• Anonym (Minds­et)
    Tue 4 Aug 2020 22:31
    6350 visningar
    212 svar
    -5 +2
    212
    6350

    Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?

    Jag fick upp ögonen för mindset för länge sedan, redan i slutet på tonåren och insåg då att bara jag har ansvar för mitt eget liv. Jag träffar så många människor som påstår att dom inte kan, att dom inte är smarta och som väljer att leva ett tragiskt liv. Varför kan inte detta med mindset komma ur mer i samhället. Intelligens är något man kan jobba upp. Hur man reagerar på saker ligger helt och hållet hos en själv. Varför orkar folk lägga så mycket fokus på att må dåligt och inte göra något åt det och sen skylla på att allt händer dom.

    Hur man reagerar bestämmer man själv. Vilket liv du har det är också ditt val.

    Varför väljer inte människor lycka? Byt jobb om du är missnöjd, utbilda dig om du vill, byt partner om du inte är nöjd. Välj att göra saker som gör dig lycklig.

  • Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Wed 5 Aug 2020 17:24
    #8
    Anonym (Juli) skrev 2020-08-05 07:39:44 följande:

    Håller med. Man måste stå på sig för att göra annat än det förväntade. Jag bryter ett par normer och blir ofta ifrågasatt. Inte så att folk säger att jag gör fel, men de frågar om jag inte snart tänker göra det som är rätt snart. Vore jag inte säker på min sak hade jag helt säkert påverkats. Det är så pass ofta mina livsval kommenteras. Inte otrevligt. Men en ständig påminnelse om att jag gör annorlunda.

    Som svar till TS så gör de flesta så gott de orkar och kan. Psykisk och fysisk ohälsa, olyckor mm drabbar de flesta och man orkar inte alltid kämpa hårdare än att bara ta sig framåt, dag för dag. Se inte ner på de som måste kämpa hårdare än du. Var istället tacksam för de förutsättningar du fått - för jag gissar att du inte lever med tex kronisk värk eller psykisk sjukdom? Det är inte så ovanligt som du tycks tro, det syns inte på någon och långt ifrån alla berättar för andra om det.


    Jodå jag lider själv av psykisk ohälsa som jag medicinerar men där har jag fått ännu större förståelse för mindset. Och nej det är inte helt svart eller vitt men det ligger mycket i det.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Wed 5 Aug 2020 17:24
    #9
    lövet2 skrev 2020-08-04 22:34:01 följande:

    Nja, jag håller inte med dig. Hur ska du kunna tänka bort sjukdomar och dödsfall t ex?


    Man kan inte tänka bort det men man kan själv bestämma hur man väljer att hantera dessa saker.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Wed 5 Aug 2020 17:53
    #11
    lövet2 skrev 2020-08-05 17:32:25 följande:

    Kanske efter en längre tid. När sorgen inte är färsk eller sjukdomen inte är ny. Då kan man försöka hitta sätt att hantera och acceptera. Men nej, när man drabbas av sorg eller svår sjukdom, då blir man svag under en lång tid. Det går inte att bara bestämma sig för att bli stark då.


    Självklart blir man det men man kan själv bestämma hur man hanterar det. Om man gräver ner sig i det och ligger i sängen eller om man är låg men väljer att göra saker som gör en glad.

    Du väljer själv vad som ska få definiera dig och inte.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Thu 6 Aug 2020 11:36
    #18
    lövet2 skrev 2020-08-05 19:00:24 följande:

    Alltså, någon som är glad när den just drabbats av svår sorg, den personen skulle jag oroa mig för. Det är inte hälsosamt att försöka trycka bort sorgen genom att roa sig.

    Vissa saker i livet kan man påverka genom att ha rätt inställning, men vissa saker kan man inte påverka alls. Du har en lite naiv syn på det där, känns det som.


    Självklart är man inte glad. Men hur man hanterar det är ju ett val. Gräver man ner sig eller bestämmer man sig att detta suger men jag ska klara mig igenom det.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Thu 6 Aug 2020 11:39
    #19
    Anonym (ooo) skrev 2020-08-05 08:08:45 följande:

     Rent generellt så har du rätt: det är alltid bättre att man kan tänka positivt än att man deppar ner sig och blir en offerkofta som tycker allt är alla andras fel.

    Däremot är det nog inte så enkelt som du får det att låta i den här lilla texten, men jag väljer (positiv som jag är ;) ) att läsa mellan raderna  hur du menar och inte välja att svara negativt, för det är klart att det går att förändra saker i sitt liv, med små steg. 


    Självklart tar detta tid och det kräver hårt jobb. Jag har jobbat med detta över 10 år. Tar lång tid att komma dit men att det borde vara målet
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Thu 6 Aug 2020 11:41
    #20
    Anonym (Hepp) skrev 2020-08-05 19:35:44 följande:

    Som levandes med depression, ångest, svår pms, ätstörning, utmattning och misstänkt adhd är livet sannerligen ingen dans på rosor. Kämpar varje dag och trodde i yngre dar (hoppades) att det skulle bli bättre med tiden. Att det skulle ordna sig med arbete, relationer etc. Sjukdomarna har eskalerat men förståelsen för olikheterna vi bär med oss har på vissa sätt gjort mig klokare. Men vissa problem tenderar att bli tyngre att bära med åren om de håller sig fast, det sliter på både kropp och psyke.


    Ingen säger att det är lätt men det är bra att ha ett mål. Jag lever med både adhd och depression men det tillåter jag inte att det hindrar mig.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Thu 6 Aug 2020 11:45
    #21
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-05 23:24:12 följande:

    Påminner mig lite om den där kristna frikyrkogruppen vaddennuheter (Livets Ord?) där man frågar Gud om allt, och så får man det, välj Gud, be om att bli smal och rik, så blir man det, bara tron är stark nog.

    Visst underlättar det med en positiv syn på livet, vilket jag nästan alltid har, och bättre att se möjligheterna i stället för svårigheterna.

    Men om man tex råkar vara lite asocial och egensinnig, och hett önskar sig man och barn, men inte får till det, och verkligen inte kan se så mycket positivt i situationen, då är det inte så lätt. Tänker på en kollega i denna situation ...

    Eller om man är sjuk och det begränsar ens liv. Visst kan man även då koncentrera på det man kan göra etc, och få till det så bra som möjligt, men då kanske det är svårt att bestämma sig för att vara lycklig. Eller om man inom ett halvår mister båda föräldrarna, en syster, ett syskonbarn och älsklingshunden (vilket hände min kompis), då är det lite svårt att välja att vara positiv och bestämma sig för att vara lycklig.

    Nog finns det folk som kan göra något åt sin situation (jobb etc) men inte gör det, men det är inte så lätt för alla att välja, man kanske inte vill göra vissa val pga andra aspekter som tex hur ens val påverkar andra personer. Jag och flera i min familj är definitivt födda med att se ett halvfullt glas isf ett halvtomt, men somliga är ju mer benägna att se de negativa sidorna mera och har svårt att glädjas, folk är olika, så naivt att tro att alla kan bestämma sig för att ha ett perfekt liv.


    Hur man tänker och ser på allt i livet är ju inget som vänder över en natt. Detta har jag jobbar med i över 10 år och det tar mycket jobb att komma dit. Allt som man är behöver inte vara statiskt. Bara för att man är blyg eller asocial behöver det inte definiera en som person är resten av livet. Det är saker man kan jobba på. Sen händer hemska saker i livet ibland som man inte kan styra över men hur man hanterar det beror ju helt och hållet på en själv.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Thu 6 Aug 2020 11:49
    #22
    Anonym (H) skrev 2020-08-05 23:34:54 följande:

    Tips på bok, podd som är bra om man vill komma igång med mindset?


    Jag gillar mindset av carol s. Dweck och poddar så gillat jag jay shetty och tom bilyeu. Insta så är fearless motovation och även goalcast bra.

    Det tar ju tid men man börjar ju alltid någonstans.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Thu 6 Aug 2020 14:22
    #29
    momjanet skrev 2020-08-06 11:49:47 följande:

    Ibland blir jag så himla trött på sådana här självförhärligande, empatistörda trådar.

    Blä. Hoppas att jag aldrig, någonsin möter TS ute i verkliga livet för bristen på empati och sympati är enorm.

    "Titta på MIG".

    "Jag gör rätt och alla andra fel"

    "Jag mår bra och om människor gör som jag mår de också bra"

    '"Det är deras eget fel om de mår dåligt"

    "För alla har ett val".

    Så empatistört att det inte finns på någon skala alls.


    Empati finns det ingen brist på faktiskt. Men det som stör är när folk sätter på sig offerkoftan och tycker synd om sig själva istället för att göra något åt sitt liv.
Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?