• Anonym (Andre­as)
    Wed 5 Aug 2020 09:49
    3317 visningar
    84 svar
    84
    3317

    "100 spänn på att de gör det för pengarnas skull"

    Anonym (Mamma till två plus en) skrev 2020-08-05 09:25:57 följande:

     hihi, läs igenom och förstå helheten. Om du reflekterar över innehållet i Trådstart står det ganska bra beskrivet att vi lever ett rätt bra liv. Och har gjort i mång år. Utomlands en till två gånger per år, snorkling i Asien. Handlar märkesprodukter och kläder, men likaväl på begagnat och i vanliga butiker som dollar och Hm. Mot denna bakgrund är det lätt att se att vi är en familj som har det rätt bra ställt. 

    När vi då får ett barn till oss med en avsedd summa varje månad (ligger mot lägsta omkostnad) måste man för det första slå ut årets kostnader, nya vinter/sommar kläder, skor, inom och utomhus ytterkläder. Kalas, semestrar, utomlandsresor, för att inte tala om Födelsedag och jul. enligt skl som har en mall för vart pengarna ska räcka utöver boendekostnad, mat, hygien, sparande osv är det inte många hundralappar i månaden kvar att faktiskt handla till barnet. Lägg då märke till att av dessa pengar som sedan är kvar på kontot för barnet, behöver man spara en del av dessa. Som nu, ett par hundra inför julafton. 

    För detta barn ska ha det LIKA bra som våra. Och ja, då innebär det julklappar och presenter för någon tusing per barn. Det innebär ett restaurangbesök/bio i månaden eller liknade. Jag vägrar klä mina biosar i "fina" ytterkläder för att sedan göra skillnad och sätta på kläder efter pris på placeringen. 

    Hade vi däremot levt ett annat liv innan så hade pengarna kanske räckt lite bättre, men samma problem kvarstår. Den summa du får in på kontot varje månad är inte till för att täcka upp EN månads kostnader. DU BEHÖVER framförhållning, spara inför semester, jul, födelsedag, eller vad det kan vara.

    PÅ ditt sita antagande så kan jag berätta att SOCIALEN är mycket nöjda med oss. De förstår att vi gillar barn väldigt mycket. Men att tiden rann iväg för att skaffa en tredje biologisk. Däremot var inte hjärtat fullt och får vi fylla det för stunden (troligen uppväxtplacering) eller tills hen är 19 år, ja, då kommer hen alltid att få o där. När hen flyttar hem om det bli, är hen ALLTID välkommen till oss. Vi ersätter inte ett barn, utan vi gör något fler faktiskt borde göra.  


    Arvodet räcker mer än väl dock handlar det om hur man prioriterar.

    Ni prioriterar en dyrare livsstil och då får du stå för den sanningen också.
  • Anonym (Andre­as)
    Wed 5 Aug 2020 11:56
    #16

    Hade du haft råd att fortsätta göra samma saker om ni valt att få ett biologiskt barn?

  • Anonym (Andre­as)
    Wed 5 Aug 2020 15:46
    #23
    +1
    Anonym (Mamma till två plus en) skrev 2020-08-05 15:34:57 följande:

    Absolut! Eftersom vi levt såhär sedan jag blev färdig med ena utbildningen för många år sedan. Placeringen är ny! Så ja!


    Ja då förstår jag inte varför du måste fortsätta argumentera om ekonomin om det är same same oavsett vems barn ni valt att ta hand om? Då ska det inte behövas om ingenting är förändrat.

    Men som andra här påpekar så ändra fokus. Det kanske sticker i ögonen på era vänner att ni väljer att prata om resor, pengasparande etc när ni har ett fosterbarn med en speciell bakgrund där fokus borde ligga på stöd och hjälp och inte nästa familjesemester. Då är det givet att dom drar slutsatser om att ni gör det för pengarna.
Svar på tråden "100 spänn på att de gör det för pengarnas skull"