Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    "100 spänn på att de gör det för pengarnas skull"

    Okej det provocerar dig när andra kommer med kommentarer om att ni gör det för pengarna. Jag kan förstå det. För det känns väl ungefär som att bli anklagad för något man inte har gjort. Att folk har förutfattade meningar om andra är inget ovanligt. Tänk alla som kommer från ett annat land hur mycket förutfattade meningar har inte folk om invandrare etc.

    Så hur hanterar man då när andra drar alla över en kam. Ska man behöva bevisa sig bättre än andra, hur gör man det? Jag förstår att det är jobbigt att behöva bli bedömd som en i mängden och likställd med alla dem som man själv föraktar. Det är svårt att tugga i sig. Det kanske inte heller är svart eller vitt att antingen tar men in fosterbarn av rätt eller fel anledning. Och kanske det är just personer som har detta svartvita tänkandet inte kan förstå att man kan ta fosterbarn och få ett arvode, att detta borde vara gratis, en uppoffring man gör och endast de som skulle göra det är sant engagerade i barnen. Men skit i folks uppfattniar om vad som kan anses vara det enda rätta sättet att vara en sann fosterförälder. Du gör det ni tycker är mest värt för er att göra för ert fosterbarn och låt det räcka så! Det är som att jämför olika föräldrarskap eller ekonomi eller vad som helst med någon annan. Ni behöver inte vara bästa fosterföräldrarna i världen det räcker att du tycker att du är det och försök att hitta ett sätt att inte behöva få det bekräftat av andra.

  • Anonym (L)

    Jag vet en familj som slängde ut sin egen dotter för att kunna ge hennes rum till ett fosterbarn då undrar man. Dottern fick hjälp av soc. Dessa föräldrar hade låga inkomster. Jag tror att de som har dålig ekonomi och dessutom låga utbildningsnivå och tar in fosterbarn kanske är de som utnyttjar arvodet och lägger det i egen ficka och inte ger barnen det de behöver, men nu är jag också fördomsfull.

  • Anonym (L)
    Anonym (.) skrev 2020-08-05 17:54:03 följande:

    Jag känner flera som är familjehem. Samtliga har minst en varit högutbildad. Mycket vill ha mer...


    Fast har de stoppat mycket av pengarna i egen ficka och inte varit så bra familjehem som man hade önskat?

    Jag vet också de som varit familjehem men de som haft det bra ställt själva har också verkat varit ganska bra.
  • Anonym (L)
    Anonym (Mamma till två plus en) skrev 2020-08-05 21:28:11 följande:

    Aha! Förlåt, men jag är verkligen ledsen över att erkänna att det hela är sant. En kandidatexamen och en master i bagaget. Hade det inte varit för det faktum att jag likt dig kan erkänna att mitt ordförråd är tunt hade jag sökt till forskare, hade också velat undervisa inom mitt ämne. Nackdelen är, det spelar ingenrolm hur mycket jag läser och försöker lära mig det akademiska språket, synonymer. Hur än jag gör vill väldigt få av dessa fastna i mitt huvud. Så jag hade inte klarat att undervisa på högskolenivå eftersom jag inte naturligt har "språket". Jag har kunskapen bara.

    Var nästan sugen på att ta en bild på antagning.se där mina meriter finns. Men näh, jag vinner inget på att bevisa mig för en främling.


    Skönt att veta att jag inte är ensam. Har väl ett ok ordförråd men har lite problem med stavning. Skulle gärna undervisa men är rädd att jag ska stava fel och blir då ännu mer osäker. Är också akademiker. Det kan ta mig en evighet att utrycka vad jag vill ha sagt i skrift. Är inte så allmänbildad heller. Bra jobbat av dig att ha akademisk examen!
Svar på tråden "100 spänn på att de gör det för pengarnas skull"