Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?

    Påminner mig lite om den där kristna frikyrkogruppen vaddennuheter (Livets Ord?) där man frågar Gud om allt, och så får man det, välj Gud, be om att bli smal och rik, så blir man det, bara tron är stark nog.

    Visst underlättar det med en positiv syn på livet, vilket jag nästan alltid har, och bättre att se möjligheterna i stället för svårigheterna.
    Men om man tex råkar vara lite asocial och egensinnig, och hett önskar sig man och barn, men inte får till det, och verkligen inte kan se så mycket positivt i situationen, då är det inte så lätt. Tänker på en kollega i denna situation ...
    Eller om man är sjuk och det begränsar ens liv. Visst kan man även då koncentrera på det man kan göra etc, och få till det så bra som möjligt, men då kanske det är svårt att bestämma sig för att vara lycklig. Eller om man inom ett halvår mister båda föräldrarna, en syster, ett syskonbarn och älsklingshunden (vilket hände min kompis), då är det lite svårt att välja att vara positiv och bestämma sig för att vara lycklig.

    Nog finns det folk som kan göra något åt sin situation (jobb etc) men inte gör det, men det är inte så lätt för alla att välja, man kanske inte vill göra vissa val pga andra aspekter som tex hur ens val påverkar andra personer. Jag och flera i min familj är definitivt födda med att se ett halvfullt glas isf ett halvtomt, men somliga är ju mer benägna att se de negativa sidorna mera och har svårt att glädjas, folk är olika, så naivt att tro att alla kan bestämma sig för att ha ett perfekt liv.

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Johan) skrev 2020-08-08 22:46:57 följande:
    Det verkade vara en öm tå, min gamla farmors åsikter. Jag kan förstå att man kan uppfatta det på fel sätt om man inte är från Tornedalen. Det finns liksom inbäddat i kulturen, en skvätt av det finska vemodet från andra sidan älven. Att man ska våga vara en stund i vemodet utan att vara rädd, och att det finns något vackert i det som är sorgligt. Det betyder inte att alla i Tornedalen går runt och är deprimerade utan handlar mer om att acceptera att livet inte är någon dans på rosor, man får jobba på och ta det för vad det är, skit händer som du inte kan påverka och det är en naturlig del av livet. Fan min farmor är en av dom mest levnadsglada tanterna jag känner, men hon är väl införstådd med att det inte alltid är kul detta livet och då måste man få vara sorgsen också, eller arg. 

    Och det min farmor menar när hon säger att det är något fel i huvudet på folk som är positiva jämt är att människor som aldrig tillåter sig känna dåliga saker, vara ledsna, gråta, gnälla; dom trycker ner allt det negativa, låtsas som att det inte finns, tills det inte finns mer plats kvar i själen och då slår det till slut slint. 
    Vackert och vist!
Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?