Inlägg från: Embla twopointoh |Visa alla inlägg
  • Embla twopointoh

    "100 spänn på att de gör det för pengarnas skull"

    Akidoki skrev 2020-08-05 19:11:35 följande:
    Verkligen? Annars brukar inte ordval och uttryck ha så mycket med det att göra, utan snarare med litet ordförråd och ovana att skriva mer sas vuxligt. Verkar också konstigt att du ärvde mån om hur du framstår, men inte när det gäller stavning, grammatik och uttryck.

    Det är lite oroväckande att avancerad nivå på högre utbildning ibland inte ger mer : /
    För att ha ett bra ordförråd och kunna uttrycka sig bra i skrift krävs det att man läser mycket, vilket många med läs- och skrivsvårigheter inte gör av naturliga skäl.
    Jag känner flera högutbildade som visserligen är oerhört kunniga och duktiga inom sitt område, men som inte skriver något vidare.

    Men, detta saknar faktiskt relevans för TS frågeställning.
  • Embla twopointoh
    Anonym (L) skrev 2020-08-06 12:30:22 följande:
    Skönt att veta att jag inte är ensam. Har väl ett ok ordförråd men har lite problem med stavning. Skulle gärna undervisa men är rädd att jag ska stava fel och blir då ännu mer osäker. Är också akademiker. Det kan ta mig en evighet att utrycka vad jag vill ha sagt i skrift. Är inte så allmänbildad heller. Bra jobbat av dig att ha akademisk examen!
    Nu vet inte jag inom vilket område ni har er examen, men jag kan säga att inom naturvetenskapen har jag stött på fler doktorer, professorer, docenter osv än jag vill kännas vid som särskriver och stavar som krattor. De kan också vara superduktiga och kunniga inom sitt fält, men utan någon allmänbildning.

    Inte heller är en akademisk examen någon garanti för att man kan föra ett sakligt och relevant resonemang (men där anser jag att naturvetare är bättre och mindre "flummiga" än inom andra områden). Kraven som svenska universitet ställer på sina studenter på detta område upplever jag också som lägre än i resten av världen.

    Man kan alltså absolut undervisa utan att ha perfekt stavning och grammatik (om det nu inte är språk man undervisar i...), men man behöver kunna uttrycka sig på ett akademiskt språk med ordförråd och uttryck relevanta för området.
Svar på tråden "100 spänn på att de gör det för pengarnas skull"