• Anonym (Minds­et)
    Tue 4 Aug 2020 22:31
    6334 visningar
    212 svar
    -5 +2
    212
    6334

    Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?

    Jag fick upp ögonen för mindset för länge sedan, redan i slutet på tonåren och insåg då att bara jag har ansvar för mitt eget liv. Jag träffar så många människor som påstår att dom inte kan, att dom inte är smarta och som väljer att leva ett tragiskt liv. Varför kan inte detta med mindset komma ur mer i samhället. Intelligens är något man kan jobba upp. Hur man reagerar på saker ligger helt och hållet hos en själv. Varför orkar folk lägga så mycket fokus på att må dåligt och inte göra något åt det och sen skylla på att allt händer dom.

    Hur man reagerar bestämmer man själv. Vilket liv du har det är också ditt val.

    Varför väljer inte människor lycka? Byt jobb om du är missnöjd, utbilda dig om du vill, byt partner om du inte är nöjd. Välj att göra saker som gör dig lycklig.

  • Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Sat 8 Aug 2020 23:47
    -1
    Anonym (X) skrev 2020-08-08 22:20:35 följande:

    För att vara någon som berömmer sig själv för hur de tänker och agerar verkar det konstigt att du tar så illa vid dig och tar till härskartekniker.

    Borde du inte stå över sånt? (Ärligt nyfiken)


    Nej jag menar bara helt rätt och slätt är det är en bedrövlig kommentar att säga till vad jag ändå förstår det om det var mormor eller farmor som då alltså sagt till sitt barnbarn att glada människor ska man akta sig för för dom är konstiga i huvudet. Jag tar inte alls illa vid mig utan tycker det är hemsk att man ens säger så.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Sat 8 Aug 2020 23:50
    Anonym (Blåval) skrev 2020-08-08 22:31:47 följande:

    Det kan ju finnas tusen anledningar till att man inte kan lämna eller inte plugga.

    Du ser det som ett val med två lösningar: stanna eller gå, fortsätta jobbet eller byta jobb.

    Du glömmer allt som finns däremellan. Att inte lämna kan vara:

    Rädsla, partnern kommer göra en illa

    Ekonomi, man har inte råd

    Bostadsbrist

    Betalningsanmärkningar (får ingen bostad)

    Barn man har tillsammans

    Att inte plugga kan vara

    Kommer inte in på programmet man vill gå

    Kommer inte in på något annat heller

    Har inte råd att leva på csn

    Får inget csn

    Bor långt från skolan och kan inte pendla

    Bostadsbrist, får ingen bostad där skolan ligger

    Är för gammal

    Det finns SÄLLAN bara val A eller val B. Kanske för dig då, men då är du nog väldigt ensam om det. För de som kan lämna och/eller byta jobb gör såklart det. De som inte kan är dem du håller på och hånar just nu.

    Är det den människa du vill och väljer att vara? Ditt mindset som ska höja dig själv använder du till att försöka sänka andra?


    Jag sa aldrig att det var lätt och jag sa heller aldrig att det bara fanns två val. Utan det finns alltid en väg framåt. Men att man måste vara beredd att kämpa för sin egen lycka och man kan inte gå runt och anklaga andra personer eller omständigheter för ens egen olycka.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Sat 8 Aug 2020 23:51
    Anonym (Johan) skrev 2020-08-08 22:46:57 följande:

    Det verkade vara en öm tå, min gamla farmors åsikter. Jag kan förstå att man kan uppfatta det på fel sätt om man inte är från Tornedalen. Det finns liksom inbäddat i kulturen, en skvätt av det finska vemodet från andra sidan älven. Att man ska våga vara en stund i vemodet utan att vara rädd, och att det finns något vackert i det som är sorgligt. Det betyder inte att alla i Tornedalen går runt och är deprimerade utan handlar mer om att acceptera att livet inte är någon dans på rosor, man får jobba på och ta det för vad det är, skit händer som du inte kan påverka och det är en naturlig del av livet. Fan min farmor är en av dom mest levnadsglada tanterna jag känner, men hon är väl införstådd med att det inte alltid är kul detta livet och då måste man få vara sorgsen också, eller arg. 

    Och det min farmor menar när hon säger att det är något fel i huvudet på folk som är positiva jämt är att människor som aldrig tillåter sig känna dåliga saker, vara ledsna, gråta, gnälla; dom trycker ner allt det negativa, låtsas som att det inte finns, tills det inte finns mer plats kvar i själen och då slår det till slut slint. 


    Ja kommentaren låter inte trevlig hur som. Men självklart är man ledsen ibland även om man är en positiv människa. Men man väljer att vara mer positiv och se möjligheter istället för hinder.
  • Anonym (Johan­)
    Sat 8 Aug 2020 23:53
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-08 23:40:58 följande:
    Och dessa positiva människor som jag sa kanske inte öppnar upp till människor som tänker som du. Så oavsett om ni är fler som tänker så betyder inte det att det är så. Men som jag sa jag öppnar upp till människor utan problem och jag är positiv mer eller mindre jämt men jag skulle aldrig öppna upp mig till någon som resonerar som du
    Det handlar inte bara om att öppna upp sig. Om någon har en dålig dag och bara behöver få kräkas ur sig lite, vet du hur extremt störigt det är med en sån där superpositiv människa i närheten som ska försöka se det fantastiska i allt eller "men nu ska vi inte tänka så, berätta om allt bra istället, livet är underbart och solen skiner".

    Ibland vill man bara höra från någon annan; "ja, fyfan, livet suger" och så dricker man kaffe och så är det bra med det och livet går vidare. 

    Vi kan väl vara överens om att du och jag antagligen aldrig hade umgåtts. Du hade gått mig på nerverna med ditt "mindset"-tjat och "alla har ett val" och du hade antagligen tyckt att jag var en bitter norrlänning för att jag inte har problem med att säga att allt är åt helvete om det känns som att allt är åt helvete. 
  • Anonym (för att vi är olika)
    Sat 8 Aug 2020 23:53
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-08 21:59:33 följande:
    Inte så exakt kanske men att många människor går runt i ett liv med en partner dom inte trivs med och ett jobb dom hatar och bara skyller på omständigheterna istället för att ta ansvar och göra något åt det. Använder ursäkter som "jag är inte smart nog för att plugga" eller liknande. Det är mest det som stör mig.
    De har så klart sina skäl till att känna så som du inte har rätt att förminska. Vissa har bara självkännedom och medvetna om sina begränsningar. Att plugga passar långt ifrån alla.

    Varför de väljer att stanna kvar med en partner de mår dåligt av har lika många anledningar, och beror ofta på dålig självkänsla och en otrygg anknytning som kanske skapat en rädsla i dem som de har svårt att bryta. De kanske inte har samma nätverk eller anhöriga som de kan luta sig mot när de hamnar i knipa.
    Visst har vi alla förmågor som vi med stor sannolikhet skulle kunna utmana i högre grad, men vi är alla olika och det får vi inte glömma. Ditt synsätt utgår ju bara från ditt eget perspektiv. Det är viktigt att kunna sätta sig in i andras tankar och liv ibland.

    De kanske har andra sidor som skulle överraskat dig där de hade varit modigare än du.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Sat 8 Aug 2020 23:55
    Anonym (fishy) skrev 2020-08-08 23:37:19 följande:

    Jaha. Vad kul för dig att du helt enkelt kan bestämma dig för att sluta må dåligt eller sluta älta. Verkligen, det låter fantastisk. Nu funkar inte jag så. Jag kan säga åt mig själv att sluta älta och gå vidare men nog fan kommer ångesten ändå. Jag hade inte spenderat två år i sängen djupt deprimerad om jag bara kunde bestämma mig för att sluta vara deprimerad då. När några tjejer i högstadiet sa hemska saker om mig försökte jag tänka positivt och logiskt om det hela och gå vidare. Orden fastnade ändå och jag kunde inte välja hur jag reagerade. 

    Jag finner att människor med ditt mindset oftast har en väldigt låg förmåga till empati. De klarar enbart att se och erkänna hur de kände och hanterade något. Alla människor som känner och hanterar saker annorlunda ser de ned på. Det är verkligen denna "om jag klarade det klarar du också det" mentaliteten helt utan hänsyn och förståelse att saker, även om det är samma saker, inte funkar likadant för alla människor. Du har helt missat vilka förutsättningar de har från start. Det är som det där citatet "Everyone is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid."


    Problemet med detta är att många misstolkar det helt och hållet. Jag är helt med på allt du skriver. Du har helt rätt. Det jag menar är att så många människor runt mig skyller på omständigheter istället för att ta eget ansvar och ändra på det dom själva inte är nöjda med. Har man något i sitt liv som man inte är nöjd med så går det att ändra bara man verkligen bestämmer sig för det.

    Men ibland eller oftast krävs det en väldig massa slit och jobb för att komma dit. Så istället för att slita så är det många som ger upp när det är jobbigt.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Sat 8 Aug 2020 23:58
    Anonym (Johan) skrev 2020-08-08 23:53:21 följande:

    Det handlar inte bara om att öppna upp sig. Om någon har en dålig dag och bara behöver få kräkas ur sig lite, vet du hur extremt störigt det är med en sån där superpositiv människa i närheten som ska försöka se det fantastiska i allt eller "men nu ska vi inte tänka så, berätta om allt bra istället, livet är underbart och solen skiner".

    Ibland vill man bara höra från någon annan; "ja, fyfan, livet suger" och så dricker man kaffe och så är det bra med det och livet går vidare. 

    Vi kan väl vara överens om att du och jag antagligen aldrig hade umgåtts. Du hade gått mig på nerverna med ditt "mindset"-tjat och "alla har ett val" och du hade antagligen tyckt att jag var en bitter norrlänning för att jag inte har problem med att säga att allt är åt helvete om det känns som att allt är åt helvete. 


    Absolut. Vi är överens.
  • Anonym (Minds­et) Trådstartaren
    Sun 9 Aug 2020 00:00
    Anonym (för att vi är olika) skrev 2020-08-08 23:53:28 följande:

    De har så klart sina skäl till att känna så som du inte har rätt att förminska. Vissa har bara självkännedom och medvetna om sina begränsningar. Att plugga passar långt ifrån alla.

    Varför de väljer att stanna kvar med en partner de mår dåligt av har lika många anledningar, och beror ofta på dålig självkänsla och en otrygg anknytning som kanske skapat en rädsla i dem som de har svårt att bryta. De kanske inte har samma nätverk eller anhöriga som de kan luta sig mot när de hamnar i knipa.

    Visst har vi alla förmågor som vi med stor sannolikhet skulle kunna utmana i högre grad, men vi är alla olika och det får vi inte glömma. Ditt synsätt utgår ju bara från ditt eget perspektiv. Det är viktigt att kunna sätta sig in i andras tankar och liv ibland.

    De kanske har andra sidor som skulle överraskat dig där de hade varit modigare än du.


    Visst är vi alla olika. Och alla har olika start och förutsättningar. Problemet blir bara när människor skyller ifrån sig istället för att ta ansvar över sitt liv. Oavsett om det är en liten sak.
  • Anonym (X)
    Sun 9 Aug 2020 00:01
    Anonym (Blåval) skrev 2020-08-08 22:31:47 följande:

    Är det den människa du vill och väljer att vara? Ditt mindset som ska höja dig själv använder du till att försöka sänka andra?


    Ja, tydligen.
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-08 23:55:43 följande:

    Så istället för att slita så är det många som ger upp när det är jobbigt.


  • Anonym (för att vi är olika)
    Sun 9 Aug 2020 00:05
    Anonym (Mindset) skrev 2020-08-09 00:00:23 följande:
    Visst är vi alla olika. Och alla har olika start och förutsättningar. Problemet blir bara när människor skyller ifrån sig istället för att ta ansvar över sitt liv. Oavsett om det är en liten sak.
    Ja men att skylla ifrån sig är ju ett skäl som bör analyseras i grunden. Det ligger ju ett tvivel och en begränsning bakom varje ursäkt, som bör bemötas med respekt utifrån den människans förutsättningar.
Svar på tråden Ändra sitt liv genom mindset. Varför gör inte alla det?