också?

    Du förutsätter att alla som inte har ett mindset som du lever dåliga liv, varför gör du det?
Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?