• Wed 5 Aug 2020 09:17
    3327 visningar
    84 svar
    +1
    84
    3327

    "100 spänn på att de gör det för pengarnas skull"

    Alltså att vara familjehem handlar ju om att göra skillnad för det barn som har det tufft av olika anledningar och att se barnets behov och bästa. Att möta barnets svårigheter och puscha och stötta. Inte om att få en ny reskompis eller ett färdigt barn.

    Ska du argumentera med dina kompisar så tona ner skrytet om resor, pengar och äventyr och berätta istället om engagemang för utsatta barn och varför du valde att vara just familjehem. Berätta om varför detta barn kom till er och vad ni faktiskt hjälper till med rent konkret. Släpp allt som har med pengar att göra. Om det inte är viktigt för dig så sluta argumentera om just pengar och byt fokus.

    Jag själv har haft mitt äldsta barn i familjehem och mina föräldrar har varit just familjehem och som förälder vill jag verkligen inte att mitt barn ska ses som nån accessoar och reskompis inför familjens vänner.

  • Wed 5 Aug 2020 16:20
    #28
    Anonym (Mamma till två plus en) skrev 2020-08-05 15:56:20 följande:

    Absolut och jag förstår ditt resonemang. Det finns olika sorters människor helt enkelt. Men för mig som är väldigt känslotyrd tar det hårt när någon tror fel om oss. Jag arbetat fortfarande, med ett arbete jag älskar. Min man också. Vi bodde i huset innan hen flyttade in. Och har liksom inte ändrat på något vad gäller det ekonomiska.

    Självklart blir det dyrare med en femte person oavsett om det är en middag ute eller två veckor i utlandet. Detta gör att vår "lön" för arvodet dels täcker upp för ett långsiktigt sparande till placering, och en del som heter "resekassa". Den tredje delen går till att betala extra skatt. Och den sista lilla biten, (1500kr, det är det jag har kvar) den försvinner på resekostnader till umgänge, och förlorad arbetsinkomst de dagarna jag behöver vara ledig för dessa träffar. Alternativt utbildningar osv osv.

    Vet inte varför jag försvarar mig. Spelar nog ingen roll vad jag skriver när de flesta redan har sin bild klar. Och jag vill vara säga att jag är ledsen, för de barn som placeras i hem där det inte sker av rätt orsak. Där dessa inte prioriteras jämlikt med de biologiska barnen, där de gång på gång ställs utanför "kärnfamiljen".


    Argumenterar du med dina vänner på samma sätt som du gör med oss här genom att dra långa utlägg om hur er ekonomi och utgifter ser ut? I så fall är det ju därför du inte blir trodd.

    Om pengar inte är det primära så sluta berätta om just er ekonomi och hur barnen ska få sitt. Varför är det viktigt att stapla upp era utgifter och vart pengarna går inför oss och era vänner?
Svar på tråden "100 spänn på att de gör det för pengarnas skull"